Wednesday, December 31, 2008

SeLaMaT TaHuN BaRu..

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

~1430H & 2009~

Hari ni merupakan hari terakhir kita di tahun 2008. Sesungguhnya aku pasti setiap dari kita mempunyai kisah masing2 sepanjang tahun ini.. Ada yang suka.. tidak kurang yang duka.... mahupun sweet sweet sour.. Apapun, itu semua merupakan satu pengalaman dalam hidup kita.... Hurmm.. esok, umur makin bertambah setahun lagi..... hidup aku.. masih jugak begini.... Aku doakan mudahan aku bertambah lagi rezeki mahupun juduhs.. di tahun depan.. keh keh keh.. sama gak doaku buat hampa sekalian.....

Biasa masuk tahun baru... mesti org tanya azam kan... urmmm.. tu stended...
Biasa org salu wat azam.. tapi.. nak mencapainya.. kan main susah..
Kadang2 azam tuh bring 4wd dari tahun2 sebelumnya.....
yang di bring 4wd dari tahun sebelumnyaa.. keh keh keh...
Adesss la...

So, apa azam aku tahun neh..?
Hurmm..... sama gak... masih bring 4wd gaks... huhu..
keh keh keh
cuma nak tambah lagi satu jek..
Aku nak cuba siapkan novel aku yg dah 70% sejak berkurun lamanya ittew..
Plus, aku hengat nak try siapkan another new book...
so, azamnya yang lebih spesifik.... 2 novel utk tahun depan perlu aku siapkan...

Aaaaaminnnnnnn....

Tuesday, December 30, 2008

Last Kenduri Hapdet for 2008.. kui kui..

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

28 Dec 2008

Hehehehh... sesungguhnya tahun 2008 ini menimbulkan banyak ceghite dalam bab dan hal berkaitan kahwin mahwin neh... dgn cerita artisy nya jangan cakap lah kan.... apatah lagi ngan kehidupan di sekeliling... huhuu... Ada yg kawen.. ada yg bercerai ada yang kawin tapi macam tak tawen... ada gak yang bertunang tapi pas tu putus.. kui kui....

Ok, hapdet aku kali ni.. cam biasa lar..kenduri lagi.... di Taman Sri Mulia, Gombak.. aku g ngan Lyana.. pastu balik kitowang pi lawat adik aku Ana, di Lourdes-opposite balai polis sentul tuh-pastu dah ptg kitowang balik n singgah plak Bangsar amek anak sedara lyana neh, Gege, pastu otw bek umah dia di Ampang kitowang singgah plak di Tasik Permaisuri, BTR-alaa.. tempat ahkak Era Pajira ngan ex somi dia wat sanding lam taman grand grand dulu tu.... huhu....

Ramai gilak org kat taman tuh..... Macam2 ada org berjual..... aiskrim, buah2, kopok2... tapi... yang paling besh.... Ada satu sate ikan neh... Masa aku kecit2 dulu.... kami di Klate nuh panggey satey ikan neh 'LOKCING'.... aku suka sangat makan sate ikan neh.. (ekceli sume aku suka asalkan ianya dari ikan.. kuikui) Biasanya... akan ada satu abang/brader yang akan round2 keliling kampung naik motosikal ka... or roda tiga.. lupa dah.... Kalo lalu depan umah kitowang salu je lar beli.. ble kata tiap2 hari.. sampai mak aku cakap.. hahh.. kawen je le ngan kawan tuh.. ble makan LOKCING neh tiap2 hari... huhuhu.... Mak aku neh... dah la aku masih skolah rendah lagi time tuh... kuikui..

Ok la.. next... cam biasak.. sesi menempek gambo la kan.. hehe..
Kami n pasangan Panten... Amir & Mieza

Secebis suasana di TTP, BTR ptg ittew.. tgk Lyana tgh dok melayan Gegenya.. kui kui.. Si Gege neh panggey aku, Aunty Pah... hehehhh..


Haaa.. ni la rupa sate ikan aka LOKCING aku tuh.. heheh..
Ni Abang ngan Kakak yang menjual ptg tuh..

Sunday, December 28, 2008

Kenduri Lagi... Ekekekk...

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Akakaka... aku rasa dua tiga menjak... dua tiga minggu neh, hapdet aku posting aku pun pada kisah kenduri je le nampaknyaa.. huhuuu..... n, yesss.. semalam pun aku berkenduri lagi....... di umah rakan sekolejku sewaktu di U dulussss.... n rakan sekerja osmateku duluss... And memandangkan sewaktu zaman muda remaja dedulu.. sering hang-out berfoya2.. jadik rakan2 se'hang-out' berboling, berwayang, berkenduri n macam2 la la deduluu.... (macam skang dak lagi dak.. kui kui..) Cuma dedulu with few girls group.. -among our same age range- maklum.. fresh graduatee...... pastu.. soranggg soranggg tarik diri.. Maklum.. pas dah tawen.. kena le tarik diri hang out ngan asben n anak lar plak kan..... ngess...

Ok la.. malas citer panjang.. Yang pasti.. aku finat-penat-giler ari neh...... Sebabnya... semalam kita berkenduri di Terong, Taiping.. and yang lagi bestnyaa.... kitowang g balik ari je.. n sapa drivernya..?? Aku lar.. kui kui.. Padahal penganten dah arrange dah kitowang tuk tidor di umah kawan baekk dia which is one of our geng gak.. tapi.. memandangkan masing2 dah lama tak contact tak hang out.. and macam2 jugak hal yang masing2 perlu settlekan di sini.. Macam Mc Ja neh yg perlu kemaskan barang tuk 'naik belon'.. Maklumm.. kena posting pi Sarawak..... huhu.. so kami decide bergerak pagi2.. n agak2 by 12pm dah sampai umah kenduri.. and after that gerak balik...

Konon lar nak gerak kul 730 am.. tap tup.. kul 930am baru real gerak....-hehe- Mc Ja neh gerak dari umah dia ke umah aku dulu.. dari Equine Park ke SK... tgh jalan dalam dekat kul 8, dah separuh perjalanan dia ke umahku, dia call cakap tertinggai kamera.. tanya aku ada dak.. Aku cakap HP berkamera neh je ler.. cam biasyaa... (yg Sony tuh aku dah pulangkan lama dulu-huhuu-walao dia kata tu adiah dia tuk aku-anything happen between us pun tetap hak aku-huhuhu lagi-tapi aku tetap pulangkan..)- so dia patah balik amek... Pas sampai kitowang gerak g amek sorang lagi.... Arni-kami panggey Aat - kat Bdr Tasik Permaisuri... and start gerak dari situ.... exit Tol Subang..

Aku drive along the way alone.. -biasakk- Sepanjang jalan pegi dan balik aku maintain 1st lane je... 130-140-150 km/j.... huhuuu... Aku rasa cam tadak je speed trap tuh... Mudah2an betul la tadap.. Amiinnnn.. huhu...

So, disebabkan jem gilaq.. Almost sejam lebeh terperangkap dalam jam after Tol Ipoh (S) tuh.... jem bermula after Tol sampai la ke Tol Ipoh Utara nun... Mau nya tak... Kete giler punya banyak... Aku pun pelik.. Ramai gak org berkenduri smlm kot eks... Adesss.. adessss lar... Penat tekan clutch ngan brek neh.....

Sampai kenduri dalam kul 130pm... makan2... borak2 bergambo barang sket.. kitowang balik.... Urmm.. tapi lagi satu.. aku agak pelik n nak cakap gak kat sini.... Dulu.. tahun 2005 kot.. aku pernah p kenduri kawen Bedah tuh (kt Taiping gaks)... puunnnn banyak gak lalat.... smlm.. kenduri dak Tina neh plak.. punnnn sama..... Pelik gaks aku... dalam ati aku memula bertanya sendiri.. Mmg kat Taiping neh banyak lalat ka..? Huhuhuuu.... Pendek kata, kitowang makan di hurungi dan sibuk mengibas tangan menghalau lalat durjana.. dahla lapor.. huhu... cammm.. tak bape nak kenyang lar... hihii.. tak kisah lah.. Pastu si Aat neh cakap.. tadi aku ada nampak cam reban/tempat ayam-mana ntah dia cakap- 4 sure aku tak pasan kan.. sibuk drive plus racing-ekekke.... Tetiba ada la satu makcik neh mai kat kitowang n cakap2..... sambil refill air basuh tangan... dia cakap tak jauh kat tempat neh ada tempat bela ayamm... Oooo betul la.. so kitowang pun paham laaa......

So, bertolak balik after sume settle.... Sempat berhenti solat, carik buah tuk org sakit n tukaq baju pada pakaian yg lebih kasual kat RR (Rita Rudaini-hehe) Bkt Gantang (Wahab-haha)... pastu benti lagi makan n solat kat RR Tapah... Huish.. ramai giler org solat kat RR neh... berhimpit2 bersesak2.... tak cukup ruang... Alhamdulillahh....

Ops, lupa nak cakap.. masa aku masih kat tempat kenduri, adik aku Wanie call tanya kat Taiping lagi ke.. aku kata ha-ah, pastu dia cakap 'Kak Nik'-which is Ana, adik aku yg dah tawen tuh.. masuk ward at Lourdes -opposite Balai Polis Sentul-t'gezut gak aku-suara dia lak macam baru pas nangis... serak2 tersekat2 camtu-Aku tanya napa sampai camtu... Dia kata muntah2, cirit birit.. Wisau dah aku, tapi nak wat camane.. Aku cakap lepas balik nnti aku terus pegi sana..... Ok.. kata dia... Tapi, tak sedap ati... aku tepon lagi skali.. kali neh dgr suara cam dah ok n ceria plak... Ok lar.... Dia kat sana teman Ana with Asben Ana n anak Ana.. Ok lar...

Pastu, bila dah sampai area Sg Buloh dalam kul 830pm, aku call Ana sendiri.. -nak pastikan ok ke tidak la kan.. Ekceli aku pun dah penat sangat dah neh... Dah malam lagi, ada lagi ke time melawat, ingat tak dan dah kot...esok je le aku pi... -Tapi tiba2 reject... then aku call plak hp Wanie.. dia angkat.. Aku tanya la camane keadaan adik aku nan sorang tuh... Aku dengar suara Wanie serak2 jawab.. dalam ati aku kata dah tidur gamaknya.. Siann... Pastu tanya la... mana Kak Nik? ujung2 aku dgr ni aku lar.. Ana.. hoh.. Ana sendiri yg menjawab rupanya... So aku tanya la dia kenapa jadik camtu.... dia jawab la so and so... Keracunan makanan rupanya.... Tapi kena tahan sebab low blood pressure dia plak rendah (apa ke bahasa neh? huhu)... Boleh je melawat any time.. Private kan.. tapi aku cakap aku tak larat sangat dah.. esok je le aku pi.. dia kata ok...

So, by 900pm kitowang sampai balik la ke KL... anta dulu Aat ke umah dia, then balik ke umah aku... dalam 930pm sampai umah..... Ija pun amek kereta dia dan balik.... Minah neh plak domam.. Aku pesan la soh mandi makan ubat then soh dia selimut seluruh badan... supaya peluh2 dingin kuar.. pastu ok la sket.... Dia banyak keje nak wat sebelum bertolak awal tahun neh plak tuh... huhu..

Aku pun naik la ataih umah....
dan bukak tv, channel 104 .. tgk ada bacaan al-quran..
Dalam hati tertanya2.. Siapa meninggal..? Bukak lar channel @15.. kot dapat jawapan.. pun tadak pun..... bior je le.... Pastu sempat tgk Sehati Berdansa jap.. Lisda ngan Poji menang.. ok la... lantak hampa la... dapat la KIA Optima sejibik kan... Pastu baru aku tau TDP N.9 yang meninggal... Tuanku Jaafar.. Al-Fatihah...

Pastu aku bukak TV3... tgk la sket2 cerekaramanya...
pastu langsung aku
zzzzzzzzzz.......

Ini le barang sket gambo.. cam biasak ar.. cam tak biasa.. heheh.... *ngess.*Mc Ja n Me sebelum di awal pergerakan kami..

Kami with panten fonfuan... Dia tadap pelamin... Mak dia tak kasik katanya.. so lam bilik yo la.. huhuu
Kami
Biasaaakk..... 'tuan tanah' enterprame.. ekekke..

Last but not least, pasangan Panten...
Tina n Asben
..Semoga berbahagia & berkekalan ke akhir hayat..

Thursday, December 25, 2008

CAPRICORN (December 22 to January 19)

CAPRICORN MAN


A man in this Zodiac will has a pair of round big beautiful eyes, a nice structure jaw line. He is a good listener and can understand everything easily and clearly. He can guess what you will say before you even say it. He often shakes his head or touch his hair. He is a big built, but he will tend to have a small ear. He tends to have a darker shade of hair and eyes' color. He will likely have a short and strong neck, broad shoulder, muscular, strong hands and grips. He has a shorter fingers compare to the man of the same size and same height in the other zodiac. His hands can work well at the same time can protect and care for his woman. His height will be proportional to his weight. He will walk firmly and always take a big long step. As he walks he will look around in caution with no disturbance from his problems at present or in the past.

He likes to watch things built with fascinate and wonder about how it is done, so you could see him watching a construction site and not get bored. He is a good dancer. He is a careful person in instinct, so even at dance floor, he will already have to know what in front or behind him before he will take any steps. Green is his favorite color. You will mostly see him wear green, navy, blue, or brown. In all 12 Zodiacs, he is the one who can get the most satisfaction from possession of beautiful thing, and cherish it as if it is very valuable to him even it is just a crystal ball made in France. It is his luck that he hardly has to chase after woman. They always come themselves without his invitation. He likes to treat his guest in his house than visiting his guest at their house.

He does not like to be a center of attention, so if you need his help, you have to look up for him. He lives his life in stability and simplicity. Every decision made are already "Sure" and carefully thought out. He will not do what he has been asked to do if he is not interested in doing it. He acts casually but in reality, he always doing things seriously. He loves peaceful and quiet environment so in his free time, he will stay at home instead of going out and look for adventure. He loves nature and dreams of a nice and quiet house with lots of trees, or he may dream of a house in a beautiful countryside. He will let you have freedoms and watching you in a distance. If you are over doing something, he will let you know by his icy cold look.

He is the perfect lover in all the Zodiac for nothing he will not do for his love one. He won't allow people to laugh at him or think he is a joker, so he will spent for himself luxury for what it is worth. He likes neat and well dressed woman, so do not be a slop if you are dating this guy. If you do that he will loose his face. He is the romantic type who would dance with you under the moon light. Love will make him shines and you will see it in his face. He will not say it out loud, you have to know it yourself.

CAPRICORN WOMAN

A tall slim, cool and quiet woman. Once she is mad she can be very fierce. She can work better than some men and she is very high confident woman. In her opinion, woman is not just a flower or decoration at home or at an office and certainly not a weak sex who needs protection. She likes to control and hide her weak emotions. She will never try to change anyone, but she will learn to accept them as they are. If she does not like someone, she will not comments or criticize but she will completely ignore that person. She hate plastic and an artificial flower because it make her feel that you are not being sincere. She loves real flower and it's scent. She loves a guy who wear after shave cologne.

If you are a type of a guy who wear your Jean one month before washing, or wear an old sneaker, then you can forget about her. She loves music and nature even there is a rare case otherwise. She loves to go picnic in nature, so if you don't have so much time for her, you can take her fishing too. She is not as jealous as Aquarius or Leo woman, but do not cross the line O.K. Better not to see she gets mad, especially in front of public when she feels like loosing face. She loves to make up and dress perfectly and very neat, so never rush her for this matter. She has her own goal in life and does not care if you have a doctorate degree or not, if she thinks you are not bright then she will not care about you at all. She likes smart people by character not by certificate shown. If you can not show her this quality, go and take a bus and go to the next stop.

She does not like a dreamer who talk about his dream but never put his hands in action to make it happens. Don't bother to tell her "everyone is doing it, you should do it too", or "I think you should do it, it's good for you", because she will do what she wants to do only. She is a neat and tidy person, so if your apartment is a pigsty ,do not take her there. If you go out on a date with her , try to be presentable such as nice and clean dress, clean nails or else it will be your last date. She is a cool type and will not nag, so easy on your ears. She is a slow but sure type. She will always respect and honor you and will never try to make you loose your face. If she loves you, she will help you in anything you do. She likes to help people and expect nothing in return. If she asks you for a favor and does not get one, she will feel very disappoint. She has a high hope and a high faith and beliefs in her own confident than believing in "Luck". If she is your wife, you will have nice and clean home and a gourmet cooking. If your parents visit your house, they will be please. She is a 3 in 1 means , a perfect mother, a perfect housewife, a perfect wife or you could say "happily ever after".


Mornink kenkawan..
Merry Xmas.. heh....

huhu... bestnya tido... pukui bape balik semalam kan.. huhu..
melepak tak hengat punya.... dari kul soploh sampai kul 3...
cayaaa lahh.... ekekeeke....

dah la balik umah dan online lagi tuss.. ish ish ishhh...
asterokkk asterokk.. kui kui...

Makanan yang di makan oleh dak dak neh malam tadi.. masing2 makan western fud u.. Maklum la sempena sambut Xmas.. kui kui..


Masing2 sedang asyik masyuk melayan makanan jap setelah penat ber'asterok' sakan.. habis channel cover, gossip discovery channel ada.. astro oasis awani... pendek kata Macam2 ada lah... take 5 beb.. kekekekke....
n, kenkawan ekceli aku amek shotbox neh dari blog aku yang sana.. kebetulan masa 'tukau umah' that day aku ada la copy paste kat satu file neh... dah kena create baru aku paste kan la sume mana link yg aku ada save kan... huhu.. rupanya aku cuba paste yg shoutbox kat sini.. (cam hu hu huuu) tuh.... kat sana pun -umah lama- pun akan dapat jugak... mean aku kena tukaq to shotbox baru lah neh kan.... huhuhu.. nnti rajin aku carik lagi naaa...

chiowwwwww

Wednesday, December 24, 2008

Tadaaaa...

Hurmmm.... aku rasa hampa paham kot napa haku terpaksa bukak blog baru neh kan.. huk hukk... sadissss........ Pasal tu aku malas nak komen manyak lar... lantak la makhluk itu bersama labuna labuninyaaa.. hu hu huuu...

So.. aku start life macam biasa...
dan lupakan yang lalu...

owaitss bebehss...

so kita njoyyyy... (ikot cam sitcom Puteri tuhh...)

ngesss.... ;)