Tuesday, December 30, 2008

Last Kenduri Hapdet for 2008.. kui kui..

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

28 Dec 2008

Hehehehh... sesungguhnya tahun 2008 ini menimbulkan banyak ceghite dalam bab dan hal berkaitan kahwin mahwin neh... dgn cerita artisy nya jangan cakap lah kan.... apatah lagi ngan kehidupan di sekeliling... huhuu... Ada yg kawen.. ada yg bercerai ada yang kawin tapi macam tak tawen... ada gak yang bertunang tapi pas tu putus.. kui kui....

Ok, hapdet aku kali ni.. cam biasa lar..kenduri lagi.... di Taman Sri Mulia, Gombak.. aku g ngan Lyana.. pastu balik kitowang pi lawat adik aku Ana, di Lourdes-opposite balai polis sentul tuh-pastu dah ptg kitowang balik n singgah plak Bangsar amek anak sedara lyana neh, Gege, pastu otw bek umah dia di Ampang kitowang singgah plak di Tasik Permaisuri, BTR-alaa.. tempat ahkak Era Pajira ngan ex somi dia wat sanding lam taman grand grand dulu tu.... huhu....

Ramai gilak org kat taman tuh..... Macam2 ada org berjual..... aiskrim, buah2, kopok2... tapi... yang paling besh.... Ada satu sate ikan neh... Masa aku kecit2 dulu.... kami di Klate nuh panggey satey ikan neh 'LOKCING'.... aku suka sangat makan sate ikan neh.. (ekceli sume aku suka asalkan ianya dari ikan.. kuikui) Biasanya... akan ada satu abang/brader yang akan round2 keliling kampung naik motosikal ka... or roda tiga.. lupa dah.... Kalo lalu depan umah kitowang salu je lar beli.. ble kata tiap2 hari.. sampai mak aku cakap.. hahh.. kawen je le ngan kawan tuh.. ble makan LOKCING neh tiap2 hari... huhuhu.... Mak aku neh... dah la aku masih skolah rendah lagi time tuh... kuikui..

Ok la.. next... cam biasak.. sesi menempek gambo la kan.. hehe..
Kami n pasangan Panten... Amir & Mieza

Secebis suasana di TTP, BTR ptg ittew.. tgk Lyana tgh dok melayan Gegenya.. kui kui.. Si Gege neh panggey aku, Aunty Pah... hehehhh..


Haaa.. ni la rupa sate ikan aka LOKCING aku tuh.. heheh..
Ni Abang ngan Kakak yang menjual ptg tuh..

4 comments:

LoveHaterZ said...

uishhh.. lama giler aku tak mkn sate ikan tu weh.. terliur aku tgk..

Honeydew said...

Lor.. nko pun kenai gak eks sate ikan neh... haku hengat kat K'tan nun je adoo.. maklummm.... setau aku LOKCING neh frm Siam.. sbb lebanyakan yg jual nya is or belah sana... rupanya ada gak eks.. bestkan.... nak lagiii... jommm.. pi Tasik Permaisuri... kui kui.... :D

Honeydew said...

*lebanyakan - Kebanyakan

LoveHaterZ said...

jom jom! leh cuci mata sekali.. gagagaga!

aku kenal sate ni masa dok au3 dulu, ada org jual tiap2 ptg naik motor keliling flat..pastu ex-f aku suka bawak aku carik mende ni.. pastu mmg aku kemaruk mkn mende ni masa g kelantan n ganu.. aku kan suka cuba makanan pelik2.. tp yg halal je la kan..hehe!