Friday, October 9, 2009

Hu Hu..

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~

Punya lah pemaleh tahap cipanzi aku neh nak hapdet blog..
Ntah pape je kan.. muehehehehe....
Tatau pasai pe nak cakap.. walau banyak menda berlaku
and happen disekeliling....

Papepun, ucapan Selamat Hari Raya la pada semua kenkawan...
(masih valid lagi kan..) muehehheee...
Puasa nam aku ari selasa nanti kot...
Sebab Isnin neh plan last pose.. Arini wa raya jap.. muehehehe..

Sekian, bersambung lagi nanti... hihi

Friday, August 21, 2009

~hOMe mADe cOOkies~

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~


He he heeee....
Di sempena bulan baik ini, daku ingin lah mewawarkan kepada semua
moh la boli.... kuih ini.... tunjuk je... berapa aja.... akan segera sampai
dirumah anda.... dgn harga yang mampu milik...

Sila lah lihat di sini.... ya kenkawanzzz...


Chocolate Rocher Cornflakes
simple but nice texture of cornflakes,
baked with honey, choco and assorted nuts.
quantity: 50-55
price: RM20



Nutty Hunny Cornflakes
crunchy cornflakes,baked with honey and assorted nuts.
quantity: 50-55
price: RM18



Semprit Coklat
soft and tender semprit cookies dipped with chocolate
and sprinkled with chocolate rice
quantity: 45-50
price: RM22


Semprit Gebu
traditional semprit cookies (dahlia cookies).
quantity: 50-55
price: RM20




Sweet Heart Almond (black)
tender almond cookies with almond,
top with dark semisweet chocolate.
quantity: 45-50
price: RM25

Sweet Heart Lemony Hazel (white)
nice and rich cookies with almond,
top with white lemony semisweet chocolate.
quantity: 45-50
price: RM25



suji gajus cookies
traditional suji cookies with crunchy gajus(cashewnut) inside.
quantity: 50-55
price: RM22

homemade cookies
more details and picture will be updated soon, Okes.. =)

So.. kalo nak order ke.. sample ke..
sila la...
shout kt sini ke... reply kt sini ke..
and i will get back to you later..

macihhh... *senyum mesra*

Salam Ramadhan 1430H

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~


Selamat Paaaagii...
Hi kenkawan semua...

Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan
Selamat menyambut bulan Ramadhan 1430H
Mudahan amalan ibadat kita diterima dan keberkatan dariNya..
..dan dimurahkan rezeki untuk seisi keluarga... Amin.

Thursday, August 13, 2009

Kepergian :Ustaz Asri Rabbani + Bonda ex-Opismate ku

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~


Satu lagi kepergian. ..
Juga tidak diduga..
Aku suka suara dia
Al-Fatihah buat arwah Ustaz Asri..
Meninggal dalam usia yg masih muda..

Moga Rohnya dicucuri rahmat dan tergolong dalam para syuhadah


Kemudian, dalam kul 320pm tadi, aku menerima satu lagi sms dari ex-collegue di opis lama memberitahu maknya turut meninggal dunia. Al-Fatihah buat ibunda rakanku, Khairul Anuar. Moga Roh nya dicucuri Rahmat.. dan salam takziah buat krol sekeluarga..


Al-Fatihah..

Takde Title Punnn

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~


Punya lar pemaleh aku neh...kalo ble sebulan sekali je hapdet..
yg sebenornya, seronok tgk kome dok menghapdet neh..tetapi nyer
tahap kemalehan aku neh huishh... susoh nak diperkatakan lar..
walau bermacam2 topik lagi bahan yg ble aku pamerkan citerkan
dan kongsikan di sini.... umpamanya, menjadi salah sorang mangsa tak bersalah
terkena gas pemedih mata pada 1 Ogos yg lepas..... Habeehh, sapo soh nko pi area sana.. kang tak pepasal dah kono skali... hua hua huaaa

*den golak kat diri sendiri*

Lagi dan lagi dan lagi.. maleh lah nak citer neh.... Awaaattt la jiwa menulis neh maleh sesangat ntah la... kalo tak, bakal novel sulung gue yg ditulis lebih kurang sepeuluh tahun nan lampau (walau dah 75% siap) takkkk siappp siaapppp.... sapa yg bersalah tu..? Aku dan diri akuu la juakkk... famili2 tak kira eh... kenkawan pun tak bersalah, oke.... Ini sebab salah diri aku jer...

Ops, yg sebenarnya la kan.... aku tulis neh sebab tetiba teringinn nak makan steamboat.... nyummm nyummm yummyyyyy..... bestnya... Yg skang ada dalam pemikiran ku ini, kalo bukan kat Johnny... kat Flamming, bandar Sunway tuh.... bestnya....

Gengg, jommm... area umah dak JM yo tu... sobolah Sunway Pyramid jekkk... alaaa.. Area Bidara ke menda tu... Jomm jomm jom......

*sengih*

Sunday, July 5, 2009

Girls Day Out


    Lunch at The Fish, OU
     Aksi gediks la konon.. haha!

4th July 2009 - Sat

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~

Seronok! hiiii.....
*sengih lebar*

Dah lama tak kuar menggiler-gilerkan diri... Maklum masing2 bizi... dengan urusan dan hal masing2.. Paling tidak kuar and lepak kat Dagang Avenue tuh... makan2 minum2 lepak2 huha huha sesama sendiri, pastu again balik and meneruskan rutin masing2... Kalau dahulu.. boleh dikatakan setiap hujung minggu musti jumpa & beraktiviti... Kadangnya, weekdays pun kerap kali juga.... sentiasa padat dgn agenda..(ish ish ish..)

Namun kini, kumpulan makin lama makin mengecil.... Perbezaannya amat aku rasai (Maklum aku je yg dari dulu belum kuar-kuar ag dari kumpulan.. hahahaha) Ramai kawan2 yg dah bertawen dan hilang dalam arus jalanan hidup berkeluarga.. Missing u... huhu.. But still, the current one not that bad, huh... We also have our suweetttt suweeettt moment... I lap u gurls...

*Kissing*

Semalam, Aku, EmaKu, JMku dan PJku.... sengaja plan kuar berompek.. idea spontan masa lepak-lepaking malam sebelum ini... Lepas tukaq2 adiah bufday yang tertangguh that day.. baru pasan tahun ni takde sorang pun yg sambut bufday bersama.. (Sume bufday dah lopeh dahh) So we plan, Only Girls Day Out and outing and yippiee yippiee yummie...! *hehe, sounds nice word, huh*

So semalam, plan jumpa pukul 12pm di area umah Cik EmaKu... JM sampai dulu.. aku tiba kemudiannya. Kami naik lepak atas rumah EmaKu dahulu sementara menunggu Puan PJku yang sedikit kelewatan (kerna ditinggalkan train) heheh. Lebih kurang sejam kemudian dia sampai kami kami pun memulakan pergerakan yg ntah tak tau nk plan pi mana... Sume otak pakat lombab, sebab belum perut bulum di isi.. *sengih* JMku dan PJku terpaksa membohong sunatkan 'anak' dan anak masing2.

"Mummy pegi keje...."

"Mama pun ada keje... ngan Kak Dew, Kak Ema dan Kak JM"

*hehehehehehhh* notty tau Mama Mummy sekian alam neh... Gua seb baik anak sedara jauh di kampung sinun... Adik2 pun wa dah antau baliks mggu lopeh.... ekekeke. JM lagi best, baru je memulakan journey, Si Syamil dah pun call tanya 'Mummy' dia kat mana.. wat apa.. dan bila nak balik? Mummy dia kellass.. handle with care. hehehe.

Makan-makan
We ols decide pi makan, jenjalan & cinema-ing di area Damansara Utama sana.... OU, The Curve ke.. Ikea... sambil aku drive depa cakap, OU la... so ok la.. pi la OU...
Carik2 makan, so we decide makan di FISH & Co. Makanannya urmmm, nice and rega pun acceptable... Nnti boleh pg lagi kannn kenkawan kan... Masa makan masing2 teringat, alamak, lupa pulak nak boli tiket dulu (sebenarnya sbb masing2 dah lapau benau, kehkehkeh)

Sambil makan, bergambo op kos.... Makanan suap2 mulut. Kau suap aku, aku suap ekau... gambo tak yah la... masing2 mulut lebor kan main.. hilang keayuan tau... hahahaha...

Cinema-ing yg tak Jadi-ing
Pastu, sudah makan2 we ols pi la carik tiket plak.. tgk2... Transformers  ada 7 8 show sume nye dah cam tak dapekk yo... Plan nak tgk The Proposal pulak, tgk2 Coming Soon 30 July neh pulaks... hadoii.. Org ramai kan main beratur.. Alih2 kami decide, karaoke la.. jomm.. Tepon and book kt News KTV Ampang Prak eh, Park.. hehe..


Soping

Sebelum tu, otw ke GSC tu, aku dan PJ sudah berjaya melaburkan duit2 kami ke sepasang wedges aka terompah yg comei.. hehehehe... adess la... Ema yg dah beli dahulu2 masih berkenan gak sepasang tapi KIV first.. JM pulak tahan tahan aja kesabaran hatinya sebab memikirkan akan fly dan memborong di tempat yg lebih 'happening' nnti - Bandung, beb... (Mak jelesss tawww, huhu.. nak itutttt.. ekeke)

So, kami beralih ke Ampang Park pulak.. belum pun sampai di elevator menuju ke tempat dituju, masing2 mata dh meraban sakan ke ruang2 baju kasut bling-bling yg melambak di ruang legar Ampang Park tuh.. Ema yg terpesona kpd 'baju2 putih' kiut comei itu berjaya disabarkan buat sementara waktu supaya gi tempat yg di plankan terlebih dahulu.

Karaoke-ing
Masa call tadi, pompuan tuh cakap number kami @ 17 dalam waiting list. Setelah sejam dalam perjalanan dan sampai situ, kami di beritahu senarai terkini baru je @ 7.. hoh.. banyak lagi tu.. Pastu dia cakap, kalo medium room ada la available 2 room lagi.. Terus kami setujuk, maleh haih nak menunggu nunggu neh. So kami berempat terus la ke bilik 40. Dah masuk situ masing2 pakat pk, jom ajak guys la pulak ngejoin. Sesi Girls Day Out dah habis la tu.. hihi.. Masing2 call dan sms bebudok lelaki yg terpikior di pikiran - Aceh, Joker, Tepungs, dan Tariq- namun akhinya, mmg kami berempat juga.. seb baik jugak.. ble la kami menyengal dgn bebasnya kek dalam tu.. hahaha.. Masing2 keluar pangai giler2.. Tak tahan nak tergelak... semput pun ya jugak.. sambil nyanyi, golak.. pastu berzapin la.. berdangdut la.. joget melayu sume kami taram... Bebas! (Kalo la ada bebudak laki neh haram tak de deh nk kuar pangai giler2 neh.. wakaka) Seb baik dapat bilik hujung gak.. org pun takde yg lalu.. So kami dgn bebasnya la buat pangai 'giler2' kami. Happy sangat!

Pastu, sebelum balik, sekali lagi mewindow shopping... Aku sempat terberkenan satu skirt tu.. itam putih, ai like... Tapi tak beli pun.. *sengih lebar lagi* PJ sempat menjengah beg2 tapi akhirnya tersangkut pada sehelai dress... cantek banget.... Kami kami pun turut berkenan.. Seswai tuk u nyah.. jgan lupa, pakai on that nite, oke... hehehe... Again, JM masih perlu menyabarkan hatinya dari membuang duitnya... Masing2 menyabarkan JM, sabar... kek sano nnti lebih banyak hang ble beli, nyah... gerenti tak menyesal punya lahh.. Sabaaarr sikitt je taww.. hehehe lagi.

Pastu, aku hantaq depa pi tempat biasa - Dagang Avenue - dan aku meneruskan rancangan ku balik sebab ada janji ngan kawan aku pulak selepas ittew... So, tak tau depa habis pukui bape ar..

Anyway, nice day trip.
Kenkawanku yg tersayang... Jgn lupa plan kita yg cameron-ing or genting-ing
 sebelum pose neh yer.. he he he...

chiow!

notakakikiri : gambo den lom upload ag.... nnti den upload den tepek naa....

Monday, June 29, 2009

Ber-Sunway & Ber-Karaoke

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~


27th June 2009 - Sat


Sabtu neh aku keje, hurmm.. tensen jek.. huhu... dah la sampai petang pulak tuh... adus la... kureng semangat tul la... Sdg aku drive nak pi koje, Wanie call.. tanya dok watpe nak g mana.. pastu cakap plan depa nak pi jenjalan and ajak aku sama.. Aku cakap tgk la camane.. aku mintak setengah hari je kot... So ok la kot, dipendekkan citer kitowang plan pi Sunway Lagoon... pastu kul 6 pm kitowang kuar n g makan nasi lemak kat Dewan Sultan Sulaiman, Kg. Baru pulaks... Pastu singgah solat Maghrib di Masjid Kg. Baru.. pastu pulak pi sambung berkaraoke barang sejam di Ampang Park... Pastu balik umah Ana, Wanie dan Raihan kemas2 barang dorang ikut balik umah aku pulak....

So semalam aku pi la anta mereka di Hentian Putra... sebelum tu sempat la pi shopping2 sat carik adiah tuk di beri kepada Mak & Ayahku yang tersayang sempena
HARI IBU & HARI BAPA (tertunda) ku.. hihii... AKu beli la selai baju wat mak ngan ayah.. Ana plak kasik wallet dan purse utk kedua-duanya....

Orang saaaaayang sume

*Muahs*


Wanie, Ana n Aiman


Sekilas Pemandangan

Asterok, Lepaking and Adiah Tertunda

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~



26 June 2009 - Fri
Yes.. at last... setelah 3 kali tertunda.. akhirnya malam ittew kami kami kuar juga berkumpul... ada macam best.. tapi macam ada jugek yg hurm.. cam ntah la.. might be new thing.. Biasa la tu kan... Bab2 melibatkan pertarungan perselisihan kata dan pendapat dan perasaan neh... Macam tak biasa kan... Tapi pastu pandai2 la handle kan.. Jangan la nak besarkan pulak, haihh.... Tak rowck ar camni.. Owaits..

Tapi aku cam biasa arr.. selamba jerk.... Ekeke.. Janji masing2 happy... Malam tu masing2 balik awal.. tapi girls balik bila dah mencapai doblas tgh malam.. before left we tukaq adiah besday yg tertunda... aku bagi adiah kat PJ n JM yg baru berlalu.. and Ema n PJ pun kasik kat aku hadiah besday aku yg dah bape bulan berlalu tu.. kekeke.. Siap PJ kasik sekali ole ole dari Bandung nya yg dah bape lama berlalu ittew.. ekeke.. Thanks Girls, i lap u ols... Thanks jugak tu JM ku pada brooch mu yg aritu...

*Kissing tuk sume*

Pastu, kitowang dah janji nk sambut besday togeder2 among us.. Yeah, Girls Day Out later.. just among 4 of us only.... Can't wait for it.. heheheh..

notakakikiri : beb, sume adiah kowang lawo2.. kang ada masa kang aku tepek gambo2 ittew

cutey sling bag from Ema ku.. lawa.. thx beb.. *muah*


from PJ ku...


from JM ku..



~All together~

Jenjalan

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~


21 June 2009 - Sun

Hari ni penat leh tahan lepas berjalan mendaki tangga bukit di Sg. Gabai.. Tapi best arr.. hehe... Hari ni aku lepak2 je kat umah.. Petang aku kuar pi tgk Terminator Salvation and makan2 di Pizza Hut with a good fren, Mr.L

22 June 2009 - Mon

Cam biasak arr.... selagi belum tutup mata, koje koje koje.. hu hu huu... Ptg, received a call. Having a chit chat for half an hour.. Pastu janji besok nak jumpa selepas lama tarak jumpa... Hurm, iyo lah tu...

23 June 2009

Keje. Kul 5 pm Mr.AH call to confirm our yesterday promises. So, sementelah memasing takdak hal yg urgent, we janji to meet area Pappa Rich Puchong. So, jumpa2 and makan2 minum2 borak2..... Sonok jumpa borak2 ngan mamat neh subab kami satu kapla.. n suka loyar memburu... ekekke... about 3 hours later we going to our destination... aku balik umah arr, apa lagi.. heheheh...

Hari hari lain, as routine lar.. koje koje n balik humah, tido makan bangun tido n its circulate...

notakakikiri : sometimes, routine is boring... but sometimes its sokay jer.. ekeke

Thursday, June 25, 2009

Entry Tertunda ~Berkelah Di Sg. Gabai~

20 June 2009 - Sat

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~

Miting GENG ASTEROK kensel lagi malam jemahat lepas. haih.. sungguh kebizian la nampaknya kawan2 ku ini... *wink* susah nau nak jumpa... PLUS Jiang jibam jibam la neh.. ada exammm la pulok.. huhu.. (bila hang nak habis study neh jiang oii.. hihi..)So, plan konon2 extend la ke Petang Sabtu.. but again kensel.... masing2 masih buzy la.. dating la.. PLUS anak PJ pulak domam... Cian ajiq... Susah mak dia nak beronggeng.. huhu... Seb baik dalam kul 10 tu, tetiba adik aku Wanie (dia stay kt umah adik aku Ana kat Keramat, msj cakap Abe Nusi (laki Ana) plan nak g Sg. Gabai.. Aku cakap ok la camtu.. Aku tanya depa nak bawak apa. Dia kata Nusi nak wat BBQ ayam. Ok la, aku cakap aku goreng maggi la (on the spot kan.. seb baik ada maggi n ayam.. goreng je lar) Kebetulan pulak aritu Harijadi adik aku (lagi sorang) Raihan yang ke 18 tahun... So pas siap2 sume aku kuar umah ke umah depa kt Keramat, sbb plan g satu kete je.. Sejam setengah lepas tu baru sampai Keramat.. punya la jem,, huhu kadang2 hari Sabtu neh laagi jem taw... ding dong ding dong sampai Sg. Gabai dalam kul 4 pm.

Pastu naik tinggi nya ke atas.... Ana dah la ngah ngandung 4 bulan. Aku yg tak ngandung neh pun termengah2 lahai nak naik.. Adus... mean lama tak exercise neh... nak hidupkan api pulak kan main susah... ekekeke... Akhirnya ble gak setelah dekat sejam si Nusi berhempas pulas ngan Raihan. Aku ngan Wanie dok layan Aiman je main ayor. Dalam kul 6.30pm setelah 3 kali siren dan annoucement dibuat cakap management akan tutup operasi kul 7 pm kitowang pun siap2 and bergerak pulang...

Penat tapi best
*sengih*

*gambo nnti aku upload aku tepek, oke.. hiiii..~


Cik Chik ngah layan Aiman


suami isteri sedang membakar ayams-Ana &Nusi-

-deleted-

dah turun dah.. bersiap nak balik dah.. tgh tggu beli aiskrim, sempat lagi posing.. hehehh

Wednesday, June 17, 2009

KETUPAT SOTONG dan AYAH, MANGGA dan EMAK

~Lihatlah sekitar alam...~
~Dunia luas terbentang..~

Semalam, balik keje aku pegi umah Ana di Keramat.. sebab Raihan, adik lelaki aku datang dari kampung.... sementara cuti SPM dia tu... nak jalan2.. tapi datang awal la pulok.. Oghang suruh mari hujung bulan.. (hehe..) dia pi beli tiket awai lar pulok.. Ekceli, sehari sebelum, mean kelmarin dulu la kan.. tgh aku bizi wat2 keje ada nampak missed call.. number ayah aku.. so aku call lar.. rupanya ayah cakap, dia ada masak ketupat sotong.. dan kirimkan kepada aku dan Ana melalui Raihan..

Wah bestnyaaa.... gembira rasanya.. dah la lama tak makan kePUTat sotong neh.. pastu ayah pulak yg buat tu... dari air tangan dia sendiri... Ayah memang pandai memasak... Kebanyakan masakan ayah memang sedap2.. But at the same time aku rasa cam terharu dan sedih.. sebabnya.. Aku tau.. yang sebenarnya, Ayah merindui kami anak-anaknya yg di rantauan ini... (kami errr.. aku pun sama-yg sebenarnya..) Minggu lepas Rizwan datang sehari ke bumi Lembah Kelang ini, Mak call cakap kirim mangga sedikit seorang... (tapi baru semalam kesempatan amek dari umah Ana), huhu..

Dalam diam, selepas dihitung2.. rupanya dah lama aku tak balik kampung... Last balik penghujung tahun lepas... sewaktu Sambutan raya Aidil Adha yg lepas.... huhuhu... sampai ati kan.... But i don't mean to do so... Actually i missing them a lot... huk huk huk... Walaupun sering menelefon, namun sesungguhnya.. Melalui talian dan kenyataan, tetap jauh berbeda.. huhu..


Mak... Ayah...
oghe rindu dan sayang sangat ko Mek & Ayoh!
*muka muram*


I Luv U both
*kissing*


notakakikiri : Semalam, masa kat umah Ana, Wanie-adik aku jugak (yg kebetulan ada di sini-baru habis from PUO, Ipoh) datang ke sini dulu - plan carik keje, nak carik keje-sebelum balik KB- tepon Mak using my hp...-tapi talian maxis kat umah dia tak bape OK lar pulok, hish!-kami semua pakat cakap and say "SELAMAT HARI BAPA' kat Ayah... Pastu bila habis Ana cakap, Mak cam nangis je, mean bunyik sendu dihujung suara *mak memang mudah menangis-walau tgk citer cerekarama or cereka kt TV, sume adik beradik dah tau, *senyum nakal* Ekceli, kenapa susah sangat nak lahirkan perasaan sayang eik..? huuhuhu....

Tuesday, June 16, 2009

Quick Quick Quick Entry Lagi..

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~

Masing2 bizi banget.. huhu.... Plan konon2 nak jumpa malam jemahat lagu oleh mastermind (puan PJ ku akhirnya terpaksa di kenselkan.. huhu.... ntah bila leh jumpa, borak2, makan2, asterok2 lagi dak... kuikui..)

Hari-hari biasalah penuh aktiviti... koje koje koje... hatta hari Sabtu pun... dah la penuh lagi tu... sakit ati den.. huhu..

JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK
Minggu lepas yg lepas (Ahad, 7 Jun 2009) aku nengok citer JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK ngan adik aki wanie... Tgk di GSC IOI Mall... memang kelakar pecah perut la menengoknya.... hahahahaaa.. walaupun bodo2 alang tapi kelakar... pueh hati gelak la... macam citer Antoo Fighter dulu lar... Ekceli hari sebelumnya, aku dan Wanie dah pegi Mines.. dah beli pun tiket utk pukul 3pm punya.. alih2 pukul 240pm waktu kitowang jalan ke sana.. tgk.. eh, apasal bergelap je seluruh area sebelah TGV neh... rupanya blackout.... huhu.. First time tgk Cinema blackout beb.. seb baik leh redeem balik.. hihiii... Pastu kitorang g la jenjalan kat Mines Exhibition Centre ada Pesta Buku.... sempat la pulok menghabiskan duhet dgn buku2 kat situ... huhu.. nyampas mak taw...

BOLING
Aku pun dah lupa, ntah zaman bila aku last main boling2 neh... Agaknya hampir2 setahun yang lepas kot naaa.. Tapi, hari Ahad (14 Jun 2009) yang lepaih.. Last minit aku diajak join satu tournament anjuran kawan GE aku.. so, aku ok je la... dari tadak pa gak kan... So aku ngan lyana pi la kat Bukit Jalil Golf Resort, Lyana kat Group 1 aku kat Group 2 bersama 2 lagi rakan lelaki (yg kami tak kenai).. Pastu yg lagi best group ai dapat Juara taww.. auww.... yg best lagi sebab ai yang dah setahun lebih tak main neh leh jadik penyumbang gak la.. sebab 1st game aku dapat 158 point dan game kedua aku dapat 135 point... whoah... selepas setahun tak main.... (nasib baik je kot) ke hapa... hahahahaaa....

notakakikiri : gambo takdo, oke.

notakakikiri 2 : bila nak asterokk wehhhh... hihii..

Saturday, June 6, 2009

Happy Besday to : PJku dan Kak Intan



~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~



Jangan tak tau.. depa neh berkongsi tarikh lahir...
cuma tahun je lar lenlain kan...

Anyway,

PJku
aku doakan semoga dikau
dipanjangkan usia
dimurahkan rejeki
serta... kasik adik kat Ajiq lagi cecepat.. hehe
moga hepi2 dan bahagia sentiasa

Buat Kak Intan (walau hang tak masuk sini)
saya pun nak ucapkan Selamat Hari Ulang tahun..
sama juga ucapan di atas...
Mudahan dipanjangkan umur
dimurahkan rezeki
dan ketemu jodoh lagi...

saaaayang awak-awak sume banyak2

Muahs!

Friday, June 5, 2009

Jacaranda...

~Lihatlah sekitar alam.. ~
~Dunia luas terbentang...~

Jacaranda....
Cantik namanya... secantik rupanya...
ai likee.... heheheee.....

Aku rasa sekarang memang musin dia kowt...
Dua tiga jari kebelakangan aku perhatikan
taim aku nak pi keje... aku balik keje...
bunga-bungaannya mmg menarik pandangan mataku...
ada furfle.... ada gak pinky.... (but i do like furfle most)
pastu... kat bawah pokok dia.... bertaburan.. berguguran bunga2annya..

serasa inginku berlari-larii.. pastu tidoq eh baring di persada bunga2an jacaranda yang berguguran itu..... (konon.... hang hengat Mesia neh obersea ke..) kalo cuaca dingin takpa gak.. ini panas terik, oke..... kadang-kala hujan lagi..... wakakaaaa.. -rasain, lho..- hihi....

Ok... jap nak layan anganku dan jacaranda jap.....

stop dulu.... :D

*apa? Jacaranda..? tak kenai..?
nnti chek amek gamba chek tepek naa... ;)

A Message

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~



Lama tak hapdet kan...
kadangnya malas... (hiiii.....)
kadangnya tak dan pown... bizi.... (hiiii lagiii)

So, utk hapdet.. aku paste satu mesej dari kawan tagged....
Baru dapat tadi... amacam.... ekekekeke....

I dah tengok phot u semua, u memang cantik, tapi nape masih single? Jodoh ni kekadang kena dicari, tapi saya rasa u memang tengah cari calon suami sekarang ni, tak pe I boleh jadi penasihat u dalam hal ni, kerana I ni lelaki dan terlalu ramai lelaki kat luar sana yang I ingat kalu u respon saja mesti depa terpa kat u, tapi ingat, u kena berhati hati sebab terlalu ramai juga jejaka diluar tu yang bernama MAT, contohnya Matrempit, Matpit, Matkepoh, Matganja, Matheroin, Matjenin, Matmoto, Mat dan Mat dan Mat.

*nota kakikiri :
ada staff baru masuk semalam.. a girl... 5 tahun lebih muda dari ai.. (tapi bebudok yg lain neh cakap ai look younger than her... huhu....) Ops bek to topik, dia cakap-pagi tadi- muka ai nampak familiar.. pastu puas dia pikior semalam n dia cakap.. muka ai cam Zarina AF2(yg sengal lagi seksi meksi skang neh-ini ayat aku tambah sendiri la, hehe)-esp. masa aku tak senyum... hurm.. sempat dia perati muka haku ghopenye yer.... kui kui~

Thursday, May 28, 2009

JMku, Hepi Besday...




28 May, 2009 - Thu

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang...~


It's a Thursday...
and it is a LANUN's fren Besday...
...and it's a JMs Birthday.....

Happy Birthday, beb....
I hope ur day will full with a lots of luv
and fullfill ur dreams... what had happen just happen
just.. live life to the fullest
may ur day and birthday be better and gets better everyday

Moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki
dan...... impian ngan si dia....
((((gebang gebonggg... gebannggg gebangg gebongggg))))))

hihihiii.... Muah!

Friday, May 8, 2009

Quick Entry


~Lihatlah sekitar alam...~
~Dunia luas terbentang...~


4 May 2009-Mon

Monday, kembali keje.. Cam biasa selepas 3 hari cuti, Monday Blues..
Tapi keje tetap jalan.. and busy as usual.. huhu. Ptg, aku balik n again singgah workshop untuk ganti bulb lampu kete belah kanan yg terbakor... aritu sebelah kiri.. saboooo je lar... plus ganti 'set lighter' aku yg rosak n tak penah aku guna ittew... Pastu wa lari sat pi mines... after that jumpa Lyana sat kat area kawasan 'supper dia - with her bf'. Have a chit after quite some time tak jumpa.. then pastu terus pi jumpa Kak Intan pulak... we together go to Taman Desa for a certain occassion. Sampai umah dekat kul doblas... Pergh.. a tiring day!

5 May 2009 - Tues

Same as usual, keje keje dan keje... Balik, aku singgah umah kawan, Sue kejap. Umah dia dah otw nak balik umah aku dah.. Pastu sesambil tggu dia tuwun mai kete, aku es em es someone... cakap yesterday i saw a man just mirip dia... Pastu cpat pulak dia balas... ajak jumpa, dia akan datang ke kawasan aku. Dia masih di opis time tu... Aku sesaja melewatkan balas.. (rasaain.. macam mana kalo msj lewat di balas..) hoohooo... ekekkee... Tetiba dia call plak... ingat aku tengah drive.. aku cakap la saja je.. huhu.. Pastu dia kata nak jumpa, aku iyakan je le.. so malam tu dia amek aku kt depan sinun.... kuar makan n jenjalan.. again, balik dekat kul 1am... adoi

6 May 2009 - Wed

Keje lagi dan lagi. Ptg, tima msj frm JM cakap malam tu ada kenduri tahlil sket... Haah eks.. arwah ayah dia dah 7 hari.. so afdhal wat kenduri la utk wat sedekah.. Dalam kebizian aku msj memula ckp takleh gi kot.. sbb malam Rabu biasa aku ada 'miting'... dia cakap ok.. tapi, at the same time aku msj jugak PJ, Ema n Jiang tanya depa... Jiang cakap tak sihat, tgk keadaan, Ema ok je kalo ada amek dia.. n PJ tak sure.... dipendekkan citer, Aku pi amek Ema kt Ampang dulu pastu Inche Tepungs di Bdr Tasik Selatan. Masa ngah drive nak lalu ke arah KESAS, tetiba Inche Tepung usulkan lalu jalan takde tol... ingatkan dia tau lar... ghopenya ado... last2 sesat dowh.. hahahaa.... tapi, at last jumpa jugak kami jalan ke Taman Medan tus... Kami makan2 makan2 borak2 n tanya kabar n serba sedikit citer dari JM.. (sori nyah.. aku tau nko tgh sedih.. mmg tak sampai ati nak tanya.. tapi nak tau gak what ekceli is.. huhu), mmg nampak dia dah ok.. tapi... aku tau... dalam hati.. tuhan aja yg maha mengetahui.. then mintak diri dah kul sebelas lebih.. Hantar Ema then Tepung. Dalam kul doblas lebih gak ese sampai umah... hohoo... siyes penat giler... 3 ari berturut balik lewat... adehhh~

7 May 2009 - Thu

balik koje ese dok lepak umah ajo.. cover penat balik lambat few days past.

8 May 2009 - Fri


Keje, pastu arini budak praktikal opis aku tamat arini. Depa ajak aku bersuka ria, memula plan nak KaraOK pastu tetiba nak boling plak... aku lupa pulak, ada janji again ngan Kak Intan.. hoo hoooo.... so camane neh.. ades... janji jumpa depa len kali... walau dah kuar still coling2 lar.. skang ngah naip sat ag kuar ngan Kak Intan jugak la jawab dia.. heheee...

chow

Sunday, May 3, 2009

Kenduri datang lagi..

2 May 2009- Sat

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~

Hari ni ada kenduri opismate ku, Nadia di Rawang... dalam 1km je dari Taman Lipur Sg. Kanching tu.... kami berpakat berkumpul di depan stesen Petronas Taman Melati dalam kul 1030am- 1100am.. dalam lebih kurang 1107am kitorang bergerak dengan 3 biji kereta. Aku folo je ler kete kawan aku sebab kureng arif ke belah2 sana nun... Perjalanan amat lancar, mgkin sebab ramai yang balik ke kampung kan... dalam lebih kurang ntah la bape minit.. stgh jam kot sampai la ke tempat yg dituju..

hampa tgk je lar gambo2 kek bawah neh..



Pasangan panten... dua dua sama umur, baruuuu 24 tahun.. yg bagai pinang di belah dua.. sedang berjalan ke singgahsana..


sakan ye Nadia nko menyengih.. akakkaaa.....




biasa larr.. gue nak jugak enterprame.... hihihi..




opismate yg sama2 mai... Si Hafizi jadik tukang tangkap gambo.. nasib hang lah pizii... kui kui..

Friday, May 1, 2009

Hari itu

~Lihat lah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang... ~

Jika di imbas2 kembali..

30/4/2005 - juga merupakan hari bersejarah Puan Bedah dan Andy few years ago
dah ada 2 putera yg comei2 dah pun skang.. Alhamdulillah...

1/5/2002 - Kembalinya arwah datukku ke Rahmatullah sehari selepas hari b'day ku
huhuu...

30 Apr 09 - salam takziah JM.... tabah hadapi dugaan dariNya.. okey.. segala yg berlaku ada hikmah disebaliknya tu...

1 May 09 - ada org tu.. kawan kita tu.. ada biter gembira utk dikongsi kot kan.. wanna share...? ;)

Salam Takziah buat JMku

30 Apr'09 - Thu

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang... ~

Sebetulnya, sewaktu Ema call pagi semalam.. selain ucap b'day... EmaKu bagitau satu lagi biter yang amat t'gezut dan tidak dijangka..

"Dew, kau dah tau belum?"
Aku yang masa tu dah kt opis.. cakap
"Tau apa..?"
"Ayah JM meninggal pagi tadi.. Ayu baru call bagitau aku.."

Aku terus terpempan... seolah tidak percaya.. kerana setahu kami.. Arwah Pak Bahardin takde sakit rasanya.. kalo tak JM musti dah citer2 dah... Dan pastu kami saling berbicara.. really sorry for her.. Aku boleh imagine macam mana reaksi JM.. cuba bayangkan jika biter yg sama kita tima... Ya Allah ya tuhanku... selamatkan lah dan rahmatilah ayahku.. pelihara dan lindunginya jua.. dan semoga arwah Pakcik Bahardin tergolong dalam para mukminin... Bila aku pk balik, Alhamdulillah.. meninggal pada hari Khamis menjelang hari Jumaat.. spt mana yang dikehendaki pada mana2 umat yg lain juga selain meninggal pada Bulan Ramadhan, di Mekah mahupun di medan syahid.

Al-Fatihah buat Pakcik Bahardin.

JM, aku harap semoga ko tabah... begitu juga family nko... We are always here if u need us... Luv u... :-* do take care

Happy Besday to Me




30 April 2009 - Thu


~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~


Huhuhu... sehari dah berlalu... usiaku juga seudah menongkak lagi satu tangga ke usia yang lebih matang lagi... kalo kira atas scale... semakin menghampiri.. huhuhu tanak cakap la.. akott....

Tima kasih buat sume kawan2 yg sangat aku sayangi kerna sentiasa ada untuk menerangi hidupku terutamanya sewaktu aku 'sengsara' ngan org sewel paranoid lagi psiko tahun lepas.... Walau pun aku tahu hidupku tetap perlu aku tempuhi sendiri.. jatuh bangun.. namun, sekurangya ngan ada korang - especially yg tahu secara langsung la kan, Ema, JM, PJ, Lyana, Mc Ja kecik.. tak ketinggalan juga buat Jiang jibam jibam.. (hai, dgr citer ada citer menariks di cuti Hari Pekerja neh.. hehehe.. tahniah beb!)
I lap u ols.... really appreciate for your support n lending of ears... Aku sememangnya dan sebenarnya seorang yang sangat la pemendam n perahsia la jugak.. tak suka reveal bab2 peribadi lagi privacy neh.. tapi, in this kind of things.. i have to be transparent to everyone... n citer yg sebenarnya n all la... sakit woo... Alhamdulillah sume udah settle.... :-* tuk u ols..

Untuk family of course tidak dilupakan.. sangat2 berterima kasih pada mak ngan ayah yg sangat memahami anak mu ini... dia yang besarkan kita sedari kecil.. tahu kita jenis macam mana.. pada adik beradik juga dan sepupu2 juga makcik pakcik... semuanya sangat memahami diri ini.. sayang jugak korang semua.. :-* (huhu, sedih gak neh)

Tahun ini kembali seperti sedia kala di tahun lalu gak.. Anyway, terima kasih banyak pada semua rakan2... yg mengcall, menges em ess... buat posting kat blong masing2 - JMku, EmaKu dan PJku... thx beb.. lap u ols...! Muah... Yg bukak thread kt AMnet, (amos) macih jugak.. walaupun aku malu wehhh.. huhu.. Wish2 korang harap berkesan la.. aminn..

Kt tagged jugak.. banyaknyaaa la haih... tetiba rasa cam glamour laks.. huhu.... Ngan tag, ngan comment, ngan message lagi... really really thx....

Buat cuke, ema, pj dan ntah sapa lagi yg call... Yg sms.. tak tersenarai.. Buat Kak Intan, tima kasih banyak2 bawak kita midnite and makan2 semalam.. muahssss..

Doakan yang terbaik utk aku dan kalian sama juga.. okes.. Gracias, Muachs!! (lagi) hiiiiii....



Edisi Thari 30 Apr'09

Rakan2 seopis yg banje aku kat Secret Resipi arini...
tgk je le gambo2 nye...



brownies with vanilla ice creamm.. yummy... blueberry cheesecake.. perghh... ai like...

ini je gambo makanan yg aku amek aritu... thari tu aku makan Pan Dory Crab mend menda ntah.. aku kan fish lover.. ada yg makan lasagna.. ada yg makan kebab mend menda menda ntah... ada yg mcm2 lagi... maleh nk tepek eh.. huuhu...


antara kawan2 yg ada aritu...

anyway, thanks my opismate.. ;) muahs

Make Over

26 April 2009 - Sun

~Lihatlah sekitar alam...
Dunia luas terbentang... ~


Ari ahad aritu, aku ada satu sesi make ober from Cosway.. actually, semenjak aku membeli barang dari Cosway yg baru bukak kt Bukit Serdang neh.. dah 2 kali aku dapat sesi make ober.. strategi nak tarik pelanggan kowt..? kalau beli RM200 plus in a single receipt... Aritu, kawan aku ada tumpang akaun aku beli macam2.. koset + girdle la n few things lagi... so, aku dapat lagi la sesinya.. huhu.. so... tgk je la gambo yg aku tampai kt bawah nnti neh....

Pastu, balik dari sesi make over aku tak tau nak pi mana aku pi pulak la ke bengkel kete.. for maintenance.. lama gila tak service.. risauuuu je kot tgh jalan jadi camne.. huhuu.... Apa kellas dak.. mekap cun cun, end up kt workshop.. wakaka..




tgh tggu sesi nak shoot.. dapat sekeping gambo free.. A4 size....



while shoot session..huhu.. hasilnya tuk A4nya.. aku lom amek n upload ag.. nnti rajin chek tampai la kalo ok na.. huhu


..dan ini hasilnya... gambar A4 yg aku leh percomaaaakk.. hehehe..

*pics deleted*
setelah berjam-jam kat luar.. balik kat umah... masih kekal jugak la lagi.. huhu..

Saturday, April 18, 2009

Happy Birthday buat lalink2ku

~Lihatlah sekitar alam...
Dunia luas terbentang..~


April datang lagi....
seperti biasa.. hujung bulan umurku akan meningkat setangga lagi..
Alhamdulillah.. kiranya sempat dan diberi kesempatan
Moga tahun ini lebih baik dan bermakna dan berjaya buat ku

Apapun, di April ini..
aku bersama2 berkongsi bulan kelahiran bersama

My Mum : 17th Apr
My Adik (zaid) : 13th Apr
My Adik (wanie): 4th Apr


Aku doakan kebahagiaan, kesejahteraan, rezeki yang murah
serta dipanjangkan umur yang penuh ngan manfaat...

Aku sayang sume....

Mak... n adik2ku...
i luv u ols...

~Kosong~

Lamanya aku tak hapdet blog ku ini...
ish ish ishhhh... apa laaarr nak jadi ngan dak Ruzie nan sorang neh..
okeh... insaf jap... hapdet la barang sekejap.. kui kui..

Monday, March 2, 2009

~Peng pang pet pot~




~Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang...~

Di pagi nan sepi, di 2 March 2009 ini.. aku tak tau nak menulis apa... Aku rasa, sudah lama aku tidak menulis dari rasa hati.. kerna apa..? kerna.. aku rasa ia merupakan privacy untuk memberitahu hal-hal diri kepada orang... atau juga.. aku segan dan liat untuk berkongsi mengenai apa yang dirasai.. apa yang dialami... Entahlah, susah jua untuk aku ungkapkan...

Namun, bila aku baca pada bloq satu artis kita Aqasha tu... terasa dia begitu jujur dgn apa rasanya.. apa pandangannya... terasa ingin jua aku sebegitu... tetapi, ntahlah... kita tgk sama ada aku masih segan atau sudah mula mahu 'membuka' serba sedikit akan apa rasa.. apa derita mahupun ceria di dalam diri.... Not sure yet.. tunggu je la.. kotnya rasa itu mahu datang.. mahu marii.. hihihi....

Jam sudah 1.51 minit pagi... tik tik... jarum jam terus berdetik. Namun mata aku masih segar bugar... bukan kerana siang tadi sudah banyak tidur.. tidak, aku bukan jenis tido siang.. tidurku hanyalah malam.... Namun entah kenapa, seringkali lewat pula kantuk ku ini mau 'datang'

Ruzie, Ruzie.... kenapa dgn kau ini...? Kenapa.. Whats wrong with you... kenapa begitu melankolik malam ini...Hurm, banyak yang bermain di fikiran ekceli.. tentang diri.. tentang famili.. tentang kerjaya.. tentang masa depan.. tentang kawan-kawan.... segalanya berselirat di fikiran.. Meh kita cernakannya satu satu... kemudian ambil tindakan..

Hmmhhh.. sesungguhnya terlalu banyak, terlalu sarat.. seribu sejuta rasa dalam diri ini... sehingga susah sangat untuk dicernakan.. Namun tak mengapalah... aku pasti.. aku ble jua bertindak.. cuma Ruzie, nkau hanya perlukan semangat... kau perlu daya juang dalam diri yang tinggi...

You can do it... yes... pasti...

* berkisarkan aku dan diriku.. jiwa dan rasa.. hurmmm...

Sunday, March 1, 2009

Comeinyaaa...



santeekk tak....
created by a fren at Tagged

thx mr. mozaed.... ;)

Wednesday, February 25, 2009

Cinta Lelaki vs Cinta Wanita

CINTA LELAKI

* Cinta lelaki selalunya manis, kerana lelaki yang bercinta seringkali memberi ucapan dan kata-kata manis. Sering juga menabur janji-janji manis yang melekakan
* Cinta lelaki mudah diagih-agihkan. Buktinya, lihat sahaja lelaki mampu untuk memberi cinta kepada lebih dari seorang perempuan dalam satu-satu masa
* istimewanya cinta lelaki, ia sukar dipamerkan. Cintanya ada dalam hati, untuk dirasai bukan untuk ditontoni. Kerana cinta itu terlalu istimewa dan terlalu peribadi kepada seorang lelaki

CINTA WANITA

* Cinta wanita selalunya pahit. Wanita yang bercinta kadang kala rela menerima janji-janji manis lelaki yang belum tentu ada kebenarannya. Ada masanya sanggup terseksa demi lelaki yang dicintainya
* Cinta wanita pula selalunya setia. Tulus dan romantis. Kerana wanita yang bercinta selalu sangat kudus hatinya
* Cinta wanita terlalu jelas pada pandangan matanya, tingkah lakunya dan juga tutur katanya..

Sunday, February 22, 2009

20 List yg Menyebabkan FonFuan Mencikkk Lelaki..




1. MENINGGIKAN SUARA
Tahulah mereka dikurniakan suara yang ‘macho’ tapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan lelaki kerana mereka mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah.

2. MAIN KAYU TIGA
Bab main kayu tiga ni masalah paling besar. Walaupun dah ada kekasih, mereka sukar untuk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar tanpa mempedulikan perasaan kekasihnya.

3. SUKA ‘CUCI MATA’
Kebanyakan lelaki sukar mengawal mata (mata keranjang). Pantang jumpa perempuan cantik dan seksi mulalah mata tu macam nak terkeluar. Walaupun sedang bersama kekasih, si dia tidak akan peduli. Bagi mereka tidak salah kalau sekadar mencuci mata tetapi hati kekasih kenalah jaga juga cik abang!

4. MENGONGKONG
Itu tak boleh, ini tak boleh, sikit-sikit nak kontrol. Segala gerak-geri kekasih dikawal, sampaikan nak berpakaian pun harus ditentukan. Kalau nak keluar ke kedai pun kena repot dulu, kalau tidak mulalah tercetusnya pertengkaran kerana hal sekecil itu. Tetapi, mereka akan melenting pula sekiranya aktiviti-aktiviti mereka disoal siasat oleh kekasih mereka… Macammana tu?

5. EGO
Ini merupakan masalah paling ketara dan merimaskan kaum wanita. Keegoan dan lelaki memang tak dapat dipisahkan. Tetapi ada kalanya lelaki menjadikan keegoan sebagai alasan untuk mereka bertindak tanpa mempedulikan perasaan si gadis. Keegoan membuatkan lelaki mempunyai kuasa veto dalam kehidupan mereka termasuklah memimpin kaum wanita. Tidak salah mempamerkan ego tetapi biarlah kena pada tempatnya.


6. MENIPU
Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan yang tak munasabah. Sanggup memungkiri janji dan memberikan alasan yang mereka mempunyai masalah yang tak dapat dielakkan padahal sebenarnya mereka enggan melaksanakan janji mereka sendiri. Ada juga yang sudah berpunya tetapi mengaku solo. Berterus-teranglah wahai kaum lelaki kerana kaum wanita lebih menghormati mereka yang memiliki sifat berterus-terang ini. Sifat menipu dan suka berdolak-dalih ini lama kelamaan akan membuatkan semua gadis akan menjauhi anda.

7. PERASAN
Aduhaiii… lelaki ini cepat perasan terutamanya jika mereka ini berkerjaya baik, berpenampilan menarik dan mempunyai wajah yang hensem. Boleh tu mengaku merekalah yang menjadi lelaki idaman para wanita. Tapi, mungkin pada pandangan seorang wanita mereka ini sederhana sahaja tapi mereka ini yang suka perasan lebih. Bukan semua wanita memandang pada paras rupa, kalau dah terlebih-lebih perasan tuu… Ada wanita yang lebih suka mengutuk dari memuji…

8. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI
Susah juga kalau dapat yang mementingkan diri sendiri ni. Lelaki selalunya tidak mahu mengalah dan ingin menegakkan pendapat sendiri tanpa mempedulikan luahan pasangannya. Mereka juga suka mendahulukan kemahuan mereka dan jarang hendak mementingkan perasaan kekasih… Egolah katakan! Tidak semestinya pendapat kaum wanita ni tak boleh diguna pakai.

9. KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN
Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan perhatian tidak kira dalam apa jua urusan. Tetapi kalau urusan yang berkaitan dengan dirinya sendiri, pantas pula melaksanakannya. Jika berkaitan teman wanita, alamatnya… mereka kurang mengambil perhatian. Mengapa ya? Kaum wanita sebenarnya bukan minta diberikan perhatian 24 jam tetapi cukuplah sekadar pasangannya mengambil tahu akan dirinya kerana sifat semulajadi seseorang wanita itu yang ingin bermanja dan dimanjakan.

10. CEMBURU BUTA
Orang kata cemburu tandanya sayang, tapi kalau cemburu tak tentu pasal dan memanjang saja cemburu, tentu rasa tak selesa juga. Agaknya lelaki yang kuat cemburu ni takut kekasihnya terlepas ke tangan kumbang lain kot. Harus diingat, bukan semua perempuan suka kekasihnya kuat cemburu. Tapi, ada juga sesetengahnya suka apabila teman lelakinya cemburu kerana seolah-olah teman lelakinya amat menghargai dirinya. Jangan cemburu buta sudahlah, malas jugak nak layan kadang-kadang!

11. MATA DUITAN
Jangan tak tahu ada juga lelaki mata duitan atau pun gelarannya ‘lelaki spedo’. Mereka tak kisah nak kikis duit kekasih dengan 1001 macam alasan yang adakalanya tidak logik diterima dek akal fikiran. Kalau kisah perempuan mata duitan kita sudah biasa dengar, tapi kalau lelaki pula yang mata duitan… apa cerita ni?? Takkan masa-masa macam ni keegoan lelaki hilang pulak?!!

12. KOMITED TERHADAP KERJAYA
Susah kalau dapat teman lelaki yang terlalu komited dengan kerjaya. Mereka ni selalu sangat memberi banyak alasan kerja apabila diajak keluar. Kalau keluar bersama, selalu pula bercerita tentang kerja dan merungut sering dibebani kerja yang menimbun. Bukanlah tidak boleh lelaki mementingkan kerjaya tetapi pandai-pandailah membahagikan masa bersama teman wanita. Paling tidak pun, seminggu sekali luangkan masa menemaninya dan lupakan segala hal berkaitan kerja. Bukannya kaum wanita ni tidak memahami kalau teman lelakinya pandai membahagikan masa…

13. PANAS BARAN
Aduiii… masalah yang boleh menimbulkan fobia terhadap seseorang gadis apabila mendapat kekasih yang panas baran. Pantang silap sikit, mahu dihambur segala kemarahannya. Ada juga kesilapan bermula dari diri sendiri tetapi tetap menyalahkan orang lain. Setakat kena tengking boleh lagi diterima walaupun sebal satu badan tapi, bagaimana kalau siap sepak terajang? Kalau nak sepak terajang carilah mereka yang sepadan dan janganlah berlawan dengan kaum yang lemah bang! Di mana sifat bertanggungjawab dan kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal kerana setiap dari kita ada barannya, cuma kena pandai-pandai mengawallah. Kalau dah tak terkawal sangat, tak payah bercintalah cik abang oiii!!!

14. KAKI MEROKOK
Ini satu lagi sifat kaum lelaki yang melemaskan wanita. Asyik berasap sana sini, naik lemas dengan bau dan asap rokoknya. Dalam sehari adakalanya habis sekotak rokok. Kalau habiskan duit dengan makan benda berfaedah tak apa juga, ini tidak… asyik menyedut asap yang tidak menyehatkan. Kalau asap tu membawa kesan pada diri sendiri saja tak apa juga, ini tidak… membawa kesan juga pada orang sebelah menyebelah. Kadang-kadang teman wanita menegur bukannya apa, dia sayangkan kita juga dan tak mahu kita jatuh sakit. Lagipun mereka juga tak nak teman lelaki mereka membazirkan duit dengan merokok.

15. PENGOTOR
Ada segelintir lelaki sukar nak menyedari diri mereka ni ada yang pengotor. Terutama bab meludah atau membuang kahak merata-rata. Yarkkk!!! Ada juga yang jarang basuh seluar, pakai baju yang sama berulang kali, tidak memakai deodarant dan macam-macam lagi sampaikan badan sudah berbau semacam pun dia tak sedar. Tidakkah mereka ini terasa segan apabila menyedari badan sudah berbau?? Entahlah… hanya kaum lelaki yang bersifat pengotor ini saja yang dapat menjawabnya.

16. GELOJOH
Kalau bab makan, lelaki ni agak gelojoh. Macam ‘food machine’. Mereka lemas melihat teman wanita mereka makan terlalu sopan tetapi mereka tidak sedar cara mereka makan yang gelojoh juga melemaskan kaum wanita. Sepatutnya, samada lelaki mahupun wanita patutlah makan dengan bersopan. Buat apa terkejar-kejar?

17. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN
Sanggup membatalkan temujanji semata-mata hendak bermain bola sepak ataupun menonton WWF bersama kawan-kawan. Lelaki juga selalu mementingkan kawan-kawan dalam banyak hal. Sekali-sekala bolahlah, jangan pula selalu saja memberi alasan hinggakan masa bersama teman wanita tiada langsung semata-mata untuk menghabiskan masa bersama kawan-kawan. Apa guna bercinta kalau macam tu gayanya? Kalau ada masalah pula, kawan-kawan sebagai tempat mengadu dengan alasan tidak sesuai bercerita dengan si dia. Kalau dah memilih si dia sebagai kekasih, mungkin satu hari si dia juga akan menjadi isteri anda, jadi takkanlah anda selalu hendak merahsiakan sesuatu dari dia. Tak eloklah berbuat demikian, nanti si dia terasa seolah-olah dirinya tidak penting buat anda pula.

18. TIDAK TAHU MEGHARGAI
Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun perbuatan kekasihnya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu walaupun menyedarinya. Mereka seboleh-bolehnya mahu si dia terang-terangan menunjukkan sikap meghargai mereka ini. Kalau setakat sikit-sikit atau sekadar kiasan tu, alamatnya mereka akan berpura-pura tidak menyedarinya. Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap anda yang menghargainya di atas apa yang cuba dilakukannya terhadap anda seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya ucapkanlah terima kasih setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda.

19. PUTAR BELIT
Lelaki ni ramai yang pakar memutar-belitkan kenyataan walaupun ternyata sememangnya merekalah yang bersalah. Bagi mereka, putar belit ini tak mengapa asalkan si dia mempercayai alasan tersebut dan mereka akan terlepas dari kesalahan sendiri. Sekiranya anda benar-benar menyintai pasangan anda, perkara begini seharusnya tidak berlaku kerana apa akibatnya sekiranya si dia mengetahui juga tipu helah anda suatu hari nanti. Kalau anda tak pandai menyelamatkan keadaan, melepaslah anda! Jujurlah pada pasangan anda.

20. SUKA KONTROL MACHO
Peh! Nak dikatakan macho, ada juga yang tak. hancur je yang lebih kot! Terutama bab sikap, mahu lebih gentleman, berketrampilan dan hensem. Seboleh-bolehnya mereka mahu menampakkan yang diri mereka lelaki sejati dan ada elemen HERO. Tak perlulah nak merasakan diri anda macho kerana wanita sahaja yang layak membuat penilaian terhadap anda. Sekiranya anda rasa diri anda macho, tetapi pada mata wanita tersebut anda tidaklah semacho yang disangkakan, tak guna juga!

Saturday, February 21, 2009

Persoalan Hati

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Walaupun bulan Cinta sudah mencapai ke penghujungnya.. (Ya ke.. ingat Februari je ke bulan Vinta.. hbais bulan lain tak payah? camtu.. hehe.. tak la.. sebabnya ya la.. kan February sinonim ngan Valentine.. hari istimewa untuk org dan pasangan konon2nya berkasih sayang.... Bulan lain takde salahnya pown.... kalau hari2 laaagiiii baguih..)

Kadangkala, kita rasa kita sudah membuat keputusan yang tepat... Namun, adakalanya juga.. kebimbangan, keraguan sering bermain di fikiran... Betul ke.. Patut ke.. Atau macam ni.. ataupun begitu... So, kat sini aku nak share la sebarang sedikit dua dikit yang aku dapat melalui pembacaan dan juga pemerhatian..

BUKTIKAN CINTA PADA PASANGAN

Huish, munyik tajuknya pun dah menakutkan... Taboo biasa la kalo bab buktikan neh.. tapi aku tak mboh bicara soal bab bodoh mangan tuh.... so sila la lihat senarai yg aku dapati ittew :

a- Tidak meminta balasan
b- Jangan Menuntut
c- Jangan takut dikecewakan
d- Jadilah penghiburnya
e- Fahami hati sepenuhnya
f- Syukur atas apa yang terjadi
g- Matang dalam tindakan dan fikiran
h- Teguh dalam harapan
i- Padukan kata dan perbuatan

TERUSKAN KEPUTUSAN UNTUK BERUMAHTANGGA JIKA......

i- banyak persamaan
ii- Gentleman' sejati
iii- Tidak takut pada komitment
iv- Kelakar
v- Ingin mengenal diri lebih dekat
vi- Memberi semangat

Aku dan Kenangan.. : Hoh! Nasib baik....

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Kenangan... tiba2 fikiran terimbau pasal kenangan2.. setiap kenangan mempunyai kenangan yang mungkin tak akan padam dari kotak fikiran korang sampai bila2 kan... Sudah semestinya banyak giler nyer la kan.... Tapi, kat sini. aku nak tepek few je yg ada neh lah dahulu.. huhu.... Pasal kenangan, hoh! nasib baik la..... dot dot dot...




Citer Pertama
Ada satu kali masa time aku masih wat matriks tu (years 95/96) aku nak balik kg... Lupa dah balik raya ke.. Cuti sem. Pastu, biasanya aku akan balik naik komuter la.. Dari Makmur Apartment- di Bandar Sunway- (hostel kitorang kat jalan2 dalam sana..) kena cross satu kawasan setinggan dulu area situ utk sampai ke Stesen Komuter Seri Setia atau Setia Jaya (lupa dah)-sebelum stesen Subang Jaya-.. (dulu taim aku dok area situ setinggan2 Kg. Lindungan tak silap, skang dah naik Mentari Court la.. Empire Subang la..). Kena berjalan kaki boleh tahan jauh giler lar jugakk... Dengan beg yang maha berat, pastu aku maleh lah nak pi naik flyover/jambatan yg maha tinggi 3 lapis yang lagi maha jauh nun.. So, kekadang kitorang main lintas macam tu jek lintasan komuter tuh.... =P  So, nak dijadikan citer aku balik sensorang pulak aritu.. dan aku pun buat-buat berani macam biasa je la cross rel komuter dengan beg yg maha berat ittew.. Senget2 bahu.. Sebelum melintas, aku tgk kiri-kanan-kiri-kanan duu... mmg line clear punya.. tadak pape.. So melintaslah daku... Tapi, nak kata... hoh! nasib baik la kan.. sebaik je aku lintas... Zzzoommmm.. komuter pun lalu melepasi aku.... Huh, tergezut aku....! Alhamdulillah.. masih dipanjangkan usiaku.. hu hu hu..

Citer Dua
Kisah ni pulak bila aku baru abis degree. Masa abis tuh, kitorang reramai satu umah (satu course ada 5 org) pakat2 la cari keje.... Tapi, nak katanya that time, asyik la dapat interview yang berkaitan saham2 je manjang..  coffee apa ntah menda2 ntah la lagi.. Tiga empat lima kali gak dapat yg camtu.. Pastu, nak jadik lagi citer, kitowang -masa tu bertiga- dari Serdang pi la Warta Bangi pada suatu hari di awal bulan April (year millennium).. Pastu tengah asyik2 jenjalan, ternampak la satu iklan, Sales Assistant wanted. Kat kedai jual VCD la gitu... Depan CIMB tu dan Pizza Hut tuh.. Pastu, masing2 dapat idea.. Jommm apply. Pastu masing2 dok tolak2 ko la pi tanya.. ko la... Last2 aku yg maleh nak layan sangat aku pun wat selamba je la tanya.. Alih2 cina tu kata ok.. gaji RM600.. Aku cakap aku baru lepas grad, kalo nak benti bila2 masa pun tak kisah ke.. Dia kata ok.. So, dapat la aku keje tu.. sbb aku yg tanya kan.. wakaka..

Ekceli bukan nak keje sangat pun.. tapi, dari dok dapat yg tak tentu hala lagi.. dok kat KL neh sesaja je ngabihkan duit baik la aku layan sat kan... Pastu aku dah dapat, dua lagi kawan aku pun nak carik gak la.. dapat gak la satu kt kedai jam, satu kat kedai menda ntah lagi.. kedai jual barang baby kot.. So start la keje esoknya.. (senang kan) ngess... Kebetulan esoknya tu hari cuti umum Maulidur Rasul kot... memang bizi giler!

Aku enjoy je keje kt kedai VCD tu.. macam2 orang dan ragam yang aku boleh kenal dan jumpa.. Dah jadik cam kawan, Sales2 assistant kat situ pun bukan main baik dan ramah lagi.. pakwe2 kt A & W (time tu) pun asyik dok rickyy jek.. kui kui.. Pastu... nak jadik citer lagi, dua kawan aku tuh ari kedua dah taknak pi keje dah... kata bos garang la.. penat la... -sebab banyak keje di hari pertama tu kan- So, serba salah aku pi la jugak keje sensorang.. Time tu naik motor la lagi.. Keje start pukul 10am sampai 10pm. Hari2 aku pi la sensorang.. sebab keje seronok kan... tup tap tup tap cukup masa.. Esok datang lagi..

Pastu, nk jadi satu cerita hoh! nasib baik laa ni lagi... Suatu malam, waktu aku balik, motor aku tetiba rosak kt satu simpang tu. Aku serba salah, camana la neh... pakwe takdak.. (utk dimintak tolong) wakaka.. Pastu aku plak jenis tak nak nyusahkan org..-padahal boleh jer call housemate aku ngan pakwenya tuh- Camane neh, so aku baru nak call kawan aku ngan balak dia mai tolong.. Tetiba satu motor singgah kt tepi aku.. Jantan. Muda lagi.. Dia tanya napa.. Aku cakap la motor takleh idup.. Dia pun konon2 la buat2 tgk apa ntah pastu cakap.. menda ntah aku dah lupa.. lama sangat dah... Jom naik motor ngan saya.. aku taknak.. Aku dah nak tepon kawan aku dah, tapi ntah camane tak jadi.

Pastu aku lupa dah camane dia buat eks.. yg aku ingat dia kata kt atas bukit sana ada bengkel, jom pegi tgk.. Masa tuh aku pikir... eeiiii.. ble caya ke neh.. macam2 aku pikir dan bermonolog sensorang time tuh... Tapi, dalam takut2 berkira2 tu, aku ikut jugak dia... (giler berani aku time tuh kalo aku pikir skang larr..). Pastu, naik bukit tuh.. dalam gelap giler aku ternampak ada 2 lagi makhluk jantan dok kt tepi.. Darah aku dah berderau.. Macam2 aku dah terbayang.. Habis lah akuu.. habis lah akuu...!! Dorang dah janji dan dah pakat ke..? Ntah2 motor aku rosak pun dorang yg saja plan kan ke apa ni..? Macam2 aku pikir.. Nyesal ngan kebodohan aku ikut dia.. Aku doa banyak2 dalam hati, "Ya Allah.. selamatkan lah aku., dan macam2 lagi lah.." Dada dup dap dup dap jangan cakap lah... Ekor mata tetap ekori depa 2 tuh dan sorang kat depan walau dalam gelap.. Pastu tak jauh kat depan tu, nampak la satu ntah apa bangsal kot tak jauh dari situ, dia kata dah tutup.. pastu turun balik... aku tarik nafas lega.... seb baik...

Dipendekkan citer, aku kena pau ngan mamat tuh dalam RM200. Aku tak kisah la.. janji aku selamat... Lepas daripada tu aku ngan takut2 tepon mak ayah kt kg citer pasal tuh.. (terpaksa beb.. sebab kena mintak balik duhet banje.. huhu). Dan dan tu kena arah balik kg n keje ngan ayah aku. Tak sampai 3 hari ayah aku dah datang amek aku balik kampung dah.... =P  So sempat sebulan je aku keje di situ... Berhenti, betul2 di hari kelahiranku di tahun 2000 tu.. Kebetulan makwe boss same besday ngan aku.. Boss dan makwe dia  belanja lah kami makan pijja hari tu....

Yang penting, walau kena pau.. aku tiada diapa2kan.. Hoh! mmg nasib baik sesangat la... sampai sekarang aku masih tertanya, 2 makhluk di tepi sudut tu adakah kawan2 si mamat itu atau.... (ntah lar). Yang penting aku selamat dari sebarang anasir yg tidak aku ingini.. Aminn...  *siyes, kalau sekarang aku ingatkan balik.. masih terasa perasaan gerun itu*

Citer ketiga
Masa kecik2 dulu, kami adik beradik -bertiga dengan abang dan adik aku- suka balik kampung (belah mak)-kalau cuti sekolah -bukannya jauh pun... dalam tak sampai 30 min pun.. hehe - masih di KB gak.. Selalu main macam2 ngan sepupu sepupu.. macam2 aktiviti la antara sepupu ni... Kitorang beza setahun sorang start from abang aku pastu sepupu pompuan, pastu sepupu pompuan, pastu aku, another sepupu pompuan (adik sepupu pompuan yg ke 3 tu) then last adik aku - kami paling rapat-

Satu hari ntah camane depa plan nak pi main sungai plak.. nak menyeberang katanya.. Kita masing2 pun ikut lah.. Adik aku tak ikut time tu.. time tu aku darjah 2 or 3... kecik lagi... Pastu masing2 masuk la dalam air dan jenjalan la sambil tunjal2 dasar sungai.. henjut2 sket supaya tak la tenggelam sangat. Pastu nak jadi lagi citer, aku terjerlus dalam satu lubang... langsung lemas... depa tak pasan sebab dah ke depan.. Aku gapai2 tangan dari dalam air tu, air dah masuk mulut dan hidung dah.. Ntah camane sepupu atas aku perasan agaknya, dia patah balik dan tarik rambut aku... huhu... Seb baiikkk.. masihh ada lagi aku sampai skang..

NotakakisikukiriHD : kalau bab noh! nasib baik ni memang la terrrrsangat banyak kan kenangan, tapi ni aku copy paste dari posting aku dulu jer... ekekekek... Bab pengalaman memandu, haih! jangan cakap la... terrrsangatttt la banyaknya....

Konvensyen Bumiputera GE

15-16 Feb, 2009 (Sun & Mon)

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Takdak citer yg menariks sangat la kan.. wuuu wuuuuu.. tatau nak kongsi pe... kepala pun dah jadik buntu... lama tak cakap2 jumpa2 n borak2 ngan hampa... wuuuuu.... Aritu, mggu lepas aku telah menghadiri satu konvensyen untuk agen2 bumiputera bagi under GE la kan... aku pun leh attend last minit la.... sbb susah nau nak coti... last minit ok... boss aku kata tempat dah habis... aku tak kisah lah.. at last, dia kata ok.. so tumpang la bilik ngan dua lagi kenkawanku.. seb baik depa tak kisah.... bayaran pun aku tak yah bayau... wooww.... makasih soooo much, korang!

Untuk that konvensyen, Agensi kitorang yg anjurkan.... Walau last minitnya persiapan... majlis tetap wauuu.. grand hooo punya... masing2 naik gak la semangat diri.... aku pun, i think this is my turning point... for my life... and i have to grab it and do 4 my own gud sake.... Kisah tahun lepas teramat la mendukacita dan meletehkan emosi dan fizikal ku.. Moga tahun ini, dgn turning point ini.. aku akan menjadi lebih rajin dalam meningkatkan usahaku... Yesss..... u can do it, Ruzie.... Go gooo gooooo..... Grab it.... And Korea will wait 4 u...... yeaahhhhhhhhh!!!! Aku pun nk

Untuk majlis tu.. walau last minit ble join, aku sempat join sbg committee for registration and audio la.... plus photographer... Akak kan suka ambek mengambek gamba nehh... Ngee....... Konvensyen neh diadakan selama 2 hari (15-16Feb'09) nun di puncak Genting.... dah tak sejuk sangat nak compare dulu... dah lama tak pi sana kan....


Dew : I need to back-up and sustain to achive my dreaaamm. Go go gooo... yeaaahhhh!!!


AJK, ahli juru kalut for REGISTRATION

Lamanyaa Tak hapdet...

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

13 Feb,2009 - Fri

Lamanya daku tidak menghapdetkan blogku ini... wuuu... Ok la... nak citer pasai pe eks...
aku tepek le je la gambau dapat sekuntum munge yg dapat waktu ari Vahlentine tu ari.. opismate je yg kasi.. seorang ntah xtau dari negara mana... tapi black colour la.. Ramai jugak yang dapat that day aku tgk... sume dia pi ucap hepi vahlentine walau yg sebenarnya esok ari sbb dia bagi tu di hari jemahat.. Len len, takdak lagi owang nak kasi kan.. wuuuuu....

Monday, February 9, 2009

Karaoke

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

8 Feb, 2009 - Sun

Setelah beberapa lama tidak mengasah bakat nyanyian (kui kui), Intan - sepupu Lyana meng-es em-ess kan aku.. Pah.. jom karaoke malam neh.. di bla bla bla pukul bla bla bla.. Aku plak tadap buat apa kan.... ok kan je lah...

Ini merupakan kali ke 2 aku ke situ... Neway KTV tak silap di Pusat Bdr Puchong neh... (opposite IOI Mall Puchong). Kali pertama aritu Lyana and DZnya yang mengajak.. ntah bila.. lupa plak... Oo yaa.. sebelum raya cina aritu.. sesaknya tempat tuh.. nk carik parking pun susah haihh... Akhirnya pi paking jauh, dan naik kete 3 series DZ.. Intan ada sama time tuh.. dia n Lyana anta kami ke tempat tuh then pi carik parking... pastu kt situ jumpa plak sowang lagi kawan Lyana yg dia ajak sama, Iza.. Sempat berkenalan dalam ladies.. wakakak..

Pastu, datang.. so sesi nyanyi2 pun bermula la.. Best jugak la kat sini.. (lagi best sebab tak payah bayar kan.. -haha- utk 3 hrs + buffet -all u can eat- RM35/person... Aku tgk sume makanan ada... Dari Nasi, Mee, Ayam, Pepahat pun ado.. Ketam, udang, sayuran, salads, varities of soups, desert, ice creams, sushi pun, lamb, apa lagi.. pendek kata sume ada lah... Cuma perut je tak larat dan tak muat.. wakakak.. sekali amek je.. kalo pada sapa yang banyak makan memang berbaloi sesangat sangat lah... So, malam tuh, DZ ajak kawan dia Pak Lah... (masing2 org Hie-Tech Village, Subang).. so tak silap, dalam RM 400 plus jugak la aku tgk DZ sign CC dia tuh.. Alah, apa susah... opis bayor gamaknya.. Claim under entertainment.. muaaaahahahha....

Pastu, again, malam tadi.. Pak Lah pulak yg dah gian gamaknya.. Bitau Intan, Intan sms aku.. aku no hal.. Lyana ngan DZ tak mai plak.. Iza ajak sowang lagi osmate dia..Intan datang with Ena (kakak ipar mek Lyana neh) and Pak Lah with sorang kawan dia menjadikan 7 org sumenya.. Samo la jugak... still under the same package... so, semalam aku tgk dalam RM 442.50 Pak Lah plak sign.. hu hu .. lantak laa depa org pangkat besor2 tappa.... leh claim gamaknya kan..
Pastu terus balik balik umah sampai lam kul 11pm....

Buat kenkawan ku.. aku sesaja citer neh.. kalo rerasa berminat sile sile la.. murah yoo tu.. 3 hrs + buffet all u can eat.... macam2 ada.... kui kui....

Tgk la gambo yg sempat aku amek...

Makanan aku semalam.. tu je yg terlarat pun.... Walau banyak sangat, tak larat sangat haihh...
Intan with Pak Lah and kawan Pak Lah.. Ni je le yg aku amek gamba.. maleh sangat haih... Not in mud.. huhu...

Lepaking

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

6 Feb, 2009 - Fri

Setelah lama tak lepaking... windu plak rasanya nak berasterok ngan bebudak neh... Masing2 bz ngan kehidupan masing2 sejak dua menjak neh.. termasuklah hakuu.. huhu... So, bila ada masa terluang.... asterok sbg acara perjumpaan.. Tempat biasalah, di Dagang mana lagi...
Janji biasa kul 9pm... aku sampai kul 10 kot.. mueheheh.. balik umah pun dah lambat kan...
Pi sana, dah nampak Gabanz, Jiang, Emaku and JMku dah ada.. Pjku pi jenjalan carik makan ngan Haziqnya.... Ssampai2 je Jiangku kata.. Apasal ko makin kurus..? ye ke nyah..? auww ai likeee.. ai likeeeee... wakakakaa... Tak pasan plak.. aku rasa biasa jek..

Pastu cam biasa la acara makan2.. makanan wajib time lepak, kerang.. either bakar or rebus mmg tak lupa nya lar... Aku hengat nak gak pi order makan... tapi, setelah rasa sotong JM sket.. kuey teow ema sket... terus perut dah kenyang.. pikir2 nak order.. tak tau nak makan pe.. sampai sudah tak order.. huhu... Pastu Azroy Spider datang.. biasa la.. mana lagi kali bukan futsalnya... pastu Afiq plak dari Johor.. apalagi makin betambah la meraban masing2.... gelak kuat tak hengat masing2...

Tapi aal plak masing2 beredar malam tu... Spider tak puas lagi ajak-ajak lagi lepak.. tapi Haziq, putra PJ and Afiq dah mengajak2 Mama dan Papanya balik... (tak tau la kot Mama ngan Papa yg hint soh anak ajak balik kan.. aakakaka..) Masing2 cam biasa la... wat pusingan dan bulatan sebelum beredar... Azroy Spy dah bape kali ajak duduk.. tak puas lagi gamaknya.. kui kui
Akhirnya setelah beberapa kali dah dah tu.. Masing2 kembali ke umah masing2...

Aku sampai dalam kul 3am.. seb baik tadinya dah sempat Isyak.. maka ber zzzz la aku....

Entry Tertunda lagi..

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

17-20 Jan 2009


Adik aku Zaid datang ke umah aku ngan bininya, Amrah ngan dua org anak2 buah ku, Amirah dan Adam.... datang sesaja jenjalan.... Sebelum tu dia dah dok kt umah Ana kt Keramat tuh dalam 2 3 hari.. Aku beli la barangan makan siap2... senang aku kuar pi keje dorang dok umah tak la kelaparan dak... Pastu tak sempat sangat la aku nak bawak dorang jenjalan.. hanya masa 19 aku bawak depa round kt Putrajaya je.. dah malam gak la.. balik dari keje terus suruh dorang bersiap sebab besok paginya aku dah nak anta depa balik.. Amek bas pagi plak tuh... nak gi keje lagi.. nak gi anta depa lagi.. dah la jalan ke KL hiway KL-Seremban ke.. Terowong Smart tu ke.. sama je... Tapi seb baik sempat gak ler aku hantar depa ke putra dan berlari ke opis....

tatap je la gambo kek bawah neh..
Wachaaaa... agaknya tu la kata dak AMirah neh mengusik adik dia.. Adam...
Amirah with her Daddy.. Menggoda pose, u... wakkaa... huhu.. umah selerak.. :P

Adam with his Mummy...
Berlari-larian di Dataran Putrajaya

4 Feb, 2009

Ber-San Francisco Steak di KLCC, besday Opismate... an Associate di Legal & Secretarial Dept neh.. pompuan.. dalam 33 tahun kot.. pun lom tawen.. hujung tahun dengar2nya.. Makan dalam 7 orang.. bil yang kena almost RM 451.50.. walla.... lantak, janji depa bayor.. wekekekekk..


Ni makanan yg aku order.... aku kan Fish Lover, so aku order Salmon and Steak Fillet.. ingat nak order Salmon and Cod.. tapi takpe la... yang ni murah sket.. dalam RM 35.80 tak silap... kui kui...

Ini la besday girlnya... Intan Suhana.. org Johor tak silap...
Hepi Besday.. Moga dipanjangkan umur dan dimurahkan rejeki lah..

Monday, February 2, 2009

Sepintas Lalu..

11 Jan'09, Sun

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Kenduri hotel Jue & Fadzlie aritu..
So aku attend la jugak kt Sheraton Subang tuh...
tepek gambo je le sket..
Aku, Lyana n Mama & Ayah dia..

Tadaaa...

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

huhu.. giler lama aku tak apdet kan...
bizi pun ya... malas tahap gaban cipan pun ya gak...
nnti larr.. ada masa aku hapdet lagi...

btw, bila nak lepak2 asterok2 weh..
winduu...

ada free time ok la kot na..

aagagagaa....

cheers!

Saturday, January 10, 2009

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Aku tak tau la sama ada masih ujud atau tidak perang saraf dan perang minda ini..
Tapi, mungkin jugak setelah ubat-ubatan sudah bercampur aduk menjadikan sistem perjalanan anatomy badan n urat saraf berjalan seperti biasa, buat sementara atau sentiasa... tidak dapat aku kenalpastikan lagi... Namun, seolah2 ada riak-riak perdamaian.... dan.. aku juga haruslah pandai memainkan perananku... huhu... Kalo tidak habis lah aku jua... huhuhu lagi dan lagi dan lagi...

Ada sms nya, riak bualnya seumpama ok, maka org ok.. takkan kita keras plak kan... ok la juga layanannya... lagipun, kita ni bukan lah kejam... jauh sekali menzalimi...tapi perlu lah bertindak berdasarkan situasi..

Got a message...

"Next week u can ave all it bek..."

and diselangi few messages... and messages..

ok... pada aku.. we just wait n see..

hope everythings ok..

penat lar hidup dalam situasi macam ni.

huhuhuu....

LEPAK LAGI

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

9 Jan 2009, Fri.

Lagi lagi lepak.. dah la aku tgh sangap neh.. huhu..
Seb baik dah nampak ada propsek and chance dah..
Mggu depan wa dah ada rezeki Insya Allah..

So, ptg semalam balik umah je aku dah rasa kapla berdonyut2.. ingat nak tido jap tapi mata tetap takleh lelap.. Dalam kul 5pm ke 6pm EmaKu call tanya pi tak malam neh.. Aku cakap gi.. mesti gi... ble hu ha hu haaaaa... bergelak berasterok bergossip sakan... (huhu~~)... Kalo tak gi lagi sangap lagi la pengap kapla neh... So dia kata pi la ngan inchek Tepungs.. naik satu kete je... pastu amek dia.. Aku lak jenis tak kisah larr.... Drive sendirik ble.. tak drive pun ble... hehe.. Aku kata nanti aku call Tepungs.. tapi tak call pun.. dah nak kul 8pm baru aku call... Dia lak suara macam baru bgn dari tidor... Dalam 815pm dia kata dia gerak.. Aku cakap ok.. kalo dan aku tumpang.. kalo tak idok aku pi sendirik jek... Pastu aku pun pi la bersiap... Tgh bersiap Ema call tanya kat mana aku kata masih kt umah... Ema tanya lagi tak gi ngan inche Tepungs ke.. aku cakap tak kot... dia dah pi rasanya... Pas dah ok ok kitowang pun letaks... pas letak tgk ada msj, frm Tepung cakap dia tggu aku.. Ok, aku balas.. dah otw....

Sampai umah tepung dah kul bape dah, lupa.. Pastu kitowang pun gerak ler... Jem sket kat b4 inter-junction kat BTR n satu lagi kat area flyover Pandan Indah... biasalah kan.. Pastu p amek Cik Ema kita, pastu gi la terus ke Mallis kesukaan ramai dak dak neh... Dah sampai, jenguk punya jenguk punya jenguk-dalam keramaian ummat manusia tuh- tak nampak pun sesiapa
yang di kenali...... -Ema tgh call PJ time tuh- at last baru ternampak PJ ngan Haziq pi jalan nak beratur beli nasi lemak... n nampak Afiq sedang eloks jer dok lepak sensorang bakang stall satey tuh... so kitowang terus ke sana... Lorr... hengatkan kami yang lambat.. rupanya dak lain pun belum sampai lagi.. huhuhu..

Tak lama kendian sampai la pula seorang semi seorang.. sapa eks.. err.. Jiang, JM ngan buah buahannya-pisang n longan-, pastu Pink, pastu Spider, Gabanz, Acer n Honeymucuk.... dan kalo dah berkumpul tu apa lagi... Segala channel akan di kaver ngan teramat terang lagi benderangnya lah... segala siaran ada hatta Media Prima sekalipun...

Dak jaing punya le pemaleh tahap cipanzi.. tiap org bangun dia soh pi order jer ayor.. huhu.. seb baik aku rajin malam tadi.. wakaka... tgh aku jalan tu, selang dua meja dari meja kita.. Dah nak sampai dah kat ayor.. Ada la satu mamat neh.. say haii kt aku... huhu.. Sekilas pandang nampak cam anak ikan ala ala Ahkak Ahdik joker tu jeks.. Muda okke.. akaka.. Aku pun wat boodoo je... Pas order n bayau dalam 5 6 gelas tu.... wa patah balik tu pun dia pandang lagi... Aku ngan se tray ayor wat bodooo je lagi... haha..

Pergghhhh.. yang tak tahan tuh, JM tahan gudaan siott.. diet beb.. syabbas bettey... Clap clap clap.. Moga tercapai usahamu ittew... (eerrr.. den nak ikot gak la... ble.. ekekekek...)

Tapi, malam neh memasing awal plak balik... kul 130am dah ada dalam kete dah memasing... (cam tak caya jek.. wakaka) Tapi yg lagi best... Inche Tepung siap ajak aku ngan Ema pi sambung kat Dagang lagi... tak puas ati tu.. wakaka.. tapi memandangkan aku mmg tak larat dan tak bermaya ekceli nya.. kapla yg berdonyut2 dari ptg tadi tetap tak nak ilang..... so, agaknya inchek Tepung paham kot.... Maaf la ya inchek Tepung and cik Ema... lenkali la kita meraban sakan lagi...

Balik umah.... nak lelap mata pun tak lolap.... sakit kapla makin menggila.. Hengat malas la nak biasakan diri ngan ubat... Aku suka guna sistem imunisasi diri je dulu... alih2 dah kat kul 4am tak tahan sangat aku bangun n telan uphamol barang 2 bijik.. sayup2 masih terasa kesakitan ittew.... n langsung dah tak sadar.... dah bgn pagi neh seb baik dah ilang dah.. huhu....

Erm, cam biasa.. di akhiri ngan sesi tepek menempek gambar la barang sket...
Pink masih sempat p.e.a.c.e. Tepung ngan sate n JM watpe tuh..??
Ayor2 kami n kami with char kuey teow gue.. Sapa yg bayor semalam neh..? Thx beb (EmaKu or Tepungs).. duhet aku atas meja awat tanak amek..? huhu..