Saturday, January 10, 2009

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Aku tak tau la sama ada masih ujud atau tidak perang saraf dan perang minda ini..
Tapi, mungkin jugak setelah ubat-ubatan sudah bercampur aduk menjadikan sistem perjalanan anatomy badan n urat saraf berjalan seperti biasa, buat sementara atau sentiasa... tidak dapat aku kenalpastikan lagi... Namun, seolah2 ada riak-riak perdamaian.... dan.. aku juga haruslah pandai memainkan perananku... huhu... Kalo tidak habis lah aku jua... huhuhu lagi dan lagi dan lagi...

Ada sms nya, riak bualnya seumpama ok, maka org ok.. takkan kita keras plak kan... ok la juga layanannya... lagipun, kita ni bukan lah kejam... jauh sekali menzalimi...tapi perlu lah bertindak berdasarkan situasi..

Got a message...

"Next week u can ave all it bek..."

and diselangi few messages... and messages..

ok... pada aku.. we just wait n see..

hope everythings ok..

penat lar hidup dalam situasi macam ni.

huhuhuu....

LEPAK LAGI

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

9 Jan 2009, Fri.

Lagi lagi lepak.. dah la aku tgh sangap neh.. huhu..
Seb baik dah nampak ada propsek and chance dah..
Mggu depan wa dah ada rezeki Insya Allah..

So, ptg semalam balik umah je aku dah rasa kapla berdonyut2.. ingat nak tido jap tapi mata tetap takleh lelap.. Dalam kul 5pm ke 6pm EmaKu call tanya pi tak malam neh.. Aku cakap gi.. mesti gi... ble hu ha hu haaaaa... bergelak berasterok bergossip sakan... (huhu~~)... Kalo tak gi lagi sangap lagi la pengap kapla neh... So dia kata pi la ngan inchek Tepungs.. naik satu kete je... pastu amek dia.. Aku lak jenis tak kisah larr.... Drive sendirik ble.. tak drive pun ble... hehe.. Aku kata nanti aku call Tepungs.. tapi tak call pun.. dah nak kul 8pm baru aku call... Dia lak suara macam baru bgn dari tidor... Dalam 815pm dia kata dia gerak.. Aku cakap ok.. kalo dan aku tumpang.. kalo tak idok aku pi sendirik jek... Pastu aku pun pi la bersiap... Tgh bersiap Ema call tanya kat mana aku kata masih kt umah... Ema tanya lagi tak gi ngan inche Tepungs ke.. aku cakap tak kot... dia dah pi rasanya... Pas dah ok ok kitowang pun letaks... pas letak tgk ada msj, frm Tepung cakap dia tggu aku.. Ok, aku balas.. dah otw....

Sampai umah tepung dah kul bape dah, lupa.. Pastu kitowang pun gerak ler... Jem sket kat b4 inter-junction kat BTR n satu lagi kat area flyover Pandan Indah... biasalah kan.. Pastu p amek Cik Ema kita, pastu gi la terus ke Mallis kesukaan ramai dak dak neh... Dah sampai, jenguk punya jenguk punya jenguk-dalam keramaian ummat manusia tuh- tak nampak pun sesiapa
yang di kenali...... -Ema tgh call PJ time tuh- at last baru ternampak PJ ngan Haziq pi jalan nak beratur beli nasi lemak... n nampak Afiq sedang eloks jer dok lepak sensorang bakang stall satey tuh... so kitowang terus ke sana... Lorr... hengatkan kami yang lambat.. rupanya dak lain pun belum sampai lagi.. huhuhu..

Tak lama kendian sampai la pula seorang semi seorang.. sapa eks.. err.. Jiang, JM ngan buah buahannya-pisang n longan-, pastu Pink, pastu Spider, Gabanz, Acer n Honeymucuk.... dan kalo dah berkumpul tu apa lagi... Segala channel akan di kaver ngan teramat terang lagi benderangnya lah... segala siaran ada hatta Media Prima sekalipun...

Dak jaing punya le pemaleh tahap cipanzi.. tiap org bangun dia soh pi order jer ayor.. huhu.. seb baik aku rajin malam tadi.. wakaka... tgh aku jalan tu, selang dua meja dari meja kita.. Dah nak sampai dah kat ayor.. Ada la satu mamat neh.. say haii kt aku... huhu.. Sekilas pandang nampak cam anak ikan ala ala Ahkak Ahdik joker tu jeks.. Muda okke.. akaka.. Aku pun wat boodoo je... Pas order n bayau dalam 5 6 gelas tu.... wa patah balik tu pun dia pandang lagi... Aku ngan se tray ayor wat bodooo je lagi... haha..

Pergghhhh.. yang tak tahan tuh, JM tahan gudaan siott.. diet beb.. syabbas bettey... Clap clap clap.. Moga tercapai usahamu ittew... (eerrr.. den nak ikot gak la... ble.. ekekekek...)

Tapi, malam neh memasing awal plak balik... kul 130am dah ada dalam kete dah memasing... (cam tak caya jek.. wakaka) Tapi yg lagi best... Inche Tepung siap ajak aku ngan Ema pi sambung kat Dagang lagi... tak puas ati tu.. wakaka.. tapi memandangkan aku mmg tak larat dan tak bermaya ekceli nya.. kapla yg berdonyut2 dari ptg tadi tetap tak nak ilang..... so, agaknya inchek Tepung paham kot.... Maaf la ya inchek Tepung and cik Ema... lenkali la kita meraban sakan lagi...

Balik umah.... nak lelap mata pun tak lolap.... sakit kapla makin menggila.. Hengat malas la nak biasakan diri ngan ubat... Aku suka guna sistem imunisasi diri je dulu... alih2 dah kat kul 4am tak tahan sangat aku bangun n telan uphamol barang 2 bijik.. sayup2 masih terasa kesakitan ittew.... n langsung dah tak sadar.... dah bgn pagi neh seb baik dah ilang dah.. huhu....

Erm, cam biasa.. di akhiri ngan sesi tepek menempek gambar la barang sket...
Pink masih sempat p.e.a.c.e. Tepung ngan sate n JM watpe tuh..??
Ayor2 kami n kami with char kuey teow gue.. Sapa yg bayor semalam neh..? Thx beb (EmaKu or Tepungs).. duhet aku atas meja awat tanak amek..? huhu..

Thursday, January 8, 2009

2 hari yang memenatkan

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

6 Jan 2009, Tues


Arini pepagi wa pi antaq Cik Mc Ja neh pi KLIA kerna berjaya mem'posting'kan dirinya ke negeri Bujang Senang di sinun... setelah berjaya meraih jawatan seorang yang sanggup menjadi lilin demi menerangi ummat pelajar sekalian Srwk itu.. huhuhu.. Jauhnya hang pi Ja... susah lah kita nak berjogging berpoya-poya lagi selepas neh... huhu.. Memula plan nak nek kete aku yang akhirnya naik kete kawan sepersekolahannya dulu, Puan Zan.. So kami berempat -termasuk ayahandanya-yang sanggup datang dari jauh demi menghantar puteri bongsunya ittew pun bergerak lah dari rumahnya di Pinggiran Putra yang berhampiran Pasar Borong Selangor ittew.

Kami sampai di KLIA tepat jam 9am. Pastu kumpul2 la reramai.... hanya dia sahaja lah dari IPB Bangsar yang tersesat di tengah2 sekumpulan chegu2 lepasan KPLI dari Maktab Perguruan Raja Melewar, N.9 ittew.... Awat la hang Ja ehh..

So lepas dia berlepas kami pun balik larr.... and aku pulak meneruskan beberapa agenda yang perlu aku selesaikan..

Menjelang 6pm baru sampai umah.. huhu.. finattt weehh..

5 Jan 2009, Mon.

Oleh kerana timbulnya beberapa masalah2 'teknikal' yang di luar humanistik.. (huhu.. hebatnya ayatt..) aku merasakan perlu untuk aku membuat 'sesuatu' sbg langkah pencegahan ke atas apa2 jua yang memungkinkan melibatkan aku kelak.. who knows kan.. huhu...

So, i have decide to go and make at least a P.R for any prevention regarding the intrude of all my sites and emails. So by noon, Lyana and me go to Shah Alam-Jabatan Siasatan Jenayah Komersil-to meet a DSP, which is a friend of Lyana. This is our second met. As before, we met at Blue Wave lobby and tell what actually is.

So... bila mendengar sume2 tu... DSP neh memberi pendapat dia lah bahawasanya mmg sudah nyata terdapat satu bukti nyata akan 'pencerobohan' ke atas email2ku dan juga sume sites tadi, namun dia suruh aku bukak je sume yang baru.. habis citer.. katanya... Dan dalam masa yang sama, memerhatikan dan memantau juga apa tindakan yang seterusnya yang akan dilakukan oleh 'that person'. Kalau2 mmg sudah nyata dan ada bukti jelas dia mengugut or s/thing like macam jenayah2 yang lebih besar spt penyebaran bahan2 yang tidak sepatutnya.. then baru lodge the report.. kerna.. katanya, jikalau report sudah di lodge, maka pihak polis akan terpaksa menjalankan tugasnya dan perlu menghubungi 'that person' dan statementnya akan turut di ambil, which is akan melibatkan hal yang lebih besar, rumit dan merepek2 lagi.... Tambah lagi sewel.. maka akan lebih kreatif dan sewel lah arakian demikiannya... huhu...

Maka dengan itu, memandangkan tahap kesabaranku aku yg memanglah teramat tingginya ini.. Jadi aku masih boleh bersabar lah dan akan melihat bagaimanakah lagi corak 'permainan' atau 'perang minda' yang dijalankannya lagi... Jadinya, pada tengah hari itu hanya ada sesi 'HEAR SAY' sahaja lah dahuluu...

Begitulah adanya....

Selepas itu kami beredarlah dari situ dan setelah itu kami pun pergilah ke beberapa buah tempat lagi di sekitar bandaraya Shah Alam ittew demi menyelesaikan perjuangan kami yang masih belum selesai... ekekkee... Pastu, dah petang... dak Lyana neh suruh lah aku pi hantaq dia kat area Subang plak.. maklum.. orang ada pakwe kat situ.... So, kami decide utk pergi ke Mydin di USJ neh.. sesambil menunggu dia makan2... beli belah sat, aku tetiba terlintas untuk meng ess emmm essss seseorang yang tinggal area berdekatan, kawan yang turut terbabit di dalam peristiwa keterbalikkan kerusi hari ittew di Mines, maka dia call cakap dia masih di pejabatnya, maka akan keluar dari opisnya dalam jangka masa stgh jam lagi.. maka kami berjanjilah kalo ada masa jumpa lah nanti... So, dipendekkan cerita oleh kerna aku pun tiada hal melainkan balik sahaja ke rumah.. Maka dia kata tggu sajalah sehingga dia sampai... Lps dia sampai kami jalan2 area sini sahaja dan makan2 rojak and borak2.. pastu membalikkan dirilah akan aku ke rumah selepas beberapa jam kemudiannya ittew....


Sekiann..


~Entry Tertunda..~ 3 Jan 2009, Kami, Boling dan Pontianak..

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~





3 Jan 2009, Saturday

Dapat mesej dari JM dalam thari ke pagi.. lupa.. cakap aktiviti berboling di Endah Parade dalam jam 830pm.. Wanie yg bukak msj.. aku soh dia jawab ok... Pastu kemas2 umah sket, Wanie masak... Pastu bersiap, aku perlu attend meeting at Taman Maluri dalam kul 230pm.. memula hengat nak hantar Wanie pi umah Ana dulu.. tapi tak dan aku bawak je dia attend meeting aku sekali.. kui kui.. Meeting end at 630pm.. then baru bergerak ke umah Ana... gerak kuar dari umah dia dalam kul 830pm jugak lar.. pi Hentian Putra plak beli tiket kt minah neh nak balik Klate sok malam... Pastu baru aku gerak pi Endah Parade... sepanjang tu 2 kali JM call aku tanya kt mana... huhuu....

Pastu, dah sampai tgk dak dak lanun neh dah ada... PJ, JM, Ema and Jiangs.. tgh lepak2 sambil makan2 munchy2... Tepung, Pink, Zyno and few lagi dah main2 dah... Sempat la kenal dorang dak Amnet, musyuk2 ngan asben dia.. Baru aku tau ore klate rupanya dak musyuk2 neh... And few lagi kawan2 Pink.. Azie yg cute, Lien and Pejal.. ntah sapa jurugambar tuh.. meriah nau tgk depa.. Pastu, kitowang lak sempat men setengah game jeks.. Ada masalah teknikal sket.. Pastu kitowang decide pi lepak Gossip plak....

Lepak punya lepak sampai kul 2am baru bersurai.. itu pun sebab dak jiang yg ajak sbb esoknya dia exam.. huhu.... Tapi, kemudiannya kami decide utk menjadik cik ponti sehingga ke pagi.... Puan Pj lah sebagai kepalanya.. gelak tak hengat... Sanggup benti gossip tu semata2 nak sakat org.. muahahhahahaaa.....

Setelah jam menunjukkan ke angka 6 pagi.. setelah 4 kereta masuk ke kawasan tu tuk mulakan keje dorang baru kitowang beransur.. huhu... hangatt seh... wakakka

4 Jan 2009, Sun.

Aku tidor dalam dkt kul 7am.. bangun dalam kul 10am.. 3 jam jek aku tidor.. hebbattt.... sebabnya.. aritu masa mak aku datang.. ada le dia beli sumething kat Cosway... so aku pun ada la tambah sket sehingga melayakkan aku dapat sesi make ober percuma (konon promosi depa neh la..) nak tarik pelanggan.. so depa soh aku mai kul 10am tapi kul 10am kau baru bangun... hehe.. so aku call depa kata mai je la bila2 masa.. so gedebak gedebuk dalam kul 12pm aku baru pi sana.... Pastu Mc Ja datang lak kata aku.. sesaja bowink kata dia... Pastu makan n lepak2 kat umah aku.... Ptg dia balik umah dia.... Malam plak aku anta Wanie ke Hentian Putra tuk balik KB... So aku kembali keseorangan... bowink plak rasanya.. huhu.... Tapi, kdg2 best gak dok sorang neh.. kui kuui..

Saturday, January 3, 2009

2 tahun aku berblogging...

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Heheheh... sempena 2 tahun juga aku berblogging... Aku nak wat gak la spesel posting yang aku rasa kowang akan golak tak hengat bila tgk gambo haku kek bawah neh.. kui kui... (tadi rayau2 blog kenkawan.. ternampak la kat blog Baganz kita aritu yg tepek gambo dia seawal usia sebelas tahun kan... kui kui.. Aku ada gambo masa aku derjah satu wehh... Gelap gila.. wakakaa..... macam anak india... tapi aku tetap nak salahkan pencahayaan dalam kelas dan backdrop kaler pink  time tuh.. wakaka.. -tanak ngaku gelap tu..- kuat giler main time tuh....-aktif katakan.. hii hiii..

Erm, sebelum tu izinkan aku bercerita sejarah aku berblogging barang sekejapss... Sebenarnya.. tarikh aku mula2 berblogging adalah dalam pertengahan Januari 2007.... ekceli lebih tepat lagi pada tarikh Arwah kawan cyber kita diketahui meninggal dunia.. yakni Damits.... Al-Fatihah... masa tu aku lupa tarikh nya, dalam 16 17 Januari kot.... Setelah diketahui Arwah meninggal, terus ada yang tepekkan link Blognya.. n baru la aku tau ada beberapa kawan2 Amnet kita yang terdahulu turut aktif berblogging.... esp. yang aktif di forum KOOL cam JM, Isis, Minah, Gabanz and etc. (sekadar menyebut berapa nama). So secara automatis pada hari itu aku turut meregister selaku bloggers yang tak berapa nak tegar gak la... Ala2 suam kuku je.. Maklum.. kadang ada hapdet, banyak kadangnya laaamaaaa tadap pun..... Maklum.. ini perlu diketahui... kerana keadaan kerja yang kadang2 tidak mengizinkan... heheheh... (alasannn-eh betulll-.. kuikuikui)

Ok lar..... aku tepek la posting spesel yang tidak berapa istimewa mana pun.. Tapi pada aku tetap menggamit memori gak ler.. Maklum.. tgk gambo sedari kanak2 yang comot sehingga menjadi aku yang serba sederhana sekarang lah kan... kui kui.... Ades... sebelum itu.. aku nak cakap la.... kalo visual kureng memuaskan.... sebab tangkap pakai hp Nokia cokia aku neh je....
Gambo yang di ambek sewaktu derjah 1.... di dalam bilik darjah lar... utk Kad Rekod Pelajar.. gelap giler.... cam anak India woo.. huhuu.. (Aku ngaku je ler sebelum kowang cakap kan.. wakakkaka...) Meh aku nak gelak dulu.. kah kah kah..
Kemudian aku terus langkau ke umur awal remaja ku la eks... Time ting. 1 la plak... Gambo neh pun diambil sebab nak kena submit kat cikgu kelas utk Kad Rekod Pelajar la jugaks... Masa Darjah 1 dulu cikgu amek kat sekolah jer.. Dah ting. 1 cikgu soh amek kat kedai gambo la pulak kan.... gunjengs giler, hahaha...
Sila abaikan juga tanda tompok2 tahik unta ntah kena apa tuh.. maklum gambar ini ntah jumpa di mana kok gue udah lupa.. hihihii...


Kita beralih pula pada gambo aku time ting. 3 tak silap... ntah amek gamba sebab hapa ntah dah lupa...
Masamm siot... cam nak telan urang jeks.. kui kui...

Pastu neh time dah pas ting. 5... tengah tggu result..
gamba neh di amek untuk amek Lesen L tuk Kete...

Pastu gamba neh plak di ambek untuk lesen penuhs....
Dah dapat lesen kete dah time neh... *hnsshhh hnsshhh*  

Gambar neh plak di amek sewaktu usiaku dah menjangkau 18 tawonn....
kena le tukau i/c pada yang baruuu la kan.....
gambar ini jugak digunapakai dalam Matriks Kad sepanjang bergelar
pelajar Matrikulasi UPM dia Kolej Unitek Malaysia
(atau formerly known as Emile Woolf College of Malaysia, Kelana Jaya)

Gambar yang ni pulak di ambil suatu masa nan lalu sewaktu aku masih dalam Matriks Accounting UPM, sewaktu tu aku berkampus di Kolej Unitek Malaysia, Kelana Jaya (formerly known as Emile Woolf College of Malaysia)-umur 19 tawon time neh.. and gambar neh la yg jadik pengenalan aku sepanjang masa aku belajor di zaman Degree BBA di UPM dahulu kala..

Gambo neh plak masa aku umur 20 tahun.. diambek sebab aku dicalonkan sbg Calon Pilihanraya Kolej sebagai S/U AJK Kebajikan Blok (Napuh), Kosass... so nak kena la buat poster kan.. kena le amek gambo.... So gambo neh le di gunakan.. kui kui... Tapi gambo neh digunakan sampai la skang dalam lesen memanduku.. sbg menggantikan lesen yang telah tamat tempoh.. Apasal ntah dia tukor gambo padahal aku rasa tak payah pun.... Ngek aarr staff yg mintak gambo tuh.. hihiii....

Gambo neh plak masa aku tgh bulat gilaq.... akakkaka.... masa memula my card baru di perkenalkan.. Masa neh aku dalam 24-25 kot... kebetulan aku ada keje kat Putrajaya nun... dah di Kementerian Pendaftaran yg masa tuh masih di Parcel D.. aku pun ngan selamba lah gi serah diri... aku pakei tudung lain time tuh., kaler peach.. tapi sbb kaler pastel n lembut kene le tukor kaler gelap cam kt ateh nun hahhh... bulat siot.. seb baik xnampak kedut2an dia.. hukhukhuk... adeh lerr..


3 Gambar2 di ataih nun aku dah lupo amek sebab apa.... tapi dalam tahun yang hamper2 sama.. n dalam lingkungan 5 6 tahun nan lalu... huhu..
Gambar hak neh plak aku ambek dalam 3 4 tahun nan lalu.. pun lupo.. yg hengat Ana masih lom kawen time tuh... skang dia dah almost 3 tahun tawen..
dan ini gambar terbaru yang aku amek pada penghujung tahun lepas...
dalam bulan soploh kot.. he-he-he.... ades la...

Friday, January 2, 2009

1 Muharram

Satu Muharram detik permulaann
Perkiraan tahun Islam hijrah
Perpindahan nabi dan ummat Islam
Dari kota Mekah ke kota Madinah

Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban
Harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercintaaa...

corus :
Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuangan
Hijrah itu persaudaraan
Hijrah membentuk perpaduan

Oleh itu mari semua
Kita sambut Maal Hijrah.. aaaa
Tingkatkan semangat
Tegakkan syiar Islam

Untuk Sepanjang Zaman..

Untuk Sepanjang Zamaaaaannn.....

(Hijrah!!)

Masih kah dikau ingat lagi lagu ini..??
Suatu ketika dahulu..... setiap kali menjelangnya Tahun Baru hijrah ini.. maka akan kedengaran lah lagu ini... dan diulang ulang ulang tayang.... berkali kali sehari.... Seolah-olah amat bersemangat utk menyambut Tahun Baru Hijrah ini.. namun... dewasa ini.... di akhir2 ini.... sudah payah utk kita dengarkannya... Aku pun tak tau sama ada mmg ada ditayangkan kek tivi RTM tuh ka... atau idok.. sbb aku mmg dah sah sah jarang pun bukak siaran TV nasional milik kerajaan itu... kui kui... maklum la.. semenjak dua menjak ada Asterok neh kan.. huhuu.... So, tetiba aku terasa nak nyanyikan plak lagu ini.. Terngiang ngiang di telingaku....

Maka... Aku pun menyanyi lah.. dan dibantui adik aku Wanie.. maka akhirnya siaplah gak lirik lagu yg secara hengat2 lupa ini.. wakakka.... Tapi siyes, nak sangat mendengar lagu ini kek tivi... Pls... siarkan.... naik sket semangat neh... huhuu.....

Mudah2an tahun baru ini membawa lebih keberkatan dan kebaikan dalam hidup kita semua...

(hu hu huu.. belum hbs lagi rupanya hapdet aku pasal tahun baru neh kan.. kui kui)

Khas buat Emaku..

Edward Cullen.
aka Robert Pattinson..

Terimalah khusus buat diri mu..
ekekke....

(ini yoo gambo yg aku adoo..) hii hii hiii....

Makan2 Penghujung Tahun

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Suatu hari itu.. di suatu petang di musim nan lalu... ketika itu hujan rintik..... (accewahh.. cam lagu lar pulaks.... kui kui....) bosan2 boring2... so aku ngan Wanie decide pi makan pizzaa kat Mines... niat di hati nak tgk Twilight.... tapi sayangnya udah idok addoooo.. so kitowang makan ajo lar..... layannnn.... ekekek...

Sesaja haku ngambek gambo tarik2 cheezy dia tuh.... kuheh kuheh..... nyummm nyummmm... (errr, sebenornya aku ndak suka sangat pijja ne... tapi sebab dak Wanie neh nak makan... ngidam.. aku ikutkan ajo larr...)

Sekian

Makan2 dan Asterok... 1 Jan 09

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Wakakaka... Bagus betul... awal tahun sudah di buka dan dirasmikan dengan acara asterok dan diselangi makan2.. ekekeke.... ntah la yang mana satu datang dulu wa tatau.... tapi dua dua acara ada la dalam tentative.. cam biasyaa.. kui kui...

Yang sebenornya acara makan2 dan asterok ini berlangsung secara tidak disengajakan yang mana pada suatu petang nan agak2 dingin dan cloudy... Ku agakkan masing2 sedang bermalas2an di umah masing2... sesambil beronline mencari maklumat mahupun merayau2 di dunia wireless tanpa batasan... err.. maksud aku tanpa batasan di sini.. adalah kita ble serve info ke... apa la yang ingin dicari.. tanpa mengira sempadan negara mahupun benua ya kawan2.. jangan pulak di salah fahami maksud tanpa batasan tadi.. huhuu... keh keh keh...

Jadi.... kebetulan si emaku, si gabangku ngan si jiangku pun beronline sama... maka merapu meraban lah terlebih dahulu di dalam YM.. sebelum berjanji beragenda di tempat biasak arr.. Taman Dagang..... janji kul 6pm... aku ngan Ema sampai kul 610pm.. kui kui... Jiang ngan Gabang dah ada dua2 berdeting detong bersamaan... har har harrr..... JM n PJ lak dua dua bz ngan agenda masing2....

So ini lah... lepak dari kul 6 sampai la bersurai majlis pada kul soploh malam..... hampa tgk gamba je la yg aku tepek neh...

Seawal asterok dan makan2 bermula.... jeling menjeling antara pasangan secocok ini....
(gambar hanyalah sekadar gambar hiasan.. tiada kena mengena sama ada yang idup ataupun telah meninggal dunia.. makasseyy... hehehhhh..)
Berikut merupakan makanan2 yang berjaya di proses dgn selamatnya ke dalam perut kami kami dan kami kami pada ptg ittew... utk makluman, inchek jiang telah berjaya menyelamatkan nafsu-makan lerrr..- dan perutnya sebanyak 5 gelas ayor, okess... dan berjaya di tandingi dgn kami kami dan kami sebanyak 2-3 gelas setiap seorang.... heheh....

Inche Baganz.. eh, Gabanz dgn bangganya mempertontonkan hasil tangkapan beliaw.. seekor udang yang tidak berapa galah larr..... ditangkap dilautan tidak masin dan seterusnya... berjaya diselamatkan di dalam perut beliauu... bersama maggi supnya... kui kui....

Thursday, January 1, 2009

Terimalah... buat Vagg.. ekekke..

Caakkkkk...!!!!
(khusus buat Vagg sorang...
- yaa.. aku agak itulah sebenarnya words yang aku agak kuar dari mulut idola.. biola... bola... mala... kala... zila... lalalala... pujaan kawan kita Vagg ini.. hihii.. Makcik Vagg jgn marahh haaaa... nnti kena jualll.... aaagegeggegee...)

Sowi vagg.. wa cari cari cari.... wa tala jumpa itu munge matahari dan dia.. itu dah pesen lapuk.. udah lama.. so ini saja la yg aku leh tepek...

so.. tatapilah sepuasnya pics pooojaaan hati mu itteww...

ngesss.......

...2009 & 1430H ...

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Tahun Masihi
Berkata Ibnu Hurairah "setiap kali datangnya tahun baru, membuat ku risau dan resah kerana semakin singkat umur ku! Semakin dekatnya ajalku! Semakin tipisnya waktu pengampunan ku terhadap hari perhitungan ku...!"

Selamat Tahun Baru dan semoga Allah ampunkan segala dosa2 yang pernah, telah dan sedang kita lakukan dengan sebab terlupa, sengaja atau jahilnya kita sebagai khalifah Allah di muka bumi ini...

Tahun Hijrah
Maghrib tiga malam yang lepas (28/12/08) telah diangkatnya KITAB SIJILIN bagi KEBAIKAN dan KITAB ILIYIN bagi KEJAHATAN yang kita lakukan tahun lalu. Datangnya tahun baru 1430H diturunkan KITAB BARU untuk dicatit MALAIKAT RAKIB dan ATID di atas bahu dan kiri kita.
TAUBATLAH serta insafi segala dosa kita. Bertekad jadi hamba tuhan yang taqwa membuat yang di suruh, menjauhi yang terlarang... menjadi lebih baik... itupun belum cukup untuk menjamin SYURGA kerana amalam terlalu sedikit... tetapi gerun akan API NERAKA.

Cuma RAHMAT ALLAH dapat membantu. Semoga tahun baru membulatkan tekad, mengukuhkan azam untuk meneruskan perjuangan.. it is a journey - not a destiny.

Amin ya rabbul alaminnn..