Saturday, January 3, 2009

2 tahun aku berblogging...

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Heheheh... sempena 2 tahun juga aku berblogging... Aku nak wat gak la spesel posting yang aku rasa kowang akan golak tak hengat bila tgk gambo haku kek bawah neh.. kui kui... (tadi rayau2 blog kenkawan.. ternampak la kat blog Baganz kita aritu yg tepek gambo dia seawal usia sebelas tahun kan... kui kui.. Aku ada gambo masa aku derjah satu wehh... Gelap gila.. wakakaa..... macam anak india... tapi aku tetap nak salahkan pencahayaan dalam kelas dan backdrop kaler pink  time tuh.. wakaka.. -tanak ngaku gelap tu..- kuat giler main time tuh....-aktif katakan.. hii hiii..

Erm, sebelum tu izinkan aku bercerita sejarah aku berblogging barang sekejapss... Sebenarnya.. tarikh aku mula2 berblogging adalah dalam pertengahan Januari 2007.... ekceli lebih tepat lagi pada tarikh Arwah kawan cyber kita diketahui meninggal dunia.. yakni Damits.... Al-Fatihah... masa tu aku lupa tarikh nya, dalam 16 17 Januari kot.... Setelah diketahui Arwah meninggal, terus ada yang tepekkan link Blognya.. n baru la aku tau ada beberapa kawan2 Amnet kita yang terdahulu turut aktif berblogging.... esp. yang aktif di forum KOOL cam JM, Isis, Minah, Gabanz and etc. (sekadar menyebut berapa nama). So secara automatis pada hari itu aku turut meregister selaku bloggers yang tak berapa nak tegar gak la... Ala2 suam kuku je.. Maklum.. kadang ada hapdet, banyak kadangnya laaamaaaa tadap pun..... Maklum.. ini perlu diketahui... kerana keadaan kerja yang kadang2 tidak mengizinkan... heheheh... (alasannn-eh betulll-.. kuikuikui)

Ok lar..... aku tepek la posting spesel yang tidak berapa istimewa mana pun.. Tapi pada aku tetap menggamit memori gak ler.. Maklum.. tgk gambo sedari kanak2 yang comot sehingga menjadi aku yang serba sederhana sekarang lah kan... kui kui.... Ades... sebelum itu.. aku nak cakap la.... kalo visual kureng memuaskan.... sebab tangkap pakai hp Nokia cokia aku neh je....
Gambo yang di ambek sewaktu derjah 1.... di dalam bilik darjah lar... utk Kad Rekod Pelajar.. gelap giler.... cam anak India woo.. huhuu.. (Aku ngaku je ler sebelum kowang cakap kan.. wakakkaka...) Meh aku nak gelak dulu.. kah kah kah..
Kemudian aku terus langkau ke umur awal remaja ku la eks... Time ting. 1 la plak... Gambo neh pun diambil sebab nak kena submit kat cikgu kelas utk Kad Rekod Pelajar la jugaks... Masa Darjah 1 dulu cikgu amek kat sekolah jer.. Dah ting. 1 cikgu soh amek kat kedai gambo la pulak kan.... gunjengs giler, hahaha...
Sila abaikan juga tanda tompok2 tahik unta ntah kena apa tuh.. maklum gambar ini ntah jumpa di mana kok gue udah lupa.. hihihii...


Kita beralih pula pada gambo aku time ting. 3 tak silap... ntah amek gamba sebab hapa ntah dah lupa...
Masamm siot... cam nak telan urang jeks.. kui kui...

Pastu neh time dah pas ting. 5... tengah tggu result..
gamba neh di amek untuk amek Lesen L tuk Kete...

Pastu gamba neh plak di ambek untuk lesen penuhs....
Dah dapat lesen kete dah time neh... *hnsshhh hnsshhh*  

Gambar neh plak di amek sewaktu usiaku dah menjangkau 18 tawonn....
kena le tukau i/c pada yang baruuu la kan.....
gambar ini jugak digunapakai dalam Matriks Kad sepanjang bergelar
pelajar Matrikulasi UPM dia Kolej Unitek Malaysia
(atau formerly known as Emile Woolf College of Malaysia, Kelana Jaya)

Gambar yang ni pulak di ambil suatu masa nan lalu sewaktu aku masih dalam Matriks Accounting UPM, sewaktu tu aku berkampus di Kolej Unitek Malaysia, Kelana Jaya (formerly known as Emile Woolf College of Malaysia)-umur 19 tawon time neh.. and gambar neh la yg jadik pengenalan aku sepanjang masa aku belajor di zaman Degree BBA di UPM dahulu kala..

Gambo neh plak masa aku umur 20 tahun.. diambek sebab aku dicalonkan sbg Calon Pilihanraya Kolej sebagai S/U AJK Kebajikan Blok (Napuh), Kosass... so nak kena la buat poster kan.. kena le amek gambo.... So gambo neh le di gunakan.. kui kui... Tapi gambo neh digunakan sampai la skang dalam lesen memanduku.. sbg menggantikan lesen yang telah tamat tempoh.. Apasal ntah dia tukor gambo padahal aku rasa tak payah pun.... Ngek aarr staff yg mintak gambo tuh.. hihiii....

Gambo neh plak masa aku tgh bulat gilaq.... akakkaka.... masa memula my card baru di perkenalkan.. Masa neh aku dalam 24-25 kot... kebetulan aku ada keje kat Putrajaya nun... dah di Kementerian Pendaftaran yg masa tuh masih di Parcel D.. aku pun ngan selamba lah gi serah diri... aku pakei tudung lain time tuh., kaler peach.. tapi sbb kaler pastel n lembut kene le tukor kaler gelap cam kt ateh nun hahhh... bulat siot.. seb baik xnampak kedut2an dia.. hukhukhuk... adeh lerr..


3 Gambar2 di ataih nun aku dah lupo amek sebab apa.... tapi dalam tahun yang hamper2 sama.. n dalam lingkungan 5 6 tahun nan lalu... huhu..
Gambar hak neh plak aku ambek dalam 3 4 tahun nan lalu.. pun lupo.. yg hengat Ana masih lom kawen time tuh... skang dia dah almost 3 tahun tawen..
dan ini gambar terbaru yang aku amek pada penghujung tahun lepas...
dalam bulan soploh kot.. he-he-he.... ades la...

3 comments:

Biarlah Rahsia said...

gamba tudung merah tu mmg ko bulat nyah.. ekkekeke..

aku kalau tepek gambo2 ku ..ya ampunn...penohh pp..muahah

LoveHaterZ said...

makin besar makin comeyyy.. anak sapaa la nih..

muka tudung merah tu mmg takleh blah.. pp kemain berisi lagik..akakaka!

aku pun takleh buat camni.. dulu aku tomboy.. tak koser.. gagagaga!

Honeydew said...

JMku and EmaKu...

Ohh... yang bertudung merah tu paling bulat ehh... ekekke.... biasak arr.. dia ada turun naik turun naik turun.... hihihiii...

Alaaa.. apa kata kowang wat gaks spesel entry cam neh.. musti menggamit kenangan.. hihi..

Mmg maluuu.. tapi wat bodoo n redahh jer... kui kui... :D