Saturday, January 10, 2009

LEPAK LAGI

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

9 Jan 2009, Fri.

Lagi lagi lepak.. dah la aku tgh sangap neh.. huhu..
Seb baik dah nampak ada propsek and chance dah..
Mggu depan wa dah ada rezeki Insya Allah..

So, ptg semalam balik umah je aku dah rasa kapla berdonyut2.. ingat nak tido jap tapi mata tetap takleh lelap.. Dalam kul 5pm ke 6pm EmaKu call tanya pi tak malam neh.. Aku cakap gi.. mesti gi... ble hu ha hu haaaaa... bergelak berasterok bergossip sakan... (huhu~~)... Kalo tak gi lagi sangap lagi la pengap kapla neh... So dia kata pi la ngan inchek Tepungs.. naik satu kete je... pastu amek dia.. Aku lak jenis tak kisah larr.... Drive sendirik ble.. tak drive pun ble... hehe.. Aku kata nanti aku call Tepungs.. tapi tak call pun.. dah nak kul 8pm baru aku call... Dia lak suara macam baru bgn dari tidor... Dalam 815pm dia kata dia gerak.. Aku cakap ok.. kalo dan aku tumpang.. kalo tak idok aku pi sendirik jek... Pastu aku pun pi la bersiap... Tgh bersiap Ema call tanya kat mana aku kata masih kt umah... Ema tanya lagi tak gi ngan inche Tepungs ke.. aku cakap tak kot... dia dah pi rasanya... Pas dah ok ok kitowang pun letaks... pas letak tgk ada msj, frm Tepung cakap dia tggu aku.. Ok, aku balas.. dah otw....

Sampai umah tepung dah kul bape dah, lupa.. Pastu kitowang pun gerak ler... Jem sket kat b4 inter-junction kat BTR n satu lagi kat area flyover Pandan Indah... biasalah kan.. Pastu p amek Cik Ema kita, pastu gi la terus ke Mallis kesukaan ramai dak dak neh... Dah sampai, jenguk punya jenguk punya jenguk-dalam keramaian ummat manusia tuh- tak nampak pun sesiapa
yang di kenali...... -Ema tgh call PJ time tuh- at last baru ternampak PJ ngan Haziq pi jalan nak beratur beli nasi lemak... n nampak Afiq sedang eloks jer dok lepak sensorang bakang stall satey tuh... so kitowang terus ke sana... Lorr... hengatkan kami yang lambat.. rupanya dak lain pun belum sampai lagi.. huhuhu..

Tak lama kendian sampai la pula seorang semi seorang.. sapa eks.. err.. Jiang, JM ngan buah buahannya-pisang n longan-, pastu Pink, pastu Spider, Gabanz, Acer n Honeymucuk.... dan kalo dah berkumpul tu apa lagi... Segala channel akan di kaver ngan teramat terang lagi benderangnya lah... segala siaran ada hatta Media Prima sekalipun...

Dak jaing punya le pemaleh tahap cipanzi.. tiap org bangun dia soh pi order jer ayor.. huhu.. seb baik aku rajin malam tadi.. wakaka... tgh aku jalan tu, selang dua meja dari meja kita.. Dah nak sampai dah kat ayor.. Ada la satu mamat neh.. say haii kt aku... huhu.. Sekilas pandang nampak cam anak ikan ala ala Ahkak Ahdik joker tu jeks.. Muda okke.. akaka.. Aku pun wat boodoo je... Pas order n bayau dalam 5 6 gelas tu.... wa patah balik tu pun dia pandang lagi... Aku ngan se tray ayor wat bodooo je lagi... haha..

Pergghhhh.. yang tak tahan tuh, JM tahan gudaan siott.. diet beb.. syabbas bettey... Clap clap clap.. Moga tercapai usahamu ittew... (eerrr.. den nak ikot gak la... ble.. ekekekek...)

Tapi, malam neh memasing awal plak balik... kul 130am dah ada dalam kete dah memasing... (cam tak caya jek.. wakaka) Tapi yg lagi best... Inche Tepung siap ajak aku ngan Ema pi sambung kat Dagang lagi... tak puas ati tu.. wakaka.. tapi memandangkan aku mmg tak larat dan tak bermaya ekceli nya.. kapla yg berdonyut2 dari ptg tadi tetap tak nak ilang..... so, agaknya inchek Tepung paham kot.... Maaf la ya inchek Tepung and cik Ema... lenkali la kita meraban sakan lagi...

Balik umah.... nak lelap mata pun tak lolap.... sakit kapla makin menggila.. Hengat malas la nak biasakan diri ngan ubat... Aku suka guna sistem imunisasi diri je dulu... alih2 dah kat kul 4am tak tahan sangat aku bangun n telan uphamol barang 2 bijik.. sayup2 masih terasa kesakitan ittew.... n langsung dah tak sadar.... dah bgn pagi neh seb baik dah ilang dah.. huhu....

Erm, cam biasa.. di akhiri ngan sesi tepek menempek gambar la barang sket...
Pink masih sempat p.e.a.c.e. Tepung ngan sate n JM watpe tuh..??
Ayor2 kami n kami with char kuey teow gue.. Sapa yg bayor semalam neh..? Thx beb (EmaKu or Tepungs).. duhet aku atas meja awat tanak amek..? huhu..

3 comments:

Biarlah Rahsia said...

ahahaha

dagu aku ade lapan

eekekeke

JiEjA_Strawberry said...

biler laa haku leh lepak2 lagi ngan kurang seme.. huhu

LoveHaterZ said...

jieja ni si cik jah ke weh?