Thursday, May 28, 2009

JMku, Hepi Besday...




28 May, 2009 - Thu

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang...~


It's a Thursday...
and it is a LANUN's fren Besday...
...and it's a JMs Birthday.....

Happy Birthday, beb....
I hope ur day will full with a lots of luv
and fullfill ur dreams... what had happen just happen
just.. live life to the fullest
may ur day and birthday be better and gets better everyday

Moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki
dan...... impian ngan si dia....
((((gebang gebonggg... gebannggg gebangg gebongggg))))))

hihihiii.... Muah!

Friday, May 8, 2009

Quick Entry


~Lihatlah sekitar alam...~
~Dunia luas terbentang...~


4 May 2009-Mon

Monday, kembali keje.. Cam biasa selepas 3 hari cuti, Monday Blues..
Tapi keje tetap jalan.. and busy as usual.. huhu. Ptg, aku balik n again singgah workshop untuk ganti bulb lampu kete belah kanan yg terbakor... aritu sebelah kiri.. saboooo je lar... plus ganti 'set lighter' aku yg rosak n tak penah aku guna ittew... Pastu wa lari sat pi mines... after that jumpa Lyana sat kat area kawasan 'supper dia - with her bf'. Have a chit after quite some time tak jumpa.. then pastu terus pi jumpa Kak Intan pulak... we together go to Taman Desa for a certain occassion. Sampai umah dekat kul doblas... Pergh.. a tiring day!

5 May 2009 - Tues

Same as usual, keje keje dan keje... Balik, aku singgah umah kawan, Sue kejap. Umah dia dah otw nak balik umah aku dah.. Pastu sesambil tggu dia tuwun mai kete, aku es em es someone... cakap yesterday i saw a man just mirip dia... Pastu cpat pulak dia balas... ajak jumpa, dia akan datang ke kawasan aku. Dia masih di opis time tu... Aku sesaja melewatkan balas.. (rasaain.. macam mana kalo msj lewat di balas..) hoohooo... ekekkee... Tetiba dia call plak... ingat aku tengah drive.. aku cakap la saja je.. huhu.. Pastu dia kata nak jumpa, aku iyakan je le.. so malam tu dia amek aku kt depan sinun.... kuar makan n jenjalan.. again, balik dekat kul 1am... adoi

6 May 2009 - Wed

Keje lagi dan lagi. Ptg, tima msj frm JM cakap malam tu ada kenduri tahlil sket... Haah eks.. arwah ayah dia dah 7 hari.. so afdhal wat kenduri la utk wat sedekah.. Dalam kebizian aku msj memula ckp takleh gi kot.. sbb malam Rabu biasa aku ada 'miting'... dia cakap ok.. tapi, at the same time aku msj jugak PJ, Ema n Jiang tanya depa... Jiang cakap tak sihat, tgk keadaan, Ema ok je kalo ada amek dia.. n PJ tak sure.... dipendekkan citer, Aku pi amek Ema kt Ampang dulu pastu Inche Tepungs di Bdr Tasik Selatan. Masa ngah drive nak lalu ke arah KESAS, tetiba Inche Tepung usulkan lalu jalan takde tol... ingatkan dia tau lar... ghopenya ado... last2 sesat dowh.. hahahaa.... tapi, at last jumpa jugak kami jalan ke Taman Medan tus... Kami makan2 makan2 borak2 n tanya kabar n serba sedikit citer dari JM.. (sori nyah.. aku tau nko tgh sedih.. mmg tak sampai ati nak tanya.. tapi nak tau gak what ekceli is.. huhu), mmg nampak dia dah ok.. tapi... aku tau... dalam hati.. tuhan aja yg maha mengetahui.. then mintak diri dah kul sebelas lebih.. Hantar Ema then Tepung. Dalam kul doblas lebih gak ese sampai umah... hohoo... siyes penat giler... 3 ari berturut balik lewat... adehhh~

7 May 2009 - Thu

balik koje ese dok lepak umah ajo.. cover penat balik lambat few days past.

8 May 2009 - Fri


Keje, pastu arini budak praktikal opis aku tamat arini. Depa ajak aku bersuka ria, memula plan nak KaraOK pastu tetiba nak boling plak... aku lupa pulak, ada janji again ngan Kak Intan.. hoo hoooo.... so camane neh.. ades... janji jumpa depa len kali... walau dah kuar still coling2 lar.. skang ngah naip sat ag kuar ngan Kak Intan jugak la jawab dia.. heheee...

chow

Sunday, May 3, 2009

Kenduri datang lagi..

2 May 2009- Sat

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~

Hari ni ada kenduri opismate ku, Nadia di Rawang... dalam 1km je dari Taman Lipur Sg. Kanching tu.... kami berpakat berkumpul di depan stesen Petronas Taman Melati dalam kul 1030am- 1100am.. dalam lebih kurang 1107am kitorang bergerak dengan 3 biji kereta. Aku folo je ler kete kawan aku sebab kureng arif ke belah2 sana nun... Perjalanan amat lancar, mgkin sebab ramai yang balik ke kampung kan... dalam lebih kurang ntah la bape minit.. stgh jam kot sampai la ke tempat yg dituju..

hampa tgk je lar gambo2 kek bawah neh..



Pasangan panten... dua dua sama umur, baruuuu 24 tahun.. yg bagai pinang di belah dua.. sedang berjalan ke singgahsana..


sakan ye Nadia nko menyengih.. akakkaaa.....




biasa larr.. gue nak jugak enterprame.... hihihi..




opismate yg sama2 mai... Si Hafizi jadik tukang tangkap gambo.. nasib hang lah pizii... kui kui..

Friday, May 1, 2009

Hari itu

~Lihat lah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang... ~

Jika di imbas2 kembali..

30/4/2005 - juga merupakan hari bersejarah Puan Bedah dan Andy few years ago
dah ada 2 putera yg comei2 dah pun skang.. Alhamdulillah...

1/5/2002 - Kembalinya arwah datukku ke Rahmatullah sehari selepas hari b'day ku
huhuu...

30 Apr 09 - salam takziah JM.... tabah hadapi dugaan dariNya.. okey.. segala yg berlaku ada hikmah disebaliknya tu...

1 May 09 - ada org tu.. kawan kita tu.. ada biter gembira utk dikongsi kot kan.. wanna share...? ;)

Salam Takziah buat JMku

30 Apr'09 - Thu

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang... ~

Sebetulnya, sewaktu Ema call pagi semalam.. selain ucap b'day... EmaKu bagitau satu lagi biter yang amat t'gezut dan tidak dijangka..

"Dew, kau dah tau belum?"
Aku yang masa tu dah kt opis.. cakap
"Tau apa..?"
"Ayah JM meninggal pagi tadi.. Ayu baru call bagitau aku.."

Aku terus terpempan... seolah tidak percaya.. kerana setahu kami.. Arwah Pak Bahardin takde sakit rasanya.. kalo tak JM musti dah citer2 dah... Dan pastu kami saling berbicara.. really sorry for her.. Aku boleh imagine macam mana reaksi JM.. cuba bayangkan jika biter yg sama kita tima... Ya Allah ya tuhanku... selamatkan lah dan rahmatilah ayahku.. pelihara dan lindunginya jua.. dan semoga arwah Pakcik Bahardin tergolong dalam para mukminin... Bila aku pk balik, Alhamdulillah.. meninggal pada hari Khamis menjelang hari Jumaat.. spt mana yang dikehendaki pada mana2 umat yg lain juga selain meninggal pada Bulan Ramadhan, di Mekah mahupun di medan syahid.

Al-Fatihah buat Pakcik Bahardin.

JM, aku harap semoga ko tabah... begitu juga family nko... We are always here if u need us... Luv u... :-* do take care

Happy Besday to Me




30 April 2009 - Thu


~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~


Huhuhu... sehari dah berlalu... usiaku juga seudah menongkak lagi satu tangga ke usia yang lebih matang lagi... kalo kira atas scale... semakin menghampiri.. huhuhu tanak cakap la.. akott....

Tima kasih buat sume kawan2 yg sangat aku sayangi kerna sentiasa ada untuk menerangi hidupku terutamanya sewaktu aku 'sengsara' ngan org sewel paranoid lagi psiko tahun lepas.... Walau pun aku tahu hidupku tetap perlu aku tempuhi sendiri.. jatuh bangun.. namun, sekurangya ngan ada korang - especially yg tahu secara langsung la kan, Ema, JM, PJ, Lyana, Mc Ja kecik.. tak ketinggalan juga buat Jiang jibam jibam.. (hai, dgr citer ada citer menariks di cuti Hari Pekerja neh.. hehehe.. tahniah beb!)
I lap u ols.... really appreciate for your support n lending of ears... Aku sememangnya dan sebenarnya seorang yang sangat la pemendam n perahsia la jugak.. tak suka reveal bab2 peribadi lagi privacy neh.. tapi, in this kind of things.. i have to be transparent to everyone... n citer yg sebenarnya n all la... sakit woo... Alhamdulillah sume udah settle.... :-* tuk u ols..

Untuk family of course tidak dilupakan.. sangat2 berterima kasih pada mak ngan ayah yg sangat memahami anak mu ini... dia yang besarkan kita sedari kecil.. tahu kita jenis macam mana.. pada adik beradik juga dan sepupu2 juga makcik pakcik... semuanya sangat memahami diri ini.. sayang jugak korang semua.. :-* (huhu, sedih gak neh)

Tahun ini kembali seperti sedia kala di tahun lalu gak.. Anyway, terima kasih banyak pada semua rakan2... yg mengcall, menges em ess... buat posting kat blong masing2 - JMku, EmaKu dan PJku... thx beb.. lap u ols...! Muah... Yg bukak thread kt AMnet, (amos) macih jugak.. walaupun aku malu wehhh.. huhu.. Wish2 korang harap berkesan la.. aminn..

Kt tagged jugak.. banyaknyaaa la haih... tetiba rasa cam glamour laks.. huhu.... Ngan tag, ngan comment, ngan message lagi... really really thx....

Buat cuke, ema, pj dan ntah sapa lagi yg call... Yg sms.. tak tersenarai.. Buat Kak Intan, tima kasih banyak2 bawak kita midnite and makan2 semalam.. muahssss..

Doakan yang terbaik utk aku dan kalian sama juga.. okes.. Gracias, Muachs!! (lagi) hiiiiii....



Edisi Thari 30 Apr'09

Rakan2 seopis yg banje aku kat Secret Resipi arini...
tgk je le gambo2 nye...



brownies with vanilla ice creamm.. yummy... blueberry cheesecake.. perghh... ai like...

ini je gambo makanan yg aku amek aritu... thari tu aku makan Pan Dory Crab mend menda ntah.. aku kan fish lover.. ada yg makan lasagna.. ada yg makan kebab mend menda menda ntah... ada yg mcm2 lagi... maleh nk tepek eh.. huuhu...


antara kawan2 yg ada aritu...

anyway, thanks my opismate.. ;) muahs

Make Over

26 April 2009 - Sun

~Lihatlah sekitar alam...
Dunia luas terbentang... ~


Ari ahad aritu, aku ada satu sesi make ober from Cosway.. actually, semenjak aku membeli barang dari Cosway yg baru bukak kt Bukit Serdang neh.. dah 2 kali aku dapat sesi make ober.. strategi nak tarik pelanggan kowt..? kalau beli RM200 plus in a single receipt... Aritu, kawan aku ada tumpang akaun aku beli macam2.. koset + girdle la n few things lagi... so, aku dapat lagi la sesinya.. huhu.. so... tgk je la gambo yg aku tampai kt bawah nnti neh....

Pastu, balik dari sesi make over aku tak tau nak pi mana aku pi pulak la ke bengkel kete.. for maintenance.. lama gila tak service.. risauuuu je kot tgh jalan jadi camne.. huhuu.... Apa kellas dak.. mekap cun cun, end up kt workshop.. wakaka..




tgh tggu sesi nak shoot.. dapat sekeping gambo free.. A4 size....



while shoot session..huhu.. hasilnya tuk A4nya.. aku lom amek n upload ag.. nnti rajin chek tampai la kalo ok na.. huhu


..dan ini hasilnya... gambar A4 yg aku leh percomaaaakk.. hehehe..

*pics deleted*
setelah berjam-jam kat luar.. balik kat umah... masih kekal jugak la lagi.. huhu..