Monday, June 29, 2009

Ber-Sunway & Ber-Karaoke

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~


27th June 2009 - Sat


Sabtu neh aku keje, hurmm.. tensen jek.. huhu... dah la sampai petang pulak tuh... adus la... kureng semangat tul la... Sdg aku drive nak pi koje, Wanie call.. tanya dok watpe nak g mana.. pastu cakap plan depa nak pi jenjalan and ajak aku sama.. Aku cakap tgk la camane.. aku mintak setengah hari je kot... So ok la kot, dipendekkan citer kitowang plan pi Sunway Lagoon... pastu kul 6 pm kitowang kuar n g makan nasi lemak kat Dewan Sultan Sulaiman, Kg. Baru pulaks... Pastu singgah solat Maghrib di Masjid Kg. Baru.. pastu pulak pi sambung berkaraoke barang sejam di Ampang Park... Pastu balik umah Ana, Wanie dan Raihan kemas2 barang dorang ikut balik umah aku pulak....

So semalam aku pi la anta mereka di Hentian Putra... sebelum tu sempat la pi shopping2 sat carik adiah tuk di beri kepada Mak & Ayahku yang tersayang sempena
HARI IBU & HARI BAPA (tertunda) ku.. hihii... AKu beli la selai baju wat mak ngan ayah.. Ana plak kasik wallet dan purse utk kedua-duanya....

Orang saaaaayang sume

*Muahs*


Wanie, Ana n Aiman


Sekilas Pemandangan

Asterok, Lepaking and Adiah Tertunda

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~



26 June 2009 - Fri
Yes.. at last... setelah 3 kali tertunda.. akhirnya malam ittew kami kami kuar juga berkumpul... ada macam best.. tapi macam ada jugek yg hurm.. cam ntah la.. might be new thing.. Biasa la tu kan... Bab2 melibatkan pertarungan perselisihan kata dan pendapat dan perasaan neh... Macam tak biasa kan... Tapi pastu pandai2 la handle kan.. Jangan la nak besarkan pulak, haihh.... Tak rowck ar camni.. Owaits..

Tapi aku cam biasa arr.. selamba jerk.... Ekeke.. Janji masing2 happy... Malam tu masing2 balik awal.. tapi girls balik bila dah mencapai doblas tgh malam.. before left we tukaq adiah besday yg tertunda... aku bagi adiah kat PJ n JM yg baru berlalu.. and Ema n PJ pun kasik kat aku hadiah besday aku yg dah bape bulan berlalu tu.. kekeke.. Siap PJ kasik sekali ole ole dari Bandung nya yg dah bape lama berlalu ittew.. ekeke.. Thanks Girls, i lap u ols... Thanks jugak tu JM ku pada brooch mu yg aritu...

*Kissing tuk sume*

Pastu, kitowang dah janji nk sambut besday togeder2 among us.. Yeah, Girls Day Out later.. just among 4 of us only.... Can't wait for it.. heheheh..

notakakikiri : beb, sume adiah kowang lawo2.. kang ada masa kang aku tepek gambo2 ittew

cutey sling bag from Ema ku.. lawa.. thx beb.. *muah*


from PJ ku...


from JM ku..



~All together~

Jenjalan

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~


21 June 2009 - Sun

Hari ni penat leh tahan lepas berjalan mendaki tangga bukit di Sg. Gabai.. Tapi best arr.. hehe... Hari ni aku lepak2 je kat umah.. Petang aku kuar pi tgk Terminator Salvation and makan2 di Pizza Hut with a good fren, Mr.L

22 June 2009 - Mon

Cam biasak arr.... selagi belum tutup mata, koje koje koje.. hu hu huu... Ptg, received a call. Having a chit chat for half an hour.. Pastu janji besok nak jumpa selepas lama tarak jumpa... Hurm, iyo lah tu...

23 June 2009

Keje. Kul 5 pm Mr.AH call to confirm our yesterday promises. So, sementelah memasing takdak hal yg urgent, we janji to meet area Pappa Rich Puchong. So, jumpa2 and makan2 minum2 borak2..... Sonok jumpa borak2 ngan mamat neh subab kami satu kapla.. n suka loyar memburu... ekekke... about 3 hours later we going to our destination... aku balik umah arr, apa lagi.. heheheh...

Hari hari lain, as routine lar.. koje koje n balik humah, tido makan bangun tido n its circulate...

notakakikiri : sometimes, routine is boring... but sometimes its sokay jer.. ekeke

Thursday, June 25, 2009

Entry Tertunda ~Berkelah Di Sg. Gabai~

20 June 2009 - Sat

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~

Miting GENG ASTEROK kensel lagi malam jemahat lepas. haih.. sungguh kebizian la nampaknya kawan2 ku ini... *wink* susah nau nak jumpa... PLUS Jiang jibam jibam la neh.. ada exammm la pulok.. huhu.. (bila hang nak habis study neh jiang oii.. hihi..)So, plan konon2 extend la ke Petang Sabtu.. but again kensel.... masing2 masih buzy la.. dating la.. PLUS anak PJ pulak domam... Cian ajiq... Susah mak dia nak beronggeng.. huhu... Seb baik dalam kul 10 tu, tetiba adik aku Wanie (dia stay kt umah adik aku Ana kat Keramat, msj cakap Abe Nusi (laki Ana) plan nak g Sg. Gabai.. Aku cakap ok la camtu.. Aku tanya depa nak bawak apa. Dia kata Nusi nak wat BBQ ayam. Ok la, aku cakap aku goreng maggi la (on the spot kan.. seb baik ada maggi n ayam.. goreng je lar) Kebetulan pulak aritu Harijadi adik aku (lagi sorang) Raihan yang ke 18 tahun... So pas siap2 sume aku kuar umah ke umah depa kt Keramat, sbb plan g satu kete je.. Sejam setengah lepas tu baru sampai Keramat.. punya la jem,, huhu kadang2 hari Sabtu neh laagi jem taw... ding dong ding dong sampai Sg. Gabai dalam kul 4 pm.

Pastu naik tinggi nya ke atas.... Ana dah la ngah ngandung 4 bulan. Aku yg tak ngandung neh pun termengah2 lahai nak naik.. Adus... mean lama tak exercise neh... nak hidupkan api pulak kan main susah... ekekeke... Akhirnya ble gak setelah dekat sejam si Nusi berhempas pulas ngan Raihan. Aku ngan Wanie dok layan Aiman je main ayor. Dalam kul 6.30pm setelah 3 kali siren dan annoucement dibuat cakap management akan tutup operasi kul 7 pm kitowang pun siap2 and bergerak pulang...

Penat tapi best
*sengih*

*gambo nnti aku upload aku tepek, oke.. hiiii..~


Cik Chik ngah layan Aiman


suami isteri sedang membakar ayams-Ana &Nusi-

-deleted-

dah turun dah.. bersiap nak balik dah.. tgh tggu beli aiskrim, sempat lagi posing.. hehehh

Wednesday, June 17, 2009

KETUPAT SOTONG dan AYAH, MANGGA dan EMAK

~Lihatlah sekitar alam...~
~Dunia luas terbentang..~

Semalam, balik keje aku pegi umah Ana di Keramat.. sebab Raihan, adik lelaki aku datang dari kampung.... sementara cuti SPM dia tu... nak jalan2.. tapi datang awal la pulok.. Oghang suruh mari hujung bulan.. (hehe..) dia pi beli tiket awai lar pulok.. Ekceli, sehari sebelum, mean kelmarin dulu la kan.. tgh aku bizi wat2 keje ada nampak missed call.. number ayah aku.. so aku call lar.. rupanya ayah cakap, dia ada masak ketupat sotong.. dan kirimkan kepada aku dan Ana melalui Raihan..

Wah bestnyaaa.... gembira rasanya.. dah la lama tak makan kePUTat sotong neh.. pastu ayah pulak yg buat tu... dari air tangan dia sendiri... Ayah memang pandai memasak... Kebanyakan masakan ayah memang sedap2.. But at the same time aku rasa cam terharu dan sedih.. sebabnya.. Aku tau.. yang sebenarnya, Ayah merindui kami anak-anaknya yg di rantauan ini... (kami errr.. aku pun sama-yg sebenarnya..) Minggu lepas Rizwan datang sehari ke bumi Lembah Kelang ini, Mak call cakap kirim mangga sedikit seorang... (tapi baru semalam kesempatan amek dari umah Ana), huhu..

Dalam diam, selepas dihitung2.. rupanya dah lama aku tak balik kampung... Last balik penghujung tahun lepas... sewaktu Sambutan raya Aidil Adha yg lepas.... huhuhu... sampai ati kan.... But i don't mean to do so... Actually i missing them a lot... huk huk huk... Walaupun sering menelefon, namun sesungguhnya.. Melalui talian dan kenyataan, tetap jauh berbeda.. huhu..


Mak... Ayah...
oghe rindu dan sayang sangat ko Mek & Ayoh!
*muka muram*


I Luv U both
*kissing*


notakakikiri : Semalam, masa kat umah Ana, Wanie-adik aku jugak (yg kebetulan ada di sini-baru habis from PUO, Ipoh) datang ke sini dulu - plan carik keje, nak carik keje-sebelum balik KB- tepon Mak using my hp...-tapi talian maxis kat umah dia tak bape OK lar pulok, hish!-kami semua pakat cakap and say "SELAMAT HARI BAPA' kat Ayah... Pastu bila habis Ana cakap, Mak cam nangis je, mean bunyik sendu dihujung suara *mak memang mudah menangis-walau tgk citer cerekarama or cereka kt TV, sume adik beradik dah tau, *senyum nakal* Ekceli, kenapa susah sangat nak lahirkan perasaan sayang eik..? huuhuhu....

Tuesday, June 16, 2009

Quick Quick Quick Entry Lagi..

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~

Masing2 bizi banget.. huhu.... Plan konon2 nak jumpa malam jemahat lagu oleh mastermind (puan PJ ku akhirnya terpaksa di kenselkan.. huhu.... ntah bila leh jumpa, borak2, makan2, asterok2 lagi dak... kuikui..)

Hari-hari biasalah penuh aktiviti... koje koje koje... hatta hari Sabtu pun... dah la penuh lagi tu... sakit ati den.. huhu..

JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK
Minggu lepas yg lepas (Ahad, 7 Jun 2009) aku nengok citer JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK ngan adik aki wanie... Tgk di GSC IOI Mall... memang kelakar pecah perut la menengoknya.... hahahahaaa.. walaupun bodo2 alang tapi kelakar... pueh hati gelak la... macam citer Antoo Fighter dulu lar... Ekceli hari sebelumnya, aku dan Wanie dah pegi Mines.. dah beli pun tiket utk pukul 3pm punya.. alih2 pukul 240pm waktu kitowang jalan ke sana.. tgk.. eh, apasal bergelap je seluruh area sebelah TGV neh... rupanya blackout.... huhu.. First time tgk Cinema blackout beb.. seb baik leh redeem balik.. hihiii... Pastu kitorang g la jenjalan kat Mines Exhibition Centre ada Pesta Buku.... sempat la pulok menghabiskan duhet dgn buku2 kat situ... huhu.. nyampas mak taw...

BOLING
Aku pun dah lupa, ntah zaman bila aku last main boling2 neh... Agaknya hampir2 setahun yang lepas kot naaa.. Tapi, hari Ahad (14 Jun 2009) yang lepaih.. Last minit aku diajak join satu tournament anjuran kawan GE aku.. so, aku ok je la... dari tadak pa gak kan... So aku ngan lyana pi la kat Bukit Jalil Golf Resort, Lyana kat Group 1 aku kat Group 2 bersama 2 lagi rakan lelaki (yg kami tak kenai).. Pastu yg lagi best group ai dapat Juara taww.. auww.... yg best lagi sebab ai yang dah setahun lebih tak main neh leh jadik penyumbang gak la.. sebab 1st game aku dapat 158 point dan game kedua aku dapat 135 point... whoah... selepas setahun tak main.... (nasib baik je kot) ke hapa... hahahahaaa....

notakakikiri : gambo takdo, oke.

notakakikiri 2 : bila nak asterokk wehhhh... hihii..

Saturday, June 6, 2009

Happy Besday to : PJku dan Kak Intan



~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~



Jangan tak tau.. depa neh berkongsi tarikh lahir...
cuma tahun je lar lenlain kan...

Anyway,

PJku
aku doakan semoga dikau
dipanjangkan usia
dimurahkan rejeki
serta... kasik adik kat Ajiq lagi cecepat.. hehe
moga hepi2 dan bahagia sentiasa

Buat Kak Intan (walau hang tak masuk sini)
saya pun nak ucapkan Selamat Hari Ulang tahun..
sama juga ucapan di atas...
Mudahan dipanjangkan umur
dimurahkan rezeki
dan ketemu jodoh lagi...

saaaayang awak-awak sume banyak2

Muahs!

Friday, June 5, 2009

Jacaranda...

~Lihatlah sekitar alam.. ~
~Dunia luas terbentang...~

Jacaranda....
Cantik namanya... secantik rupanya...
ai likee.... heheheee.....

Aku rasa sekarang memang musin dia kowt...
Dua tiga jari kebelakangan aku perhatikan
taim aku nak pi keje... aku balik keje...
bunga-bungaannya mmg menarik pandangan mataku...
ada furfle.... ada gak pinky.... (but i do like furfle most)
pastu... kat bawah pokok dia.... bertaburan.. berguguran bunga2annya..

serasa inginku berlari-larii.. pastu tidoq eh baring di persada bunga2an jacaranda yang berguguran itu..... (konon.... hang hengat Mesia neh obersea ke..) kalo cuaca dingin takpa gak.. ini panas terik, oke..... kadang-kala hujan lagi..... wakakaaaa.. -rasain, lho..- hihi....

Ok... jap nak layan anganku dan jacaranda jap.....

stop dulu.... :D

*apa? Jacaranda..? tak kenai..?
nnti chek amek gamba chek tepek naa... ;)

A Message

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~



Lama tak hapdet kan...
kadangnya malas... (hiiii.....)
kadangnya tak dan pown... bizi.... (hiiii lagiii)

So, utk hapdet.. aku paste satu mesej dari kawan tagged....
Baru dapat tadi... amacam.... ekekekeke....

I dah tengok phot u semua, u memang cantik, tapi nape masih single? Jodoh ni kekadang kena dicari, tapi saya rasa u memang tengah cari calon suami sekarang ni, tak pe I boleh jadi penasihat u dalam hal ni, kerana I ni lelaki dan terlalu ramai lelaki kat luar sana yang I ingat kalu u respon saja mesti depa terpa kat u, tapi ingat, u kena berhati hati sebab terlalu ramai juga jejaka diluar tu yang bernama MAT, contohnya Matrempit, Matpit, Matkepoh, Matganja, Matheroin, Matjenin, Matmoto, Mat dan Mat dan Mat.

*nota kakikiri :
ada staff baru masuk semalam.. a girl... 5 tahun lebih muda dari ai.. (tapi bebudok yg lain neh cakap ai look younger than her... huhu....) Ops bek to topik, dia cakap-pagi tadi- muka ai nampak familiar.. pastu puas dia pikior semalam n dia cakap.. muka ai cam Zarina AF2(yg sengal lagi seksi meksi skang neh-ini ayat aku tambah sendiri la, hehe)-esp. masa aku tak senyum... hurm.. sempat dia perati muka haku ghopenye yer.... kui kui~