Wednesday, June 17, 2009

KETUPAT SOTONG dan AYAH, MANGGA dan EMAK

~Lihatlah sekitar alam...~
~Dunia luas terbentang..~

Semalam, balik keje aku pegi umah Ana di Keramat.. sebab Raihan, adik lelaki aku datang dari kampung.... sementara cuti SPM dia tu... nak jalan2.. tapi datang awal la pulok.. Oghang suruh mari hujung bulan.. (hehe..) dia pi beli tiket awai lar pulok.. Ekceli, sehari sebelum, mean kelmarin dulu la kan.. tgh aku bizi wat2 keje ada nampak missed call.. number ayah aku.. so aku call lar.. rupanya ayah cakap, dia ada masak ketupat sotong.. dan kirimkan kepada aku dan Ana melalui Raihan..

Wah bestnyaaa.... gembira rasanya.. dah la lama tak makan kePUTat sotong neh.. pastu ayah pulak yg buat tu... dari air tangan dia sendiri... Ayah memang pandai memasak... Kebanyakan masakan ayah memang sedap2.. But at the same time aku rasa cam terharu dan sedih.. sebabnya.. Aku tau.. yang sebenarnya, Ayah merindui kami anak-anaknya yg di rantauan ini... (kami errr.. aku pun sama-yg sebenarnya..) Minggu lepas Rizwan datang sehari ke bumi Lembah Kelang ini, Mak call cakap kirim mangga sedikit seorang... (tapi baru semalam kesempatan amek dari umah Ana), huhu..

Dalam diam, selepas dihitung2.. rupanya dah lama aku tak balik kampung... Last balik penghujung tahun lepas... sewaktu Sambutan raya Aidil Adha yg lepas.... huhuhu... sampai ati kan.... But i don't mean to do so... Actually i missing them a lot... huk huk huk... Walaupun sering menelefon, namun sesungguhnya.. Melalui talian dan kenyataan, tetap jauh berbeda.. huhu..


Mak... Ayah...
oghe rindu dan sayang sangat ko Mek & Ayoh!
*muka muram*


I Luv U both
*kissing*


notakakikiri : Semalam, masa kat umah Ana, Wanie-adik aku jugak (yg kebetulan ada di sini-baru habis from PUO, Ipoh) datang ke sini dulu - plan carik keje, nak carik keje-sebelum balik KB- tepon Mak using my hp...-tapi talian maxis kat umah dia tak bape OK lar pulok, hish!-kami semua pakat cakap and say "SELAMAT HARI BAPA' kat Ayah... Pastu bila habis Ana cakap, Mak cam nangis je, mean bunyik sendu dihujung suara *mak memang mudah menangis-walau tgk citer cerekarama or cereka kt TV, sume adik beradik dah tau, *senyum nakal* Ekceli, kenapa susah sangat nak lahirkan perasaan sayang eik..? huuhuhu....

4 comments:

LoveHaterZ said...

huishh...lama giler ko tak balik kg beb.. cpt2 kumpul duit n balik kg, amik cuti lama sket..

JM said...

saye sokongg

Honeydew said...

huhuhu...
memang lama giler...
ai rinduuu... tapi what to do...
lepas confirm kat sini kot.. Insya Allah.. Mungkin jugak bulan pose nanti...

ivory said...

aku nie hari2 jumpa mak ayah..tapikan bila aku blk kg afiq..2-3 hari..rs mcm rindunyaaa..rs mcm jauhh sgt..apatah lgik hang yg mmg sedia jauh nie..sob2..sedih kan..tu mak ayah hang dah rindu sgt la tu..