Sunday, July 5, 2009

Girls Day Out


    Lunch at The Fish, OU
     Aksi gediks la konon.. haha!

4th July 2009 - Sat

~Lihatlah sekitar alam..~
~Dunia luas terbentang..~

Seronok! hiiii.....
*sengih lebar*

Dah lama tak kuar menggiler-gilerkan diri... Maklum masing2 bizi... dengan urusan dan hal masing2.. Paling tidak kuar and lepak kat Dagang Avenue tuh... makan2 minum2 lepak2 huha huha sesama sendiri, pastu again balik and meneruskan rutin masing2... Kalau dahulu.. boleh dikatakan setiap hujung minggu musti jumpa & beraktiviti... Kadangnya, weekdays pun kerap kali juga.... sentiasa padat dgn agenda..(ish ish ish..)

Namun kini, kumpulan makin lama makin mengecil.... Perbezaannya amat aku rasai (Maklum aku je yg dari dulu belum kuar-kuar ag dari kumpulan.. hahahaha) Ramai kawan2 yg dah bertawen dan hilang dalam arus jalanan hidup berkeluarga.. Missing u... huhu.. But still, the current one not that bad, huh... We also have our suweetttt suweeettt moment... I lap u gurls...

*Kissing*

Semalam, Aku, EmaKu, JMku dan PJku.... sengaja plan kuar berompek.. idea spontan masa lepak-lepaking malam sebelum ini... Lepas tukaq2 adiah bufday yang tertangguh that day.. baru pasan tahun ni takde sorang pun yg sambut bufday bersama.. (Sume bufday dah lopeh dahh) So we plan, Only Girls Day Out and outing and yippiee yippiee yummie...! *hehe, sounds nice word, huh*

So semalam, plan jumpa pukul 12pm di area umah Cik EmaKu... JM sampai dulu.. aku tiba kemudiannya. Kami naik lepak atas rumah EmaKu dahulu sementara menunggu Puan PJku yang sedikit kelewatan (kerna ditinggalkan train) heheh. Lebih kurang sejam kemudian dia sampai kami kami pun memulakan pergerakan yg ntah tak tau nk plan pi mana... Sume otak pakat lombab, sebab belum perut bulum di isi.. *sengih* JMku dan PJku terpaksa membohong sunatkan 'anak' dan anak masing2.

"Mummy pegi keje...."

"Mama pun ada keje... ngan Kak Dew, Kak Ema dan Kak JM"

*hehehehehehhh* notty tau Mama Mummy sekian alam neh... Gua seb baik anak sedara jauh di kampung sinun... Adik2 pun wa dah antau baliks mggu lopeh.... ekekeke. JM lagi best, baru je memulakan journey, Si Syamil dah pun call tanya 'Mummy' dia kat mana.. wat apa.. dan bila nak balik? Mummy dia kellass.. handle with care. hehehe.

Makan-makan
We ols decide pi makan, jenjalan & cinema-ing di area Damansara Utama sana.... OU, The Curve ke.. Ikea... sambil aku drive depa cakap, OU la... so ok la.. pi la OU...
Carik2 makan, so we decide makan di FISH & Co. Makanannya urmmm, nice and rega pun acceptable... Nnti boleh pg lagi kannn kenkawan kan... Masa makan masing2 teringat, alamak, lupa pulak nak boli tiket dulu (sebenarnya sbb masing2 dah lapau benau, kehkehkeh)

Sambil makan, bergambo op kos.... Makanan suap2 mulut. Kau suap aku, aku suap ekau... gambo tak yah la... masing2 mulut lebor kan main.. hilang keayuan tau... hahahaha...

Cinema-ing yg tak Jadi-ing
Pastu, sudah makan2 we ols pi la carik tiket plak.. tgk2... Transformers  ada 7 8 show sume nye dah cam tak dapekk yo... Plan nak tgk The Proposal pulak, tgk2 Coming Soon 30 July neh pulaks... hadoii.. Org ramai kan main beratur.. Alih2 kami decide, karaoke la.. jomm.. Tepon and book kt News KTV Ampang Prak eh, Park.. hehe..


Soping

Sebelum tu, otw ke GSC tu, aku dan PJ sudah berjaya melaburkan duit2 kami ke sepasang wedges aka terompah yg comei.. hehehehe... adess la... Ema yg dah beli dahulu2 masih berkenan gak sepasang tapi KIV first.. JM pulak tahan tahan aja kesabaran hatinya sebab memikirkan akan fly dan memborong di tempat yg lebih 'happening' nnti - Bandung, beb... (Mak jelesss tawww, huhu.. nak itutttt.. ekeke)

So, kami beralih ke Ampang Park pulak.. belum pun sampai di elevator menuju ke tempat dituju, masing2 mata dh meraban sakan ke ruang2 baju kasut bling-bling yg melambak di ruang legar Ampang Park tuh.. Ema yg terpesona kpd 'baju2 putih' kiut comei itu berjaya disabarkan buat sementara waktu supaya gi tempat yg di plankan terlebih dahulu.

Karaoke-ing
Masa call tadi, pompuan tuh cakap number kami @ 17 dalam waiting list. Setelah sejam dalam perjalanan dan sampai situ, kami di beritahu senarai terkini baru je @ 7.. hoh.. banyak lagi tu.. Pastu dia cakap, kalo medium room ada la available 2 room lagi.. Terus kami setujuk, maleh haih nak menunggu nunggu neh. So kami berempat terus la ke bilik 40. Dah masuk situ masing2 pakat pk, jom ajak guys la pulak ngejoin. Sesi Girls Day Out dah habis la tu.. hihi.. Masing2 call dan sms bebudok lelaki yg terpikior di pikiran - Aceh, Joker, Tepungs, dan Tariq- namun akhinya, mmg kami berempat juga.. seb baik jugak.. ble la kami menyengal dgn bebasnya kek dalam tu.. hahaha.. Masing2 keluar pangai giler2.. Tak tahan nak tergelak... semput pun ya jugak.. sambil nyanyi, golak.. pastu berzapin la.. berdangdut la.. joget melayu sume kami taram... Bebas! (Kalo la ada bebudak laki neh haram tak de deh nk kuar pangai giler2 neh.. wakaka) Seb baik dapat bilik hujung gak.. org pun takde yg lalu.. So kami dgn bebasnya la buat pangai 'giler2' kami. Happy sangat!

Pastu, sebelum balik, sekali lagi mewindow shopping... Aku sempat terberkenan satu skirt tu.. itam putih, ai like... Tapi tak beli pun.. *sengih lebar lagi* PJ sempat menjengah beg2 tapi akhirnya tersangkut pada sehelai dress... cantek banget.... Kami kami pun turut berkenan.. Seswai tuk u nyah.. jgan lupa, pakai on that nite, oke... hehehe... Again, JM masih perlu menyabarkan hatinya dari membuang duitnya... Masing2 menyabarkan JM, sabar... kek sano nnti lebih banyak hang ble beli, nyah... gerenti tak menyesal punya lahh.. Sabaaarr sikitt je taww.. hehehe lagi.

Pastu, aku hantaq depa pi tempat biasa - Dagang Avenue - dan aku meneruskan rancangan ku balik sebab ada janji ngan kawan aku pulak selepas ittew... So, tak tau depa habis pukui bape ar..

Anyway, nice day trip.
Kenkawanku yg tersayang... Jgn lupa plan kita yg cameron-ing or genting-ing
 sebelum pose neh yer.. he he he...

chiow!

notakakikiri : gambo den lom upload ag.... nnti den upload den tepek naa....