Wednesday, December 29, 2010

CERITERA Bola : Tahniahh!!! Malaysia Juara Baru AFF Suzuki Cup 2010


yeaahhhh... piala ini milik kita..... bravoo for the team... u ols the bestttt!!! terbaekkkk.....


~Lihatlah sekitar alam...
Dunia luas terbentang...~


Tahniah!
Bravo....!

Buat team Harimau Malaya
di atas kejayaan merangkul kejuaraan AFF Suzuki Cup
(formerly known as Piala Tiger) buat julung kali~selepas 14 tahun Piala ini diperkenalkan pada 1996~

Walaupun kita kalah 2-1 di Stadium Gelora Bung Karno (SGBK)
namun, dengan kemenangan 3-0 di Bukit Jalil Ahad lepas
memberikan kelebihan aggregat 4-2 kepada team negara.. syabbas bettey..!

i luv u guys....
especially My Apex... kekeke

tapi dia dah ada gepren dah...

and not forgottan, our penganten baru.. MatYo...
and our top scorer.. Safee Sali.... and the rest of the team...


We win of the game...... football!!!



tuu dia... komen from rio Ferdinand kt akaun twitter dia... *wink*

NotakakisikukiriHD: Bangga menjadi rakyat Malaysia... *senyum*
Eh.. tetiba rajin plak...
konon hak tadi last posting of the year la kan...
keh keh keh... saja!!!

ehh.. tetiba idea ilang pulak..
tadi sepintas dia ada....
camane neh...??

idea oh ideaaa....
kembali lah dikau...
sepintas kilat kau pergiii..? chehh!!!!


NotakakisikukiriHD: ntah pape! *jelir*
hurmmmm.. bila la aku nak menukau template neh... nak kaler2 takleh.. nak centre2 takleh... nyampas.. tapi malas.. camne..

CERITERA Bola : Go Malaysia Goo..!!


amacam.. best tak Markus? kah kah kah...

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~


Haaa.. skang dah 29th Dec 2010. Tinggal 2 hari jer lagi tahun 2010 nak melabuhkan tirainya... So, alang2 tahun nak berakhir kan.. aku agak la.. saja nak kasi hapdet la sket... (ntah bila la lagi berhapdet pasni tak tentu lagi kan.. keh keh)

So, malam karang Final Ke-2 Piala AFF Suzuki (Swift ;D)

Can't wait for it...!!!! Yeahh..!!!

Seronok tgk prestasi skuad negara sekarang neh semakin meningkat dan menjadik!
Seronok dengar sana sini dok gebang dok sembang pasal bola... malaysia lak tuh...
biasa dok dengar kelab2 omputeh tu je kan.. MU la Chelsea la Liverpool la.. dan dan dan dann....
macam2 lagi la... jenuh nak senarai kt sini nanti.. *jelir-cheeky*

Mcm2 siri citer propa yg depa (indon munguks.. ~hehehhh~ dok provoke... takleh terima kekalahan.. wwooo!! ntah pape...

Harap Malaysia boleh main best dan best dan sebest malam Ahad lalu!
Puas hati la tengok dorang main malam tuh....!


kalau depa pakai rayban sambil main bola camane agaknya ye... hahaha.. musti lawoks..
bukan plawok.. keke.. (HKLBR)


dan, tambah yg membanggakan lagi... sebab ada Apex (Khairul Fahmi) ngan MatYo (Noor Shahrul Idlan Talaha - from TRW beb yg main... and dorang memang mantopsss! perghh! *sengih*



Amacam.. ada machoo tak..??

Ok, aku ada letak link GF Apex neh kat LEPAKING sebeleh sinun...
(nota tambahan : dah tunang - now dah putus tunang dah punnn) <-- updated on Apr'2012
kalo rajin nak lepak2 sana pun best.... all new updates tuh...
Macam2 hampa leh baca.. Love Story pun ada, hokay...


NotakakisikukiriHD: Buat dak Emaku... jangan meraung. hokay.... Ai tauu u minat KFCM tuh kan.. kan..... layaaannn.. kihkihkih!

Tuesday, December 14, 2010

Saman oh Saman!

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~


Hehe, maklum la.. hari ni kan 14 Dec'10. Tarikh apa yer..?
Tarikh apa kawan2..? tak tau... Yang tak tau takpe, daku memahami sebab kome
'budak baik' esp. yg memandu ittew la... *wink* Kalau yg agak2 nakal, agak lasak sikit mungkin paham tarikh hari ini tarikh apa.. *sengih kerang*

Ok, selain arini adalah hari ulangtahun kelahiran Ana, adikku yg dah beranak dua itu *sengih lagi*.. Hari ini adalah tarikh akhir untuk bayaran 50% discount utk S to the A to the M to the A to the N... yeaahh, SAMAN!! keh keh keh... Kalau tak bayar, nak bayor roadtax problem weh... *keh keh keh lagi*

Aku ada 4 saman... (tak le banyak nau kan..) *sengih dan sengih, sengih lagi* Dua/tiga daripadanya adalah dari yg be-be-be-berapa tahun terdahulu. Satu tu dari tahun 2001 tak silap.. di saman atas dasar NO HELMET, apa kes..? sedangkan itu adalah keretaku yg terdahulu.. huhehooo.... Skang dah tukaq pakai kete len dah hah... Bayorkan je la... Satu seatbelt (baru je kena bulan lapan aritu, first time kena, haha!-rasain, lho!) Satu speeding.. pun dah lama dah neh 2002 kot.. *jelir* satu lagi halangan lalulintas kot.. adesss... parking tempat yg tak sepatutnya la kot tuh... *senyum merah, tunduk*

Huh, seb baik dah settle dah hari Sabtu haritu.. 11 Dec'10 wa dah bayar, hokay.... - Bangga sebab dah bayar neh *hinsshhh, hinsshhh* Pagi2 Sabtu aku dah bersiap nak pi balai Polis Jalan Bandar, KL nun... So, pi la ngan Wanie (adik aku gaks).. konon pagi la sangat kann.. kul 915 am baru smpai.. tgk dari luar dan kat jalan macam takdak oghang jerk... Aku parking kt dalam kawasan kete eksiden kena tunda tuh - sebab pree pun ya, sebab lagi satu.. tu jer tempat yg aku tau, hehe.. -Lagipun, kete ni pernah masuk situ pun tahun lepas.. huhu-kes kecurian then kena langgar dan lari then kena baiki then and then, then, then.... Lagi satu sebab berdepan jer ngan balai polis tuh.. so, dokek yo kan...

Masuk pintu, abang (ke adik? hehe) tanya, nak pegi mana cik..? Aku cakap, bayar saman... Mata dah pandang satu notis SEGALA URUSAN SAMAN SILA KE KAUNTER BELAKANG. Ahdik Ahbang Puhlis tu pun cakap la... "ramai tu...." aku senyum dan iya kan jer la... cepat2 jalan konon nak nombor cepatkan.. Sekali, ameeekkkkk!! ramai kau..
Aku pun pi la picit nombor, dan berjaya la dapat nombor 1191 pada pukul 9.16am tak silap.... tgk tgk, nombor sekarang adalah pada nombor (lupa dah) tapi... 100 nombor ke hadapan.. WHAT!! *mata buntang* heh, tak heran la... dengan sebegitu ramai.. aku pasrah jer la.. Janji settle dan bayor sebelum tarik tutup 14 Dec'10 kannn, kann.....


BALAI POLIS TRAFIK JALAN BANDAR, Key Ell....

Tambahan Roadtax dan insuransku dah kena renew hujung bulan ini! Itu lah pasalnya... hahahaa.. kalo tak mau kena bayar roadtax nam bulan jer. Heh... so, dah ada diskaun 50% neh.. apalagi... jom jom jomm... jom bayar! bayar! -ikut nada jom heboh, hokay- *sengih*

Kebetulan, dalam dok jalan ketepi amek tempat sebab dah dipenuhi sekalian ummat nak bayor saman tuh.. aku nampak satu pakcik sedang duduk dibangku menunggu terkuit2 panggil aku ngan tangan dia.. Aku pun pi la.. dia tanya, dapat nombor berapa? Aku pun cakap la sambil tunjuk angka giliran aku.. 1191.. Aku pandang pakcik tu, sempat gak buat penilaian seimbas lalu.. kemas, segak dan masih tegap walau mungkin dalam usia 60 plus mungkin menghampiri 70 gak kot -but look 50 plus-... pastu dia cakap, kebetulan, dia ada teramek 2 nombor tadi.. dia tunjukkan la satu nombor pada aku... 1 0 3 5.. waahhhh!! Alhamdulillah..... cuba tolak, 1191 dengan 1035, berapa dapat murid2..? yeaaaa.. 156 lebih awal... Aku tgk, nombor yg pakcik tu amek dalam pukul 9.04 minit pagi, aku 9.16 pagi... cuba tgk in between nombor2 itu ditekan.. perghh!!


tu dia nombor giliran yg berjaya ditukaQ!

Rezeki jangan ditolak.. musuh jangan dicarik.. aku amek sambil ucap terima kasih dan bagi nombor asalku kt Pakcik Othman neh.. Mungkin dia ble bagi kat org lain pulak.. Aku tanya la nama dia pastu.. Org berbudi kita berbahasa la kan.. So cuba la berborak.. lagipun taktau nak pi mana lagi dah, ramai benau orangnya.. aku tanya la, anggota pun nak kena bayau saman gak ke..? sebab pelik kan.. dia terkejut kot, walau berpakaian civillian. ble lagi org cam. Dia cakap bayar yg dah lama-lama-lama punya.. I see.. Borak serba sedikit. Wanie pun join, datang pulak satu akak neh main menyampuk2.. Pakcik tu bagi nombor aku pada dia pulak.. Sebab akak tu dapat nombor 1248 (selang 5 6 minit jer) Sudahnya kami berempat yg tak kenal banyak pulak boraknya jadik perhatian org2 sekeliling pulak.. ekekkee... Pastu datang lagi satu family neh, mak ayah anak, punn join sama.. ekkee.. buat kawan la pulak... Masa mula2 kaunter yang dibuka hanya 3.. kemudian menjadi 6 kaunter kot.. dan pantas. Gambo2 kalo rajin aku upload kendian. ;)

So, dum dam dam dumm.. dalam jangkamasa sejam dan settle semua.. dalam ten ten, aku dah settle dah... anggaran awal yg ble tahan banyaknya... aku hanya perlu bayor RM 170.. waahhhhh!! tu yg hepi sakan tuh..... Hilang satu masa-elah.. hehe..

Balik tu terus pi KLCC plak. Kul 11 kt sana, makan2 then pi PC & Electronic Fair kat KLCC (Convention Centre) plak... sempat lagi membuang duit kat situ.... Fuhhh!! Oh, my new notebookku.... hiiiiiii~~


dah balik tu teruih kami ke KLCC, besttt! dapat belon ngan laptop.. :D



NotakakisikukiriHD: Ok, pada sesapa yg tak bayor saman lagi tu.. copek2 la yer... Selepas hari ni katanya diskaun dah turun jadi 30% sehingga hujung tahun... Pastu, awal tahun back to normal kot?? Ntah... just wait and see... hihi...

Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah 1432H


~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~


بِسْـــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيمَ


1431H sudah hampir ke penghujungnya..
Mari kita berkongsi Doa Awal Tahun dan AKhir Tahun ini bersama-sama..



DOA AKHIR TAHUN
DOA akhir tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, syaitan berkata:

“Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”



DOA AWAL TAHUN

Doa awal tahun dibaca tiga kali selepas maghrib pada malam 1 Muharam.


Semoga Tahun Baru ini memberi kita lebih keberkatan dan semoga segala
yang diidamkan dan diusahakan berhasil dan diperkenankanNYA.. Aminnn..

NotakakisikukiriHD: ..demikian juga hendaknya harapan buat diri ini... Semoga di rahmati Allah selalu.. semoga segala sikap dan perihal negatif di dalam diri berjaya dihumban.. dan meraih perihal yg positif di tahun depan dan di tahun2 mendatang.. dalam hidup ini.. Insya Allah, Aminnn..

Acheh




~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang... ~

Heh! Tajuk...
Ini bukan Aceh dak Acer tuh yer kenkawan - ehehe-..
tapi sebuah negara yg digelar Serambi Mekah.. Tanah Rencong...
di kepulauan berhampiran Sumatera sana.

Kenapa tetiba aku berminat nak menulis perihal Acheh ni..?
bukan menulis sangat pun.. mencoret lebih tepatnya lagi..
Menulis dan mencoret ni beza maknanya....

menulis mestilah panjang.. dan ber'isi' dan ber'isu'
sedangkan daku hanyalah mencoret semata..

sebab apa..?
satunya... dah lama tak hapdet dari 'air tangan'ku sendiri... heheh ;D
biasa copy paste artikel yg aku rasa menariks utk dikongsi bersama, melainkan ada 'kerajinan'ku utk menambah serba sedikit corat-coret serta komen dan 'sound effect'
*sengih lebar*

duanya... kerana aku asyik membaca Trilogy.. oh bukan, dah jadi 4 logi - macam loji pulak, haha!- buku2 tulisan Novelis Thriller terkemuka negara, tak lain siapa lagi kalau bukan Ramlee Awang Murshid (RAM). Aku baru sahaja selesai membaca air tangan RAM neh yg bertajuk BAGAIKAN PUTERI, CINTA SANG RATU, HIJAB SANG PENCINTA dan yang paling terbaru, kesinambungan dari Trilogi tadi.. CINTA SUFI... Berkisarkan seorang anak muda di kurun ke 15 dahulu.... terpaksa merantau ke Tanah Rencong sana dek kerana merajuk dengan ayahandanya (penghulu) yang tersilap hukum.... dan dia membesar dibela oleh ayanhanda angkatnya, Wali Sufi.. Apa yang menariknya, aku dah lama S E T O P membaca, namun, aku baru ingin membangunkan kembali minatku nombor satu di suatu ketika dahulu kala...



quote paling menarik dalam trilogy ini
~Sebagai manusia, aku sayang padamu....~

Lama sungguh aku 'tidur' rupanya.... Bukankah MEMBACA ITU JAMBATAN ILMU..? Kalau dahulu, beratus muka surat, dalam masa beberapa jam sahaja... di semakin pertambahan usia ini... Sebulan dua tak tentu lagi.. ho hoooo~~

Ok, back to topik... so, melalui pembacaan ini.. macam2 ilmu yang boleh kita kaut, kita fahami... Tapi, yang penting, aku dah tertarik sangat dengan watak ciptaan RAM neh ~Laksamana Sunan~ i love it!! ;) Selain menghayati isi penceritaan, ia juga memberi yeah, satu penimbal balik buat diri ku.. untuk menghayati dan meniliki diri, sesungguhnya kita ini hanyalah ummat dan insan ciptaan yang kerdil.. yang sering terlalai di arus masa... Ok, aku tau aku dah merepek dah ni.. Apa kaitannya dengan Aceh..? kisah itu berlatar belakangkan Acheh sebagai latar utama, di kurun ke 15... diselang-selikan dengan kisah di kurun ke 21 ini... Sungguh pandai RAM memainkan plot ceriteranya... sehingga ada ketika buku itu tertinggal di opis, walhal dah masuk kereta.. sanggup daku park ketepi kembali dan menapak naik di tingkat atas tiga sana-walhal, tak dan pun nk baca malam itu.. huhehoo :P-

Ok, ok.. yang ketiganya.. adalah kerna secara kebetulan, aku bertemu kembali dengan rakan seperjuangan di sewaktu sekolah rendah dahulu... Noorhisham Hamzah namanya... tiba2 di pagi Ahad semalam, dia mesej di FB... Mesejnya berbunyi begini

"Salam Ruzi...
masa sekolah dulu,sy ada sorang kawan gak namanya ruzi***..bapanya ada kedai roti dan kek "


aku nak tergelak pun yer.. sedih pun yea.. sebabnya, kedai dan kilang roti yg disebut itu, yang dibina dan dibangunkan oleh Ayahanda ku, En. Sidek b. Samat akhirnya tidak kesampaian utk diwarisi oleh anakanda-anakandanya dan legasinya... Sempat sehingga aku grads jer.. seawal setahun daku grads, hasil usaha 30 tahun jugak la ayah aku tu... runtuh di telan masa...-hampir lapan/sembilan tahun nan lalu..~adalah sebab musababnya.. hurm..- Namun, aku pasti di tempat penempatan aku di KB sana, sehingga hari ini masih ramai yg mengingati legasi ayahandaku itu.. Sidek Bakery tetap tersemat di sanubari apatah lagi penggemarnya..
Ops, sorry... aku dah melalut lagi...

Ok, we back to topic... apa kaitannya dengan Acheh? Kaitannya, kerana rakan seperjuanganku ini.. (yg juga mempunyai pertalian bau-bau bacang.. di sebelah datukku aka ibuku) dah menjadik 'manusia' la.. tak sangka la jugak.. zaman kecik dulu aku tau dia nakal ya amat.. -walaupun pakcik2nya (3 org) semua lulusan Al-Azhar..-seorang bekas S/U Akhbar TGNA- dan seorang makciknya.. pun sama. Dia, kalau ikutkan mungkin 'melencong'.. tapi.. itulah berkat hasil usaha pakciknya..-hantarnya ke sekolah pondok di Pulau Melaka- dan diri dia juga, of course.. aku rasa.. sekarang, yg aku rasakan.. bakal menjejak dr HM Tuah, or Dato' Fadzillah Kamsah...- menjadi orang la jugak sekarang... selain seorang kaunselor, sering memenuhi jemputan ceramah sana sini dah... tak sangka... Dari Sekolah pondok, dia melanjutkan education ke Acheh... sehingga berjaya mengurat sorang anak dara Acheh dan kini memiliki 2 anak perempuan.

Moral yang aku nak cakapkan di sini.. Dahulu kami sekelas di Sek. Keb. Padang Garong (dahulu ada 1 jer sekolah padang garong neh, sekarang dah jadik - so, sekolah kami sekarang dikenali SKPG (2), bertempat di kompleks sekolah2 di pinggir bandar Kota Bharu. Kami ditempatkan sekelas di darjah 1-3 (di darjah 1 hingga 3 Biru -kelas kedua, jika mengikut nombor pendaftaran sekolah. Kemudian di darjah empat.. Aku dinaikkan ke darjah 4-6 Merah (kelas pertama)- pengubahan dibuat mengikut kedudukan dan prestasi sebermula darjah 4. Manakala dia diturunkan ke darjah 4 Kuning.. (kelas ketiga) dan dalam sistem sekolah kami dahulu, kelas Hijau adalah yag paling corot sekali.. Kemudian, semalam katanya dia kembali ke darjah 5 Biru... Aku sudah lupa pada memori seawal darjah persekolahanku.. ingat2 lupa...- Maklum dah menjangkaui usia matang neh kan.. heheehhh.. huhu-

Namun, bila dia text di FB, aku masih mengingati nama rakan sepersekolahan ini.. namun yang kekal di memori, pernah sekelas... selepas peralihan kelas, aku kurang mengingati kenangan di Kelas Biru itu... Mahupun kelas Merah. hurm... sikit2 jer lupa... Mungkin tiada kisah menariks.. apatah lagi selaku murid perempuan yg tak banyak sangat karenah kan... *Senyum* Tapi, dia berjaya bangkit dari kenakalan masa silam.. kurang bijak pandai.. Namun boleh mencipta nama sebagai Kaunselor meningkat naik... Tak mustahil jika ada rezeki akan jadi pelapis kepada yg ternama kelak. Sedangkan bila dipandang pada diriku sendiri.. Aku masih biasa-biasa sahaja. Tiada yang boleh aku banggakan.. No, bukan banggakan.. but at least, we have something dominan about ourself that can gain not for us.. but also to family and others.. Bangsa dan negara, semestinya... So, moralnya, selain diri sendiri.. usaha dan matlamat diri sendiri perlu jelas.. and dont look down to others.. Sentiasa perlu muhasabah diri.

Eh eh, panjang pulak kisahnya jadiknya.. kena bersambung ke episod lain rasanya neh...

ok, sambung sikit lagi...

sebab ke-empat, baru pagi tadi aku tengok perihal Tsunami di Acheh.. dan imbas kembali sebab musabab dan akibat Tsunami yg melanda Acheh beberapa tahun terdahulu. Kisah sedih, suka dan duka... Namun Allah pastinya mempunyai agenda dan rahsia yang DIA sahaja ketahui.

Wallahu'alam.


NotakakisikukiriHD: Masa untuk muhasabah diri... Bukan bermakna kita teruk selama ini.. Namun, betulkan balik posisi hidup kita yang tersipi, terlari atau melencong ke dalam semak ke belukar ke.. balik ke landasan yg lurusss kembali... untuk menjadi seorang yang we must proud of ourself instead of to give something to our family to proud of :)

Saturday, November 20, 2010

CERITERA Cinta (lagi) : 24 Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Kamu





~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang.. ~


Dalam kehidupan, korang tidak sedar apa yang dilakukan oleh seseorang terhadap diri korang merupakan satu petanda yang dia mencintai hampa. Dia tidak ingin korang tahu secara terus daripada mulut dia tetapi dia menunjukkannya melalui perbuatan. Berikut merupakan 24 ciri-ciri yang dilakukan oleh seseorang yang menunjukkan bahawa dia mencintai korang, tawww...

1. Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
2. Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘selamat pagi’, ‘selamat hari minggu’, ‘selamat tidur’, ‘take care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza, bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
6. Jika kamu menyambut hari jadi dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak boleh berulang selalu.
8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. Kerana dia menyematkan kata-katamu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? Pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu – kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.

10. Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu – kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
11. Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.
12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.


13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
15. Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu dan jauh.


16. Dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh dimata, dekat dihati?’
17. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
18. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

19. Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
20. Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. Dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
21. Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

22. Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
23. Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain, dia sentiasa menunggu kamu.
24. Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.


NotakakiskiukiriHD: Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut… Kamu akan menyesal melakukannya! *wink*

CERITERA Cinta : Dahi dan Personaliti Wanita



~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~

Meh kenkawan.. kita sama2 share info yg menariks ini.. ;)

“Hai..pantang tengok yang berdahi licin sikit. Mulalah nak ‘test power!’” Tentu kamu cukup ‘familiar’ dengan kata-kata seperti di atas tu ? Selalunya orang mengaitkan ‘dahi licin’ dengan perempuan yang cantik dan menawan. Itu sekadar ungkapan saja kan? Bercakap soal dahi ini,tahukah kamu bahawa dengan memandang dahi seseorang saja sudah terungkap lagi rahsia pada diri kamu! Bahayakan..Jadi lain kali sesiapa yang dahinya agak luas tu cepat-cepatlah ‘cover’kannyer sikit.Kalau tidak tentu ada yang boleh menilik perangai dan tingkah laku kamu walau pun baru pertama kali bersua. Kalau kamu nak tahu apa rahsia yang tersirat mengenai dahi kamu tu hah… cubalah baca artikel ini hingga habis.Baca tau, jangan tak baca! Tapi seperti biasa, ada syaratnya. Kenal pasti dulu bentuk dahi kamu tu! Tak susah kan? Siapa cakap susah?

Dahi Jendol
Dahinya agak luas dan seolah-olah ‘benjol’ ke hadapan sedikit. Tapi jangan ingat,orang yang berdahi jendol ini tak cantik tau! Kalau kena gaya rambutnya, memang cantik. Jangan pula asyik mengikat rambut ke belakang. Dahlah dahi tu jendol. Tentu agak ‘buruk’ rupanya. Tapi itu tak penting. Yang penting, apa rahsia disebalik bentuk dahi itu? Sebenarnya si Jendol ni mempunyai keistimewaan tersendiri. Dahi jendol melambangkan bahawa si pemiliknya mempunyai kecergasan yang tinggi. Mereka juga rajin dan cekal dalam usaha mereka untuk mencapai apa yang dihajati dalam hidup. Sifat tanggungjawab mereka juga cukup jelas kerana tiap tanggungjawab yang diberikan pasti akan sangat. Selain itu,mereka juga pandai bergaul danmenempatkan diri mereka didalam apa situasi sekalipun. Tiap manusia ini kan ada kelemahannya. Bagi pemilik dahi sebegini,mereka dikatakan terlalu setia pada cinta hingga boleh membuatkan diri mereka sendiri yang merana. Sekali dia jatuh cinta, sukar untuk dia melepaskan ‘burung’ di dalam genggaman walaupun dia sedar pilihannya itu punya banyak kelemahan! Hai.. untunglah sesiapa yang menjadi kesayangan mereka ni. Tapi usahlah setia ‘membuta’ sangat. Nanti diri yang tewas dan berendam air mata! Setialah pada yang juga benar-benar setia pada kamu! Satu lagi kelemahan mereka ini, punya rasa percaya dan yakin pada diri yang sangat rendah. Sebabitulah mereka perlukan dorongan!

Dahi sempit
Sebahagian dahinya dipenuhi dengan anak-anak rambut yang banyak hingga membuatkan ruang dahinya kelihatan kecil saja. Sifat mereka ini, suka sangat berdikari dan tak suka bergantung pada orang lain. Bagi mereka, tak ‘mati’ kalau hidup sorang- sorang pun. Mereka juga tak mudah menyerah kalah dalam apa juga yang dilakukan. Nampak saja dahi sempit, tapi jiwa dan semangat tak ’sempit’! Kamu yang memiliki dahi ini tentunya bangga bila baca rahsia dahi sebegini. Dikatakan mereka yang berdahi sempit jarang mendapat kesukaran dalam urusan pembelajarannya. Sebaliknya, entah mengapa mereka agak sukar mencari pasangan/kekasih!

Dahi lebar
Wah! Saiz dahinya agak ‘lapang’ dan luas. Kadangkala mereka punya bentuk muka yang kecil tapi saiz dahi membuatkan wajah mereka agak ‘lebar’ di bahagian atasnya. Biasanya mereka ini lebih suka bersikap pendiam dan lebih suka membuat hal sendiri saja. Tapi ini bukan bermakna mereka ini tak suka berkawan. Sebenarnya mereka jarang suka memulakan bicara terlebih dahulu. Kalau ada yang mulakan, boleh saja! Selain itu mereka juga sangat pakar dalam soal ’simpan menyimpan’ ini. Jadi tak hairanlah kalau mereka ini mempunyai banyak wang simpanan! Bagus lah tu, sebagai jaminan masa depan.

Dahi bersegi
Ha! Si dahi bersegi ini rupanya kuat bekerja rupanya. Segala kerja yang dilakukan itu pasti akan dilakukan dengan tekun sekali. Mungkin sebab itu juga dia pasti lebih menonjol daripada teman-teman yang lain di sekolah/pejabat. Kelemahan diri mereka pula,mereka tidak mempunyai ramai teman memandangkan sikap mereka sendiri yang suka memilih teman. Hai..pilih bulu nampak? Mereka juga sukar menjalinkan kemesraan dengan orang lain kerana sikap mereka yang agak kaku memulakan perbualan.

Dahi berbentuk ‘M’ atau ‘hati’
Kuat imaginasi rupanya kamu ni yek! Pantang ada kelapangan asyik nak berangan saja. Sebab itu tak hairanlah kalau mereka ini suka menyendiri. Tapi itu tak bermakna mereka tak suka bergaul tapi mereka lebih ’serasi’ dengan orang-orang yang ’sekepala’ dengan mereka juga. Mereka juga dikatakan sangat beruntung dalam hidup. Ada saja ‘rezeki’ yang mereka dapat. Dah nasib badankan! Kelemahan mereka pula, tidak suka menjadi ketua kerana bagi mereka ia terlalu membebankan dan tidak mampu untuk dipikul. Selain itu,mereka juga’mulut tempayan’ dan sukar simpan rahsia! Jadi awas sebelum kamu ‘membuka’bicara di hadapan mereka. Kalau kamu hendak berita itu ’satu dunia tahu’,bolehlah kamu khabarkan pada mereka! Rahsia sudah bukan rahsia lagi!

Dahi dengan juntaian anak rambut

Rambutnya dibiarkan berjuntaian di dahinya. Mereka dikatakan seorang yang bijak serta sangat pemurah. Mereka juga suka memberikan pertolongan kepada teman – teman yang memerlukan hinggakan kadangkala mengenepikan kepentingan sendiri. Itu menyebabkan ramai yang menyayangi mereka.Kelemahan diri pula, mereka agak boros dalam soal berbelanja. Tak hairanlah,asyik ‘over budget’ saja! Mereka juga sukar bersikap tegas dan lembut hati. Itu menyebabkan mereka mudah dipengaruhi hingga dipergunakan oleh orang lain!


NotakakisikukiriHD: tgh nak pikior, what type am i.... hehehehh~~

Saturday, November 13, 2010

Al-Fatihah

~Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang..~


Al-Fatihah... ke atas pemergian rakan artis yang pergi secara mengejut,
Shamrin Fotograf... pemergian yang mengejut membuatkan rata2 peminat mengimbas kembali
penglibatan beliau dengan suara serak2 basahnya.. Memang best.. orangnya pun ble tahan.. Semoga di dalam lindungan Allah sentiasa.. Amin..


notakakisikukiri HD: suka lagu2 beliau... antaranya.. LUKA SERIBU RINDU.. Al-Fatihah kembali...

Monday, November 8, 2010

Ceritera CINTA : Bila Rasa Jatuh Hati




~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~


Haaa... amacam.. best tak baca tajuk kat atas tuh..? *wink wink*
Biasa la.. bab-bab persoalan hati neh... bukan setakat pompuan, dak laki
pun suka gak kan... kan.. kannn..? Sapa yg cakap taakkk tadi tu tipuu tipuu TIPUU lah. hahahaa.... sebab naluri, beb.. naluri ingin tahu especially pasal pompuan.. pasal lelaki oleh makhluk yang bertentangan jantina, heh!

Ok, now... we move on.. tit! tit! tit tit tittt~

Laluan dari janji temu pertama ke perhubungan sempurna jarang sekali berlaku lancar.. tapi.. dengan bebebeberapa tips yg den cilok (cam biasa la kan... copy paste - untuk perkongsian bersama, hokay, hiiii~) ini... so, jom jom jom kita lihat apa yg ada di sini.. yoosshhh!!

(Ayat tambahan lagik.. Ingat tips neh sebelum mula beri jiwa raga, huhuhehohiii)

SATU
Jangan Jadi Terlalu Selesa

Hanya kerana korang boleh sembang sempoi dengan dia, tak bermakna malam tu kamu boleh lepas laku habis, hokay...
HD : Jaga2, adab diri tu sikit....

DUA
Lelaki dibenarkan untuk mengubah fikiran

Jika dia "LESAP" selepas beberapa kali berjanji temu, jangan terus anggap dia 'TAK GUNAA!!". Mungkin kamu tidak menepati ciri suri hatinya...
HD: Huh, huh huh.... sungguh tidak adil bukan.. But well.... Mari kita fikirkan bersama.. *mata pandang atas, jari telunjuk ketuk2 dagu pelan - dalam hati perlu istiqamah... :) *


TIGA
Boleh saja jika kamu nak telefon dia lebih kerap daripada dia menghubungi mu

Trett tettt tetttt..
Tapi bersedialan dengan akibatnya. Lebih selamat jika ikut gaya lama sahaja-lah ;)
kerana lelaki biasanya lebih suka menjadi "pemburu" dari diburu.
HD: Well, i yem an old fashion one... so, i agree ajer la... hehehehehhh :P


EMPAT

Jangan Ubah Status Relationship di Facebook dari single ke in a relationship selepas satu atau dua tiga kali janji temu

Tunggu sehingga dia sendiri ucapkan bahawa kamu teman wanitanya..
HD: Kalau dia ucap jugak pastu.. tapi dengan few few teman wanita, camane..? ahaks! :P

LIMA
Jika nalurimu mengatakan ada sesuatu yang tak kena, sebaiknya "angkat kaki"

Misalnya, si dia suka keluarkan ayat-ayat lucah, ucap kata kesat bila memandu.. atau kutuk orang tak tentu pasal... asyik diaaa jer la yg hebat yg teror yang yang yang yang lagi.... tak tersenarai dekk... Ekceli, NALURI adalah AMARAN AWAL bagi melindungi kamu dari melakukan kesilapan besar
HD : very very the.... RIGHT!

ENAM
Masa Untuk Cumbuan Mesra? Seks..???

NO, NO, NOOO!!
Dia hanya teman lelaki, bukan suami. Ia BUKAN Penentu Cinta, hokay!
Bila dah sah suami isteri! Kalau dia benar-benar ikhlas mahukanmu, pasti si dia sanggup tunggu..!
HD : Well, semua sudah sedia maklum, kan... Tepuk dada, tanya lah akal + iman... :)


Notakakisikukiri HD: Hurm, definitely..! Jadi, mari kita renung2kan dan fahami dan hayati, serta perbaiki diri.. okes... :)

Saturday, November 6, 2010

We win of the game... football !!



~Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang..~

Hehehehe..
lamooo sungguh den tak hapdet
malah menjenguks blog ku ini...

apppoooo la nak jadik... ish ish ish... *geleng kepala* :D

Tgk dak ema menghapdet kisah di hari sabtu minggu nan lalu
30 Oct 2010 - Sabtu (Sat.) (kami pi tgk Final Piala Malaysia, hokay... ;))
Minggu lepas di waktu ini.... kami masih tgh rancak memberi semangat
melompat2, berteriak2... bersorak2.. kek Stadium Nasional Bukit Jalil nun...

aku maleh nak citer panjang...
dah monang kan.... ;D
suka suka suka suka suuukaaaaaaa...

pengalaman yg sangat100x best
setelah dikecewakan pada tahun lepas...

tahun lepas aku pi ngan Wanie jugak
dan berjanji dengan abangku dan 3 lagi adik lelakiku di Stadium Nasional nun
namun, al-maklumlah.. tiada rejeki kan.. nk buek camano.. kami pulang dalam kehampaan...
yg aku rasakan lebih malang lagi, penyokong TRW yg datang jauh dari
tanah kelahiran TRW lebih dirasakan lagi.. (abang ngan adik2 aku lar tu.. huhu)
dah la dari jauh, musim banjir lak tu.. terpaksa mengharung banjir lagi..
namun semangat yg jitu, sanggupppp datang memberi semangat tu...
Aku ngan wanie tahun lepas, tiket on my abang jer.. haha

Namun, tahun ini.. Syukur Alhamdulillah....
sangat2 berbaloi... mereka membalasnya dengan kemenangan yg penuh bergaya...

AI LAIKEEEEE....!!!! Adios.... Bravo wira2 TRWku...
i lap u olszz...


hiiiii~~~~





notakakisikukiriHD : sekarang pun dok layan Ulangan PM 2010 kt TV1 neh.. hehehehehe




Monday, June 21, 2010

Fake Movie Poster & Sketch Pencil

"Lihatlah sekitar alam...
Dunia luas terbentang..."


Malam ni aku rajin godek2 fb.. pastu terjumpa la few application...
Buat Fake Movie Posters and Sketch by pencils.. So aku godek, and amek la few pics yg aku sesaja-saja jerk try...

Tgk la few hasilnya kt sini.. kikikii...

Tajuk Asal : Meet the Fockers

Tajuk Asal : My Best Friend Wedding

Tajuk Asal : Charlie's Angel

 
Yang ni pulak hasil sketch...




notakakisikukiri HD : Amacam, menarik tak..? so anda ble la melayari laman sesawang yang tertera di gambaq2 tu semua.. okes... ;)

SELAMAT HARI BAPA!!

~~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~~


Ucapan ini yg sepatutnya semalam...
Dah wish dah pada ayah saya...
Tapi nak wish jugak kt sini..

Selamat Hari Bapa, Ayah...
Kaulah sumber inspirasiku..!
Moga dikurniakan kesihatan yang baik
dan berkekalan....

Amin... Muaaahh!

Saturday, June 19, 2010

SMILE




"Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..."


Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan..
Hembusan bayu yang menyegarkan....

Dengarkan di sana sini..
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Tanda kedamaian jiwa..
Ku syukuri nikmat MAHA ESA

**

Begitu berharga.. kehidupan ini
Bagi mereka yang mampu menghargai..

Mengapa terdorong.. oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban.. oohhh hoo..



Tiada yang dapat lari 
Dari masalah diri
Hadapilah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasi dengan keimanan..

***Sekadar buat renungan
Untuk mu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan...

* *  ulang
*** ulang



SMILE is a Language of LOVE
SMILE is a source to win HEARTS
SMILE is a name of LIVEHOOD
SMILE creates GREATNESS in personality

So... keep SMILE...

Notakakisikukiri : Senyum kan sedekah...
So mari kta semua bersedekah... :)

notakakisikukiri 2 : Ouch, hensemmmm nyeee pakwe ku Baim Wong tersenyum manis di bawah sinin... -i lap u-ahahahhaaa....


Mimpi




~~Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang..~~

Boring-boring.. aku baca thread2 lama kt Sembang Hati kat AMnet sinun..
Pastu terjumpa satu posting pasal mimpi aku neh...
Saja nak tepek kt sini... kelakar weyy..
hahahhaaa...

Quote from: pongee on January 31, 2009, 10:42:09
Quote from: honeydew on January 31, 2009, 10:25:52
aku penah mimpi
ada one guy ala2 Eurasian kot..
kulit cerah, rambut itam n mata ijo
tggi tegap hensem ahh pendek kata
dia nak n suka sangat kat aku...
ikutt je mana aku pi... aku tanak kt dia..
lari2 dari dia...

yg kelakarnya dia ikut aku pi.. foloo je..
situation masa tu cam ala2 kt kolej/u kat obersea
aku tanak dia ikutt je.. pastu nk jadi citer aku lari dari dia
jalan sekitar koridor.. dia ikut... dari tingkat atas ke bawah... dalam satu kelas ternampak cikgu math aku zaman skolah dulu.... citer n ngadu kat dia pasai budak neh... ntah camane mcm takdak kesan.... pastu lari n jalan lagi.. jumpa plak lecturer aku time matriks dulu.. aku ngadu jugak.. pun tak jalan... last2 aku lari masuk taman, dia ikut lagi... nk jadi citer terjumpa Tok Guru Nik Aziz... aku pun ngadu jugak.. budak tuh masih ikut lagi... Pengakhirannya... macam settle tapi tak ingat dah camane.. lama sangat dah... kelakar ingat balik.. wakakaa..

Eh, patut masuk thread mimpi neh kan...?
*Cheesy Tongue*

jaga2...mane tau ni bakal asben honey sok...ekekeke

hahaha gee...
kalo la iya...
makan tak habiss...

waakkakka

#####
akakakaa.. kelakar aku rasa..
nak jenjalan lagi tgk thread lain.
kalo ada menarik nnt i tepek lagi.. auuww!!

notakakisikukiri : Kalau lah betul.. walla... hahaha...

Thursday, June 17, 2010

Ayat "Berpisah"



~~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~~


Howdy! We meet again.. hehe
(Awat ntah tetiba rajin pulak hapdet neh kan..
biasa bersawang ajork... hahah.. caiyok! caiyok!)

Meh aku nak share lagi... few tips...
kotnya hampa nak berpisah la kan..
dah tak sherashi... tapi ayat yang paaaling mulus tulus..
err.. kira paling berlapik la... ekeke..

Lihat sini

Ayat "Berpisah" Tak Masuk Akal

KATANYA
"Kamu patut terima yang lebih baik"
MAKSUDNYA
Saya layak dapat yang lebih baik


KATANYA
"Kita terlalu sama"
MAKSUDNYA
Kamu itu membosankan!


KATANYA
"You just don't get me"
MAKSUDNYA
Saya yang tak mahukan kamu


KATANYA
"Saya tak bersedia untuk perhubungan sebenar"
MAKSUDNYA
Saya tak rasa inilah 'rupanya' perhubungan sebenar


KATANYA
"Saya sayang kamu seperti seorang kawan"
MAKSUDNYA
Sebenarnya, kamu langsung tak mengujakan saya

KATANYA
"Saya perlukan ruang"

MAKSUDNYA
Saya nak pergi jauh dari kamu


KATANYA
"Saya nak fokus pada kerjaya"
MAKSUDNYA
Saya jatuh hati dengan teman sekerja


KATANYA
"Alangkah bagusnya jika segalanya okey antara kita"
MAKSUDNYA
Kan bagus jika kita tidak berbual mengenai perkara ini


KATANYA
"Saya tak mahu jadi penghalang"
MAKSUDNYA
Kamu memang banyak menghalang


KATANYA
"Kita dalam haluan berbeza"
MAKSUDNYA
Kamu tak layak untuk saya


KATANYA
"Perasaan saya terhadapmu sangat kuat, ia sangat menakutkan"
MAKSUDNYA
Saya tiada apa-apa perasaan pun terhadap kamu sebenarnya..



So... ada yang mengenakah..? huhehooo

notakakikiri : berterus terang lebih bagus kan..
(walaupun pahit..... *sigh* )

Wednesday, June 16, 2010

INFO

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~



Sekadar perkongsian bersama

BABI SUDAH JELAS HARAMNYA PERHATIAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM RISALAH INI
DIEDARKAN OLEH DR. RASHEED MOS,UNIVERSITI MALAYA KL, PERSATUAN
PENGGUNA MALAYSIA , MAJLIS AGAMA ISLAM MALAYSIA & JABATAN KASTAM MALAYSIA .
KAJIAN TELAH DIBUAT OLEH MAHASISWA UTM, UUM, USM, UM, UKM, & CAP.

SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI LEMAK BABI
1. Minyak Masak LAM SOON ( Cap Helang & Buruh )
2. Ubat Pearl Cream Arche ( Thailand )
3. Ajinomoto ( Thailand )
4. Ais Krim Harga RM1.00 ke atas
5.. Semua tauhu buatan Orang Cina
6. Sabun LUX & Lotion Badan Buatan Malaysia , USA , & Thailand
7. Sabun FAB berbuku
8. Lobak Jeruk
9. Mee & Kueteow basah ( buatan Cina)
10. Krim Muka Hazeline Snow

NO 12 tu baca bebetul...wallahuaa lam
SENARAI BARANG YG MENGANDUNGI
(KULIT BABI, URI & BINATANG YANG TIDAK
HALAL)

1. Semua Jenis Serbuk Mee Segera Terutama Maggi
2. Pucuk , Kulit Popia, Fish Cake & Bebola Ikan buatan Orang Cina
3. Daging Burger Import
4.Sardin, Kari Ayam dlm tin & Yong Taufu buatan Orang Cina
5. Kasut Bola Jenis ' Gold Cup'
6. Berus Gigi Jenis ' Reach'
7. Mee Kering ( sanggol )
8. Semua sabun mandi yang diimport
9. Ajinomoto kecuali keluaran Kilang Lot 5710 Jalan Kuchai Lama KL
10. Semua jenis shampoo kecuali keluaran Orang Islam
11. Have Pearl Cream
12. Ramuan Kentucky Fried Chicken & Mc Donald
13. Ubat Kurap buatan Org Cina
14.. Beehon Segera Siam
15. Mee Rebus Tulang&Kiub Perasa Ayam
16. Sabun Mandi Yang Berminyak

SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI GELATIN
(LEMAK BABI DAN BINATANG TIDAK HALAL )

1. Bosset Wine Gum
2. Dairy Milk Coklat
3. Coklat Cadbury/ Chewing Gum
4. Sugus Strawberry
5. Passer Doily Mixture
6. Trebo Mint Chewing Gum/ Peppermint
7. Scothes Vikmin
8. Share Extra Atrenght
9. Black Current Jelly
10. Royal Gulaman & Decart Oranges
11. Valvis Gelatin
12. Sarung Kapsul Ubat
13. Ais Krim dalam bekas plastik
14. Gula-gula Fruities
15. Cake Mets Vilber Punch
16 .Coklat Cake
17 .Tepung Kastard Lady's Choice
18 .Semua jenis Jelly
19 .Semua jenis gincu bibir
20 .Keseluruhan Jenis Sheisedo
21 .Lady's Choice Jelly

SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI ALKOHOL UNSUR-UNSURNYA
1. BARANGAN AVON KESELURUHANNYA
2. PEWANGI KETIAK TERUTAMA JENAMA VITALIS & CONCORD
3. MINYAK RAMBUT BRYLCREAM ( HIJAU )
4. RACUN SERANGGA JENIS SPRAY SEPERTI SHELTOX, BAYGON & MORTIN
5. SELURUH UBAT BATUK JENIS SIRAP
6. KESELURUHAN BALL PEN DAKWAT KERING
7. TONIK BAYI GRAPE WATER, TONIK WATERBERRY COMPOUND

Kami dalam keresahan memohon ampun dan maaf terlewat memberitahu perkara di
atas. Pastikan Pakaian anda tidak terkena bahan-bahan diatas terutama
pakaian sembahyang.

TOLONG CETAK DAN EDARKAN RISALAH INI KPD SEMUA SAUDARA ISLAM KITA..

Dr Safurah Hj Jaafar ;
Principal Assistant Director;
Ministry of Health , Malaysia ;
Tel: 03-2540088.(hurm, awat 7 nombor jer ni dek..??)

sumber : email

notakakikiri: banyak giler beb... esp. no. satu tuh... aku guna minyak tu gak rasanya.. adeess dess... tu.. McD, Kepsii sume.. haishhh!!!

Kita dan Tabiat Makan

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang....~


Kita dan makanan tidak dapat dipisahkan...
manakan dapat... kalau dipisahkan pincanglah hidup kita kan..
camane nak idup.. sebab makanan merupakan sumber tenaga dalam kita menjalani kehidupan seharian. Selaku insan yang dilahirkan di Malaysia ini, kita patut amat bersyukur kerana dikurniai negara yg aman damai... cukup makan pakai dan segalanya.. malahan berlebihan pula... So, dipendekkan cerita.. moh kita tgk perihal cara makan/gaya makan kita.. dan maknawi di sebaliknya..
Check it outz here....

1. Orang yang makan sampai habis tidak tinggal sedikit pun makanan walau sebutir nasi di pinggannya
= cermat, tertib, tidak boros.

2. Orang yang makan tetapi di pinggannya masih terdapat sisa makanan dan banyak makanannya yang tidak habis dimakan
= boros, tidak berapa peka, kurang teliti.

3. Orang yang suka makan daging putih (ayam dll)
= sabar, tidak suka marah.

4. Orang yang suka makan daging merah (kambing, lembu dll)
=suka marah, tidak dapat mengawal diri.

5. 80% penyakit berpunca daripada makan.

6. Orang perempuan lebih peka soal makan berbanding lelaki. Atas faktor itu, perempuan lebih panjang umur berbanding lelaki (asbab)

7. Nabi kunyah 40 kali ketika makan.

8. Makanan boleh jadi racun dan boleh jadi ubat. Makan sesuatu makanan hendaklah berpada-pada.

9. Makan yang terbaik adalah sebelum maghrib ketika matahari masih ada.

10. Jangan makan terlalu kenyang kerana nisbah makanan dalam perut adalah 1/3 sahaja. Perut perlu menampung 1/3 makanan, 1/3 air dan 1/3 udara.

11. Tidak baik jika makan tengah malam. Nabi jika lapar tengah malam, nabi minum susu panas.

12. Jangan makan buah selepas makan. Makan buah sebelum makan kerana dapat membantu penghadaman.

13. Makan sewaktu lapar, berhenti sebelum kenyang.

14. Elok makan berjemaah kerana hidayah Tuhan turun mencurah-curah.

15. Di tangan kanan kita mengandungi 18 enzim penghadaman. Jadi makanlah menggunakan tangan.

16. Minum sejam sebelum makan dan sejam selepas makan.

17. Makan hanya 1 lauk saja. Jika makan ikan, ikan saja. Jangan campur ikan, daging, ayam dsb.

info : Nuffnang Ads

notakakikiri: haku pun kena jaga makan gak neh..... badan dah naik sesangat bangat dah neh.. tak selesaa.. uwaaaaaaaa... :p

Sunday, June 13, 2010

Musim Cuti Sekolah dan Majlis

"Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang.."


Cuti sekolah tiba lagi... Tapi, jem jalan macam takde beza sangat la..
Kureng sket jer... apa kess....? bila korang nak cuti berjemaah ni weh..?
Sila la cuti reramai sket. hokay.. senang ai nak pi koje.. ekeke.. :p

Ok, Musim cuti sekolah.. maka bertambah2lah undangan kawen kan...
CUma aku rasa kebelakangan ini sudah agak berkurangan... Maklum, kebanyakan kawan sebaya udah ramai yang lepas kan bertahun tahun dahulu... (kui kui.. :p huuu~~)
Taim sendirik je tak kunjung tiba lagi... adess....

Ok la.. malas nak mukadimah lama2.. (maklum lama tak menulis kan.. har har harrr.. haruuu..) so semalam, aku ada 3 undangan.. 2 kawen (1 ex-osmate, satu anak kawan, dan satu undangan pertunangan kawan se-opisy). Satu dekat Temerloh, satu dekat Kelantan dan satu dekat Ampang.. so aku pilih pergi di Ampang.. Maklum... Sabtu neh ada keje audit mengaudit kan.. so... Ampang la gaya yang paling afdhal utk ku pergi..

So, g sana... sempat ber-snap gambo ngan Susan Menon, hokay.. umah dia sebelah jer ngan kawan aku, Fara neh... Baik sangat... Mustafa Kamal (MK) pun ada sekali.. Tapi tak snap la gambo ngan dia.. Aku tgk depa neh idup serba sederhana... Lepas kenduri tu, Mus neh terus bergerak utk shooting... Anak-anak dia tersangat la wallawey.. comei.. Anak dia yg ex-first wife-Dayang-yang pompuan tu pun comei.. dan ramah gak... Sempat la borak2 ngan dia... pun ngah survey2 tu katanya... tapi belum tau lagi bila nak langsung la... Anak MK yg adik pada yg meninggal jatuh kondo dulu tu pun ada sekali... comei jugak... putihnyaa.. pendek kata sume anaknya lawo2 la.. cuma aku tak snap jer gambo depa.. huhu..


So, petang settle.. so sebelum balik masing2 ada upacara tapau mengtapau.. kelakar giler... bagus betul.. lebih baik dr terbuang begitu sahaja kan.. kan.. hehe.. So, pastu balik aku pi umah adik aku, Ana and wanie... Ana, Nusi dan dua anaknya kuar ke JJ... seb baik ada Wanie tak ikut.. so lepak2... sampai pas Maghrib dia balik... then aku pun beransur... gitu aja la.. takde menarik mana pun....

Apa kesss.....





belah kanan, Dayang.. belah kiri adik yg meninggal tuh


Fara and adik badiknya.... Selamat Menempuh Alam pertunangan, Fara.. Semoga berkekalan sehingga ke jinjang pelaminan... dan berkekalan selamanya..



Saturday, June 12, 2010

Do U know..


"Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..."



1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda. ....

2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara. ....

3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda. ....

4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda.....

5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur....

6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.....

7. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia.....

8. Anda seorang yang istimewa dan unik.....

9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.....

10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah sebaliknya.....

11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirkan semula; mungkin anda yang meminggirkan mereka.....

12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat laun anda akan memperolehinya.....

13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun, caci umpat cela.....

14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya.....

15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik. Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk teman tetap paling setia. walaupn punya harta yang banyak, teman tetap paling berharga.....

Pantun Seloka Uda & Dara.. haiii..~~


"Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..."

Meh kita berkongsi pantun seloka Uda & Dara
sebagai hiburan bersama...

check it outzz.. hehehh..

Tatkala pompuan merindui lelaki
Tido tak lena gelisah di hati
Golek golek kanan dan kiri
Sedar sedar tak lena ke pagi

Lain pulak dengan lelaki
Rindu kat pompuan pun tak henti henti
Tido malam pusing kanan dan kiri
Sedar sedar bukak mata dah tengah hari

Apabila rindu menguasai diri
Pompuan asyik terkenang si lelaki
Leka mengelamun sampai tak mandi mandi
Makan minum pun kadang kadang dah tak peduli


Begitu juga dengan si lelaki
Rindu kat pompuan sampai tak sedar diri
Terbayang wajah hingga tido termimpi mimpi
Silap silap kena mandi wajib bila bangun pagi nanti


Jika rindu sudah bersarang di hati
Kejap kejap pompuan telefon lelaki
Tanya khabar itu dan ini
Walaupun soalan yang sama berkali kali


Lelaki pun juga sama macam tu
Tepon pompuan berkali kali bila dah rindu
Asyik dok cakap i miss you, i love you
Entah betul entah entah dok menipu


Tapi semua ni tak kisah la kan
Baik lelaki atau pun pompuan
Bila rindu, tadak benda lain dalam fikiran
Asyik teringat masing masing punya teman

Kalau boleh nak segera jumpa berdua duaan
Tapi cuma satu saja teman nak pesan
Bila jumpa tu jangan buat benda bukan bukan
Ingat sama kat Tuhan, jangan jadi syaitannnnnn....

Friday, April 30, 2010

Besday ku & Memori..

~Lihatlah sekitar alam..
dunia luas terbentang..~


Hi Kawan-kawan... Berjumpa lagi kita..
Pemaleh betul aku ni kan... Paling tak hapdet pun ngan info2 jer la..
(tapi susah jugak dgn kena taip gak ttuu.. :o) )

Hurm.. again, it is 30th Apr.. makin bertambah matang lagi usiaku..
Tima kasih ucapan2 dari mu rakan2, sahabat2.. kawan2... adik badik..
mahupun rakan2 cyber.. atas sume ucapan yg indah2... tima kasih banyak2...
Moga sume doa2 mu dimakbulkanNYA..
Aaaaminnnn


Apapun, kali ni again aku nak citer suatu yang terkesan di hati..
Aku nak imbas kembali sewaktu 30th Apr 2009, setahun yg berlalu..

Aku ingat lagi, pagi tu.. dalam pukul 9am.. tetiba Emaku call..
aku ingat biasa la for morning greetings & wish happy besday
aku sambut panggilan dengan biasa.. Ema pun mulakan ucapan dgn biasa
dan ucapan hari lahir utkk ku... kemudian dia cakap..

"Dew.. ko dah tau belum?"
"Tau apa ni..?"
"Ayah JM meninggal.. baru pagi ni.."
aku terpempan, tekejut... serius terkejut.. sebab setahu aku Pakcik bahardin mana ada sakit2 yang serius kan..
"Betul ke ni.. Innalillahiwainna ilaihirajiuunn..."

pastu kitorang sambung2 cakap lagi, dan membayangkan bagaimana keadaan kawan kami JM.. sementelah dia anak tunggal perempuan.. mesti manja ngan ayah kan.. dan plan mungkin nak ikut balik kg. JM.. Namun tidak kesampaian...

Apapun, mudahan JM dan keluarga tabah.. Tiap insan akan menemui pertemuan dan perpisahan ini.. hanya bila dan di mana tidak kita ketahui.. Siapa akan meninggalkan.. siapa jua yang meninggalkan.. juga tidak kita ketahui... kerana sesungguhnya itulah hukum alam.. Perjanjian yang sudah pun kita meterai semenjak di Loh Mahfuz..

Di Hari 30th Apr 2005.. 5 tahun nan lepas.. ada juga berita gembira.. di mana, rakan cyber seterusnya menjadi rakan baik di alam realiti ini. Puan Bedah aka Zabedah aka Yusnira Yusoff telah diijabkabulkan dengan pasangan sehati sejiwa sejolinya... Inche Andy... So, kami beberapa worang adalah berkonvoi ke bandar Taiping sana that time...
Apapun Bed.. moga nko, Andy and family gembira selalus.. okes...

hurmm... itu lah setakat yg aku rajin nak menulis ni kan... kui kui..
pemaleh tahap babun neh datang lagi.. camane nk jadi penulis neh... adoii.. :p

chow..

Monday, April 26, 2010

Lelaki Part 2


~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~


Lelaki Rimas Bila...

1. Meragui Cintanya
Bagi depa, kalau dia dah memilih hampa sebagai marka, usah ditanya-tanya
diragu-ragui lagi, sebab soalan tersebut udah bisa dijawab dengan cara berfikir
sendiri secara matang.. Malah kalau hampa tanya, depa akan kata hampa takdak
keyakinan diri.. cait!

2. Kisah Cinta Lalu
Berbeza dengan lelaki, perempuan biasanya suka jikalau teman baru mereka
bertanyakan akan perhubungan terdahulu. Ini adalah kerana perempuan tidak kisah
untuk berkongsi suka duka. Namun amat berbeza dengan kaum adam ini, ok kenkawan..
Seboleh2 mungkin depa nak tutup dan kambus kisah lama, terutamanya yang menyakiti
hati.

3. Tentang Seks
Tidak dinafikan guys suka membayangkan perihal seks berbanding girls, namun itu
hanya dengan teman sekaumnya sahaja. Terutamanya lagi jika dia benar-benar
mencintai kamu dan menganggap kamu teman istimewanya, perkara inilah yang paling
mereka tidak suka bicarakannya. In other word, tunggu time yang sebetulnya la
tuh.. ;)

4. Siasat setiap aktivitinya
Sebahagian girls amat posesif terhadap pasangannya sehingga ingin diketahui
setiap butir pergerakan (selingan : alah, ada lelaki pun lagi teruk nauzubillah..
huhu).. (sambung balik : Biarpun mungkin niat korang baik.. macam mengambil
berat, namun bagi lelali seolah-olah kamu mengongkongnya. Soalan-soalan seperti
"Awak buat apa dari pagi sampai ke malam hari ni?" "Makan dengan siapa?" "Keluar
dengan siapa?" adalah soalan yang amat merimaskan lelaki. Jadi, jika sekiranya
korang benar-benar mencintainya, biarlah dia bergaul dengan teman-temannya tanpa
ada rasa curiga. Sekiranya kamu tahu menghormati si dia, si dia juga akan
melakukan hal yang sama.


5. Tidak memahami kerjanya

Soalan-soalan seumpama "berbaloi ke kamu kerja sampai malam dengan gaji tidak
seberapa?" "Apa faedahnya kerja di situ?" dsbg. Lelaki memang tidak suka
perempuan mempersoalkan kerjanya. Bagi lelaki, kalau dia yang bekerja boleh
bertahan, kenapa pula perempuan yang harus merasai sakitnya. Sememangnya, hal
kerja adalah amat sensitif bagi lelaki. Oleh itu, yang terbaik adalah kamu
berikan sahaja semangat dan sokongan untuk terus berusaha memajukan dirinya.

6. Kewangannya
Niat hampa mungkin baik untuk mengatur kewangannya agar sentiasa stabil. Namun
bagi lelaki pula, selagi dia dan kamu tidak ada sebarang ikatan, si dia tidak
suka kamu mempersoalkan tentang kewangannya. So, jangan sesekali kamu tanya "Di
mana perginya duit awak?" ataupun "Apa yang awak buat dengan duit awak?" Kamu
boleh menasihati, tetapi jangan sesekali mengkritik cara dia berbelanja kerana ia
bisa menimbulkan pergaduhan.

7. Mengatakan sesuatu yang buruk tentang temannya

Lelaki lebih setia dan berkawan. Oleh itu, tidak menghairankan jika mereka
berkawan sedari kecil sehinggalah dewasa. Sedangkan perempuan boleh
bertukar-tukar sahabat mengikut di mana mereka berada. Oleh kerana setianya
mereka dalam persahabatan, jadi jangan sesekali dan cuba-cuba mengatakan sesuatu
yang buruk tentang temannya. Ada sesetengah (sesetengah je la kan..) sanggup
putuskan hubungan cinta dari berdampingan dengan seseorang yang menghina
temannya.... (well, tak kurang juga yang memutuskan persahabatn kerana
perempuan... yi hiii.. auww..)

8. Bertanyakan tentang musuhnya

Ia merupakan kepantangan kepada lelaki jika kamu bertannyakan perihal musuhnya..
atau orang yang pernah menyakiti hatinya. Perempuan mungkin tak kisah untuk
bercerita namun tidak kepada lelaki lelaki ini (kalau boleh, namanya saja pun
ngak bisa didengari). Jika tidak, seharunya kamu tahu yang kamu sengaja mencari
nahas.. umpama menyimbah minyak ke bara api.. he he hehhh..

Thursday, March 18, 2010

Boling -2

Pembetulan

Bebehsss.... pembetulan..
Bukan ari Sabtu tapi Ahad 21 Mar'10 ini, hokay..

makasih...

Wednesday, March 17, 2010

Boling

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~


Kawan-kawan...
Dah lama kita tak jumpa lepak lepuk kan..


Kebetulan ari Sabtu (21 Mar'10) neh ada tournament boling..
jom join jom..... RM 25/3 frame...

berminat... page me... hehehe....


jomm arrrr......

Monday, March 15, 2010

Nyampah!!

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~

Nyampah!!!
Pagi2 lagi dah spoil.. huhu..
sedang2 elok ai turun nak pi keje..
tapi buang sampah dulu la tapi kan..
tgk2.. tayar kete ai pancit, hokay... huh!

Terus aku naik balik.. bukak lappy neh dulu..
tggu kul dekat2 kul 9am, baru col bengkel..
soh anta owang.. seb baik bengkel tu dah kenai chek..
bertahun dok servis ngan dia kan... dari si kancil dulu
sampai yg skang... skang dah otw dah...

opis pun dah col cakap lambat sket..
ok la.. everything's go smooth...

harap xde nak kuar banyak2 la neh..
adehh dehhhh....

ok, dia dah sampai... chow

Sunday, March 14, 2010

Sayang


~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~

Hurm, sayang.. satu perkataan namun luas pengertiannya..
Bukan senang nak meraih kasih sayang dari orang ni kan..
Terkadangnya senang sangat dan berlebih-lebihan pula..

Apapun, ikut suka dan keserasian masing-masing lah.. So, kat sini.. macam biasa la.. blog ai kan lebih pada ensiklopedia.. ekeke.. So ai nak kongsi pembacaan dan penemuaan ai lar ye.. ;)

PERKARA KECIL YANG BUAT SI DIA SAYANG KEPADAMU


SATU
Setiap kali kenalkan dia kepada teman2, "puji" kemahiran atau minat kebanggaannya secara tersirat. Contoh dia macam ni la "Ini Ahmad. Aku tau korang berdua suka dgn motorbike kan. So aku rasa ko boleh la dengar cerita dia.."

DUA
Cipta percutian yang membolehkan hampa nikmati makanan kegemaran yang biasanya tidak diambil seperti biksut ke.. kerepek ke... atau.. ya AISKRIM, maybe..

TIGA
Bila sidia bersikap ganjil, hulurkan minuman, snek atau majalah kegemarannya senyap-senyap. Lepas tu terus pergi. Layanan yang sebegitu menunjukkan kita ambil berat dan bila kita beredar tanpa dipaksa, dia ada sedikit ruang lepaskan geram dan selesaikan masalahnya sendiri.

EMPAT
Lelaki jarang terfikir nak rehatkan tubuh yang kepenatan. Jadi layaninya dengan urutan istimewa... ;)

LIMA
Bila kamu berada di kedai wangian, ambil tester wangian kegemarannya agar si dia tidak gopoh mencari ganti bila dah nak habis nanti... ;)

ENAM
Bila si dia pulang selepas habiskan projek besar atau buat pembentangan mendebarkan, sediakan hidangan makan malam untuk ucap tahniah dan raikannya. Lebih istimewa jika dibuat di halaman rumah.

TUJUH
Susun DVD dengan lima filem kegemarannya di kedudukan teratas..

LAPAN
Upgrade permainan video kesukaannya - dan naikkan egonya sebagai hero dgn memuat turun updates terkini secara online

SEMBILAN
Bila berada di restoran mahal, berikan komen paling bagus kepada minuman pilihannya. Dia pasti sukakan pujian pada citarasanya yang tinggi

SEPULUH
Pelajari apa saja kemahiran daripadanya - b/mana menyambung wayar lampu ke.. menanam tomato ke.. main snooker ke.. dan tunjukkan kepadanya bila ada peluang

Last but not least


SEBELAS
Simpan sedozen minuman tin Tongkat Ali dalam peti ais. Jangan memandang rendah kepada sejumlah cinta dan penghargaan yang diaspirasi dan diperolehi daripada hidangan minuman sejuk dan segar ketika cuaca panas..... (Wahh!!)

Wanita


~Lihatlah sekitar alam...
Dunia luas terbentang..

Dah ada yang lelaki.. ini pulak pasal wanita...
walau dah berulangkali baca.. ulangkali tgk...
tak salah nak ulang tepek balik kan.. hehehh

When a GIRL is quiet ... millions of things are running in her mind.

When a GIRL is not arguing ... she is thinking deeply.

When a GIRL looks at u with eyes full of questions ... she is wondering how long you will be around.

When a GIRL answers ' I'm fine ' after a few seconds ... she is not at all fine.

When a GIRL stares at you she is wondering why you are lying.

When a GIRL lays on your chest .. she is wishing for you to be hers forever.

When a GIRL wants to see you everyday...she wants to be pampered.

When a GIRL says ' I love you ' .. she means it.

When a GIRL says ' I miss you '... no one in this world can miss you more than that.

Life only comes around once make sure u spend it with the right person ....


Find a guy...who calls you beautiful instead of hot.

who calls you back when you hang up on him.

who will stay awake just to watch you sleep. Wait for the guy who ...kisses your forehead.

Who wants to show you off to the world when you are in your sweats.

Who holds your hand in front of his friends.

Who is constantly reminding you of how much he cares about you and how lucky he
is to have you.

Who turns to his friends and says,'That's her!!'If you open this you have to repost it, guy or girl, or you will have bad luck for the rest of your life!!!!!

Pengakuan Lelaki



~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~

Hasil dari baca sepintas lalu kt kosmo
Meh kita lihat few petikan yang boleh kita kongsi kongsi meyy.. heheh

1. Lelaki suka wanita lemah lembut tapi taklah sampai longlai sangat.. Asalkan sopan santun tapi jangan pulak nampak over.. (sbg perempuan, saya pun stujuk! hehe)

2. Sukanya kalau teman wanita seperti baju. Tapi pastikan saiznya betul, kalau tersilap nanti lelaki tu pula akan rasa macam tidak istimewa (hurm, mcm mana tu ya..? ok, rasanya faham...)

3. Lelaki sebenarnya suka dengar perempuan bercerita taapi janganlah asyik bercerita masalah sahaja (kui kui)

4. Lelaki sebenarnya sangat sensitif apabila bercakap hal berkaitan duit!   (wellllllll..)

5. Bila lelaki seperti mengelak daripada kamu, berikannya ruang sebab mungkin dia berdepan masalah tertentu yang langsung tak babitkan kamu pun..                      (Oww, okay!)

6. Jika tiba2 lelaki diamkan diri semasa tengah mengurat wanita, itu sebabnya dia tak tahu apa-apa. Dia sekadar nak baca fikiran supaya tahu apa yang perlu diucapkan semula bila wanita itu dah habis bercakap
(macam tu ke....)

7. Lelaki memang suka menilai dari luaran sahaja... (esp pasal wanita!)              (hurmm, okay..!)

8. Bila dah penat berjanji temu, memang dia akan balas pertanyaan si dia dengan 'okey', 'boleh' dan 'no problem'!               (standard...)

9. Lelaki suka diamkan diri sebab tak mahu ada masalah tambahan kepada masalah yang sudah sedia ada.
     (faham tu...)

10. Lelaki pun suka kalau wanita yang call, seperti mana wanita juga..    (yang ni pun faham jugak, kadang2 jer buat tak faham... ngeeeee)

Saturday, March 13, 2010

FREN

~Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang..~


To Love without condition
To talk without intention
To give without reason, and
To care without expectation .....

is the heart of TRUE FRIEND ;)

Ehemm!!

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~

Ehem!! he he hehh...

Giler lama aku tak hapdet blog neh kan.. adoii..
Hurm, kalo ikutkan.. date last entry aku tu pun..
satu peristiwa besar jugak la yg happen kt aku...

kereta ku dicurik! sian aku kan.. huhuu..
dan banyak perkara yag berlaku diantara..
tapi hapdet lagii malas lar ank hapdet.. what to do...
rajin sangat kan.. hihi..

Well, Alhamdulillah... kete dah jumpa balik...
sebulan jugak hilang.. dalam bengkel 2 bulan
awal tahun baru ble guna balik... so pi keje ngan kete pinjam je
kete pinjam pulak.. mmg dengki betul ngan aku

aaasyikkk la buat pasal je... adoiii.... sian ah kak..

Skang dah masuk bulan Mar'10 baru nk hapdet... bagus betul.. hihi..


k nnti hapdet lagi...

tata

bye 4 now

:-D