Sunday, March 14, 2010

Pengakuan Lelaki



~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~

Hasil dari baca sepintas lalu kt kosmo
Meh kita lihat few petikan yang boleh kita kongsi kongsi meyy.. heheh

1. Lelaki suka wanita lemah lembut tapi taklah sampai longlai sangat.. Asalkan sopan santun tapi jangan pulak nampak over.. (sbg perempuan, saya pun stujuk! hehe)

2. Sukanya kalau teman wanita seperti baju. Tapi pastikan saiznya betul, kalau tersilap nanti lelaki tu pula akan rasa macam tidak istimewa (hurm, mcm mana tu ya..? ok, rasanya faham...)

3. Lelaki sebenarnya suka dengar perempuan bercerita taapi janganlah asyik bercerita masalah sahaja (kui kui)

4. Lelaki sebenarnya sangat sensitif apabila bercakap hal berkaitan duit!   (wellllllll..)

5. Bila lelaki seperti mengelak daripada kamu, berikannya ruang sebab mungkin dia berdepan masalah tertentu yang langsung tak babitkan kamu pun..                      (Oww, okay!)

6. Jika tiba2 lelaki diamkan diri semasa tengah mengurat wanita, itu sebabnya dia tak tahu apa-apa. Dia sekadar nak baca fikiran supaya tahu apa yang perlu diucapkan semula bila wanita itu dah habis bercakap
(macam tu ke....)

7. Lelaki memang suka menilai dari luaran sahaja... (esp pasal wanita!)              (hurmm, okay..!)

8. Bila dah penat berjanji temu, memang dia akan balas pertanyaan si dia dengan 'okey', 'boleh' dan 'no problem'!               (standard...)

9. Lelaki suka diamkan diri sebab tak mahu ada masalah tambahan kepada masalah yang sudah sedia ada.
     (faham tu...)

10. Lelaki pun suka kalau wanita yang call, seperti mana wanita juga..    (yang ni pun faham jugak, kadang2 jer buat tak faham... ngeeeee)

2 comments:

LoveHaterZ said...

ni yang i tak sabar2 nak ada bf ni :)

Honeydew said...

hihihi..
jom jom...

kuikui lagi