Monday, November 8, 2010

Ceritera CINTA : Bila Rasa Jatuh Hati




~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang...~


Haaa... amacam.. best tak baca tajuk kat atas tuh..? *wink wink*
Biasa la.. bab-bab persoalan hati neh... bukan setakat pompuan, dak laki
pun suka gak kan... kan.. kannn..? Sapa yg cakap taakkk tadi tu tipuu tipuu TIPUU lah. hahahaa.... sebab naluri, beb.. naluri ingin tahu especially pasal pompuan.. pasal lelaki oleh makhluk yang bertentangan jantina, heh!

Ok, now... we move on.. tit! tit! tit tit tittt~

Laluan dari janji temu pertama ke perhubungan sempurna jarang sekali berlaku lancar.. tapi.. dengan bebebeberapa tips yg den cilok (cam biasa la kan... copy paste - untuk perkongsian bersama, hokay, hiiii~) ini... so, jom jom jom kita lihat apa yg ada di sini.. yoosshhh!!

(Ayat tambahan lagik.. Ingat tips neh sebelum mula beri jiwa raga, huhuhehohiii)

SATU
Jangan Jadi Terlalu Selesa

Hanya kerana korang boleh sembang sempoi dengan dia, tak bermakna malam tu kamu boleh lepas laku habis, hokay...
HD : Jaga2, adab diri tu sikit....

DUA
Lelaki dibenarkan untuk mengubah fikiran

Jika dia "LESAP" selepas beberapa kali berjanji temu, jangan terus anggap dia 'TAK GUNAA!!". Mungkin kamu tidak menepati ciri suri hatinya...
HD: Huh, huh huh.... sungguh tidak adil bukan.. But well.... Mari kita fikirkan bersama.. *mata pandang atas, jari telunjuk ketuk2 dagu pelan - dalam hati perlu istiqamah... :) *


TIGA
Boleh saja jika kamu nak telefon dia lebih kerap daripada dia menghubungi mu

Trett tettt tetttt..
Tapi bersedialan dengan akibatnya. Lebih selamat jika ikut gaya lama sahaja-lah ;)
kerana lelaki biasanya lebih suka menjadi "pemburu" dari diburu.
HD: Well, i yem an old fashion one... so, i agree ajer la... hehehehehhh :P


EMPAT

Jangan Ubah Status Relationship di Facebook dari single ke in a relationship selepas satu atau dua tiga kali janji temu

Tunggu sehingga dia sendiri ucapkan bahawa kamu teman wanitanya..
HD: Kalau dia ucap jugak pastu.. tapi dengan few few teman wanita, camane..? ahaks! :P

LIMA
Jika nalurimu mengatakan ada sesuatu yang tak kena, sebaiknya "angkat kaki"

Misalnya, si dia suka keluarkan ayat-ayat lucah, ucap kata kesat bila memandu.. atau kutuk orang tak tentu pasal... asyik diaaa jer la yg hebat yg teror yang yang yang yang lagi.... tak tersenarai dekk... Ekceli, NALURI adalah AMARAN AWAL bagi melindungi kamu dari melakukan kesilapan besar
HD : very very the.... RIGHT!

ENAM
Masa Untuk Cumbuan Mesra? Seks..???

NO, NO, NOOO!!
Dia hanya teman lelaki, bukan suami. Ia BUKAN Penentu Cinta, hokay!
Bila dah sah suami isteri! Kalau dia benar-benar ikhlas mahukanmu, pasti si dia sanggup tunggu..!
HD : Well, semua sudah sedia maklum, kan... Tepuk dada, tanya lah akal + iman... :)


Notakakisikukiri HD: Hurm, definitely..! Jadi, mari kita renung2kan dan fahami dan hayati, serta perbaiki diri.. okes... :)

No comments: