Friday, September 30, 2011

Selingan!



Hehe.. Jom layan.. selingan lagi!

notakakisikukiriHD: ada DrRozmey ttuuu yg tak tahan tuh... lolll

Thursday, September 29, 2011

Ceritera Lelaki : 20 Perkara Yang mereka sorok dari perempuan


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~
  1. Lelaki boleh menyukai anda dalam masa seminit dan kemudian melupakan anda.
  2. Jika lelaki mengatakan gagal memahami anda, ia membawa firasat bahawa anda tidak berfi kir seperti cara dia berfikir.
  3. “Awak buat apa?”atau “Awak dah makan?” adalah antara soalan lazim lelaki membuka bicara di talian bagi mengurangkan rasa gementar.
  4. Lelaki akan berpeleseran seharian tetapi hanya memikirkan wanita yang dicintai sebelum tidur.
  5. Lelaki benci bila wanita berbicara tentang mantan teman lelaki.
  6. Lelaki sebenarnya suka membicarakan pelbagai perkara dengan wanita, lelaki juga punya tabiat suka mengumpulkan semangat, keyakinan dan keberanian untuk menyatakannya. Dan akhirnya dibiarkan berlalu.
  7. Usaha lelaki akan berganda bagi meraih cinta wanita yang enggan melayan mereka. Tetapi adalah sangat berat dan tercabar bagi lelaki untuk menerima kekalahan atau penolakan.
  8. Memberi pesanan tidak lengkap kepada lelaki membuatkan mereka terjun kepada kesimpulan yang jauh tersasar daripada apa yang anda maksudkan.
  9. Lelaki suka jika tangan mereka disentuh.
  10. Lelaki sangat licik dan nakal kala berpeleseran tetapi akan gugup, kaku dan tidak keruan bila berdepan dengan wanita idamannya.
  11. Jika wanita mengatakan ‘tidak’, ia seakan arahan kepada lelaki; ‘sila cuba lagi’. Lelaki tidak pantas putus asa jika keinginannya kurang berjaya.
  12. Adalah langkah baik jika anda menguji keikhlasan lelaki tetapi usah terus-terusan mengujinya dalam tempoh yang panjang.
  13. Lelaki tertarik kepada wanita cantik tetapi ada kalanya sekadar suka melihat bukan minat untuk mendekati.
  14. Jika lelaki meminta bantuan kepada sahabat (bertentangan gender) anda berkaitan hubungan cinta, pasti diakhiri dengan rasa tertarik kepada sahabat anda sendiri.
  15. Lelaki hanya selesa meminta pandangan dan nasihat daripada lelaki manakala wanita hanyalah sekadar tempat mereka meluahkan rasa.
  16. Lelaki yang mengusik anda adalah lelaki yang menyukai anda.
  17. Membeli-belah bagi lelaki tidak mengujakan seperti aktiviti sukan.
  18. Lelaki yang serius dengan hubungan akan menjadi lelaki yang sangat possessive.
  19. Lelaki umpama harimau di kalangan teman-teman dan keluarga tetapi manja seperti kucing bila bersama wanita yang dicintai.
  20. Kala lelaki berlagak tenang dalam situasi cemas atau tegang, perhatikan sama ada mereka berpeluh atau tidak. Inilah cara terbaik mengesan rasa gementar lelaki.
sumber : Majalah EH

Tuesday, September 27, 2011

Wednesday, September 21, 2011

Selingan!

Jom kita share jokes lagi! hihihiii

Tiga cewek -ngok-ngek, haha!


Tiga cewek Jawa, Menado dan Papua naik pesawat dari Jakarta ke Dili. Tiba-tiba di tengah penerbangan pesawat yang di naiki oleh mereka beroleng dan rasanya seperti mahu jatuh.

Seketika... si cewek Jawa tadi ambil bedak dan gincu mendandan cantik sekali, temannya menjadi bingung dan bertanya, "Kenapa kok dandan...?"

Dia bilang.., "Biasanya kalau pesawat mau jatuh yang di tolong pertama sekali kan yang paling cantik."

Aehhh.., si cewek Menado tidak bisa terima alasan tersebut, lalu di angkat skirtnya sampai tinggi. Temannya bertanya, "Kenapa angkat skirtnya sampai tinggi begitu?"

Dijawabnya, "Biasanya kalau pesawat jatuh, yang pertama sekali ditolongkan yang pehanya putih-putih saja.."

Hehhh..., si cewek Papua yang mendengar perbualan dua temannya itu menjadi bengang dan emosi sekali. Dia lalu bangun dan membuka baju dan bertelanjang tanpa seurat benang pun, semuanya tampak hitam.

Teman-temannya menjadi kaget dan bertanya.., "Kenapa telanjang gitu... dong...?"

Dengan enteng dia menjawab, "Biasanya kalau pesawat jatuh yang paling pertama di carikan ialah Kotak Hitamnya."


NotakakisikukiriHD : wakakakakakkaaaa.... looolllllll.. ;D

Cerita Pasal Bola : Malaysia... Go! Go! Gooo!!!

Malam ni, pusingan kelayakan Olimpik.
Malaysia vs Japan

walau diakui, Japan jauuhhh lebih di depan
(Jepun dah di depan 1-0 pun buat masa ni)
namun, aku tetap nak bagi sorakan buat
Team HARIMAU MUDA...

Harimau Muda.. Anda Boleh, yeaahhh!!
go! go! goo!!

Apex pun boleh!


*ngeeeee*

Tuesday, September 20, 2011

Terkenang-kenang : Siri Zaman Kanak2


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~


Haaa.. korang2 ingat lagi tak...? beberapa kisah dan tauladan ini di waktu zaman kita kanak2 dahulu.. tiap2 malam mesti ada tayangan sebagai pengajaran buat kita semua.. terbitan FNM (Filem Negara Malaysia)... tetiba teringatkan klip2 yg penuh memori ini... and it remains to our chilhoodtime.. enjoicee...!


Hikayat Sang Kancil dan Monyet

Hikayat Sang Kancil dan Buaya.. hihi..

Burung Gagak Yang Cerdik

Sunday, September 18, 2011

Cerita Pasal Bola : TRW menang.. yeayy!!!


Ketua Pasukan Kelantan, Piya melepaskan geram selepas menjaringkan gol keempat buat pasukan. Kelantan berjaya memenangi perlawanan dengan jaringan 4-0 mengatasi Sarawak sekaligus mencabar kedudukan Felda United di takhta kumpulan C.
-kredit : Kelantan The Red Warriors (2011)-


Hehe.. lama tak hapdet pasal bola...
Arini ada mud bola... walaupun tak tgk live kat TV fulltime takdi
(sebab dok tengok the cave of the golden rose kat TV9 jugak, hehe)

tgk tgk status hapdet kat FB.. fulltime 4-0.. Woowww!! Impressive. Tahniah TRW!
kawe bangga.. kawe bangga sesangat... Malam ini menang bergaya di SSMIV.. setelah kalah 0-2 di
Stadium Selayang buat pertama kali di pusingan pertama yang terakhir minggu lepas, malam ini TRW berjaya menebus kembali maruah sang kijang. U made it TRW. Luv u mmmuaahhh!!

Gol adalah jaringan dalam 14 masa terakhir jaringan dari :
Piya (captain) 80", 91'
Matyo 87'
Daniel Fadli 89'

Wow, woww.. woww!

NotakakisikukiriHD : tak sabar nak jejak Bukit Jalil lagi tahun ini for final Piala Malaysia, seperti tahun lepas... Hope so.. Insya Allah... Aminnn! :)

Quick Entry : Open House PJ's and Bukak Pose


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~




Heh, tajukk takleh blah kan.. hahahaaa! Bukak puasa ttuuu...
Setelah di hari ke 20 Syawal baru ada hajat nak citer or tepek gambo berbukak pose ke..?
Apakah? :P Ok la... sementelah semalam pi open house PJ aka Paya Jaras (haha- PJ jangan marah haa..) aka Fazilah, so ada mood sket dank hapdet sambil letak gambau jer sebenarnya.. Gambo ni pun hasil pencilokan dari FB Ema aka Rahimah.. ekekeke.. ntah papekan.. Layankan je la...
Yeah, i know... Astroers memang macam2.. hihihii

masing2 potrait-ing oleh wanie before berbuka puasa... tgk makanan kan main banyak lagi kan.. hehe

JM and me, tgh syiok memilih.. gembiranya hahh...


dah start bbq dan ber-steam.. yummmyyhh.. nak makan lagiii..

ketamm.. ohhh bestnyaaaaa....

Ni pulak setelah habis berbuka, PJ datang join bersoping sebelum balik raya.. terjumpa ngan Manda and hasya and Hadie.. apalagi.. potrait-ing la.. hiii~~

Pastu pi lepak Rasyid plak.... dari pagi membawak ke malam.. ngan baju kerja, haisyyy!

Ssempat lagi PJ and me self-potrait-ing dan test test guna SGT baru JM.. jelesss hokay.. hihi..

our cute friendship-ring.. hahaa.. sempat lagi beli ttuuu...

sebelum balik, PJ sempat lagi bagi kami Famous Amos biskut sorang satu.. tenkiu tenkiuu suka sangat (tapi, sumenya selamat di telan adik dan anak2 buahku.. nyampassss!!)

NotakakisikukiriHD : Haih.. ni nak citer pasal open house ke bukak puasa? kekekeke.. sebabnya gambar bukak puasa lebih banyak.. gambar raya Fazilah belum upload lagi daa... uh uh uhh.. itu la pasal.. okess

Burung yang Marah (AngryBirds)

Angrybirds.. atau bila kita translatekan, burung yang marah (lagi garang - tengok reaksi burung2 ittew... ;)) sekarang ni sangat2 sangaaaattlah glamer.. patung, sticker, malahan games amatlah disukai dek remaja, mahupun dewasa.. kanak2 jangan cakap lah kan.. sana sini Angrybirds memang sangat IN di waktu ini... sepertimana tweety birds, hello kitty, garfield, pink panther (sekadar menyebut bebeberapa contoh) yang IN di waktu terdahulu.

Aku ada nampak beberapa gambar ini yang disamakan dan diumpamakan Angrybirds yang sebenar. Mungkin yer, mungkin tidak... layankan sahaja la gambau2 ini yang aku amek dari My Berita.. dan from My berita yang diambek dari salah satublog - ROTI TELUR asyrafasnawi.

Layanzz...
NotakakisikukiriHD : cute kan? but im not yet into it.. heheh

Saturday, September 17, 2011

SEMBANG SUMBANG MAMBANG

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~


Ini aku paste dari blog lama.. (2007)
Dekat bawahnya pulak aku bagi Corat Coret tuk 2011. :)

CORAT CORET MUSIM RAYA 2007

Soalan paling tak tahan ku dengar : Pasal Kawin Mawin, tapi aku wat muka selamba jek… tapi aku tau…. Depa sume sayang sangat kat aku… Dari setua2 makcik sampai ke semuda2 sepupu… sume dok risau aku sorang jek… maklum tinggal aku sorang je skang kan…. Yg lenlain generasiku dah lopeh… tggu generasi terkemudian sahaja la…. Seb baik depa memahami….. huhuhu…..

CORAT CORET 2011
Well, well... sampai kini daku masih solo..
Walau mak ayah nampak tenang.. dalam hati, dah mulai risau tuk anak pompuan dia ini.. maklum umur dah meningkatkan... *smile* Lagi satu, makcikku, dah risau sangat dah... coz im the only anak sedara (baca : yg disayangi~hak!hak!) belum lepas... cumanya, nasib baik mereka tidak memaksa.. sepupuku (yg lama tak jumpa) tetiba hantar mesej, merinduiku... hurmmm

Soalan paling kelakar : Rakan2 sepermainan zaman kecik2 dahulu, datang ziarah umah bawak anak2 (dari isteri pertama ~ kawen dua u… umur baya aku tuh…) ngan mak dia ~ ziarah pasal arwah nenek sebenarnya ~ borak2, kuar memacam citer dari zaman kanak2 muda2 dulu… Pasal dia nak kat aku dulu…. Salu kem salam tru adiknya kat aku… salu tanya pasal aku kt adik dia dan jgak adik aku dedulu…. Sampai la (skang), aku tak sangka dia mmg ada hati jantung limpa paru ngan aku.. Betul… sebab mamat neh… Masya Allah…. Nakal ya amatt…. Selalu mengusikk… Lagi pula, mungkin jugak sebab kami dan kuarga masing2 dah terlalu rapat (dan kuarga pun dah umpama kuarga sendirik), dulu, aku hengat dia berguwau2 bewoks jeks bila adiknya salu sampaikan salamnya…. Ntah la….. Hurmm…

Sempat lagi sblm gerak kete dia cakap… tu la Zie… Har nok dulu tok sir… (tak silap aku, ini kali ke 3 dia ulang ayat yg sama semenjak dari dia nak kawen pertama dulu~jumpa kt Fud Court Putrajaya P8 ngan dua abangnya~ almost 5 years back~ sampai la dah kawen dua dan ada 4 anak ini) Huhu.. Poyo… Aku nak gelak jek… Naharrr Nahar….. Pastu aku cakap la apa yg dia cakap kt mak.. Then Mak balas, “Cakap la kat dia balik… Sebb baik… kalo tidak, ‘b’madu’ la aku… “ Wakakakkaka….. pandai mak aku neh…. Tapi dengarnya, skang dua-dua madu dok seumah tu….. Wooo hooo hooooo……. Horlickss…….. Apa la ‘jampi’ yg dia pakai gamaknya… wakakkaka… Wakaf Stan…. Skang dia ngajar kat ILP ke..apa institut ntah kat Pahang… Hurmm….. Biaq pi kat dia…. Moga dia berbahagia….

CORAT CORET 2011
Balik haritu, adikku Zaid (yg dah ber-anak-3), cakap lalu di rumah lama kami
kamudian berjumpa Si Nahar ini... first soalan masih bertanyakan daku.. hurmmm... Tak sangka ada yang kawan sebegini.. hurm lagi!


Saat aku rasa paling nak ilangkan diri (invisible) sekejap : Saat jumpa sorang makcik tu di kenduri kawen sepupuku… yg dedulu, b’kenan sangat kat aku… aku pun tatau kenapa… and 3 kali soh mak aku tolong tanya aku (masa tu aku final year) dah ada teman blom… Dia nak pinangkan utk anak dia yg keje MAS kat KL.. Even tadak siapa that time, aku cakap ngan Mak, tolak cara baik la kan… Sbb that time, aku pk.. aku tak nak la kawen awal2 sangat… nak la keje dulu.. merasa keje, tolong mak ayah.. dan dok bujang dahulu la kan…. ~Haaa ambik kau.. sampai laa kau masih m’bujang…. Ekekeke… Serve u right la, Ruzy…. :P ~ even kekadang terjumpa dia… Aku tetap ada rasa ‘malu’ itu…. Walau masa anak dia kawen pun, aku la yg jadik Pak Supir kepada Mak dan arwah nenek yang beria-ia mengajak aku pergi kendurinya dulu.. Tapi tak cakap siapa, then finally masa otw baru aku tau… But welll wellll weelll.. I’m gentle occay… ekeke…. Serta hu hu hu la jugakk…

CORAT CORET 2011
Tahun ini aku tidak berjumpa dengannya.. Namun yang aku dengar, anak perempuannya, yg sebaya denganku kehilangan arwah suami.. menjadi balu dengan anak 2. Muda2 dah jadik balu. But siapa tahu hidup dan masa depan masing2 kan.. Cerita anak lelakinya aku tidak tahu langsung! Mungkin sebab arwah nenek yg suka bercerita sudah tiada. Mak aku pula bukan suka bercerita sangat. *senyum*


Msj raya paling kelakar : Jiang, JMs, Baba and aku sendirik… sbb masing2 yg dah b’kuarga akan bagi la nama sendirik dan diikuti ngan kuarga or nama wife/hubby dan anak2 la kan.. Memandangkan Jiang Jui Meng dan JMs masih bujang (ye ke.. kes kes..) Jiang plak mesej namanya diikuti ngan bakal2 bini, JMs pulak tak nak kalah dengan letak namanya ngan anak2 ikan… Baba ngan benggali.. eh, famili.. Aku plak… huh, mana leh kalah jugak.. tak bleyyy.. tak bleeyyy… Mana rowcks kalo tak lawan balik kan…. So, aku balas la balik kat depa… frm Dew n bapak2 gulaku… ambik korang… wakakka… konyet tul lah….. Hurm, actually, tahun neh jugak merupakan tahun paling tak larat nak balas balik msj raya….. Hampir beratus agak nya yg dapat dan nak m’balasnya….. Dari geng amnet la, opisy la… Opisy lama.. Sampai la memember lama masa bajar, Memember baru yang kenal terjumpa terserempak tgh jalan.. Yang kenal masa servis kete… Memember kenal waktu exam gomen… Yang biasa, yang tak biasa… Yang jauh yang dekat dan yang bla bla bla… huhuhu…… Thx to u ols…… heppy to knowing u ols….. ;)

CORAT CORAT 2011
Seiring peningkatan teknologi, kad raya sume hilang di arus masa... Ucapan melalui SMS juga semakin menurun dengan ketaranya, semenjak2 Aplikasi FB yang hanya menggunakan Tag-tag sahaja. Well, lagi satu, bila baca nama2 di atas... Terasa kehilangan satu sahabat dan rakan, namun what to do.. jika itu jalan yang dipilih.. Semoga dia berbahagia di samping keluarga yang tersayang dan berjaya in what ever he do!

Actually la kan… Aku nak sangat jumpa ngan org tu…. Masa aku ke Pasar Siti Khadijah sewaktu di KB tu… aku harap2 gak terjumpa atau t’serempak la ngan ‘dia’ kan… Tak kisah la.. dia ngan wife dia ke.. (nak jugak aku tgk..lawa ke idok..~ kekekekkk sempat lagi tu..) Sebabnya… dulu pun, plus minus 3 years back, waktu cuti raya gask..… Dah graduate dah masa tu.. Aku penah la t’serempak dengan dia di situ.. Sewaktu itu dia bersama ngan adik dia 2 worang… Aku lak ngan Mak n adiks2 gaks… Katanya m’beli barang adik b’tunang (perempuan) Bila aku tanya (guwau weehh).. Abangnya bila? Dia kata Abangnya lambat lagi… sambil senyum2 manja sewaktu kita bersama dahuluu…. Auw.. menggoda taw…. Akakkaakka…….

Walau pun dari Besut/Jerteh, bukannya jauh sangat pun.. Lbh kurang sejam p’jalanan sampai la ke KB neh… Aku tatau macam mana dia skang…. Mungkin juga dah kawen kan…. Lagipun dia pun senior 2 tahun dariku kan….. Selama mana la dia nak tahann.. laki la pulok lagi kan… hehehhe…. Biar la apapun… Moga dia juga turut berbahgia in wat eva he do…. Wink wink ;)

CORAT CORET 2011
Dah jumpa dah.... well said, FB met us... FB met everybody if we want and like to.
Dia dah kawen, anak dah 2 dah.... Kami sempat bercerita panjang lebar suatu hari itu.... Past is past. Aku juga mendoakan yang terbaik untuk dia dan keluarganya.. Indeed! Heh, rupanya si isteri org Klate jugok.. kebetulan lagi (check frm FB) aku rasa satu sekolah dengan sepupuku yg tetiba msg kerna merindui aku itu... tapi, aku malas nak check and tanya2 la.. for nothing kan.. *smile*

Actually, aku dah jumpa dia dulu di penghujung tahun 2008 sewaktu daku bermasalah dalam hubungan terdahulu. Sewaktu itu, bila dia terpandangku.. dan aku terpandangkan dia- sudah tiada debaran, atau harapan suatu ketika dahulu- yg bertahun2- then i know, i have to move on.... good to know this feeling.

NotakakisikukiriHD : Life must goes on... Ooo yeaahhh!!!

Ceritera INFO : Love Zodiac Profile



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~

Love Zodiac Profile- Capricorn


If you are Capricorn:
You are a dependable lover. Your affection for your sweetheart knows no limits. You are high on self esteem when it comes to love and romance. You tend to be choosy in your quest for the perfect partner. You are most likely going to be in a long term relationship. Loyalty is a trait you cherish. You are very supportive of your loved one. You would do anything to protect your beloved from harm. You love surprises from your partner. You care a lot for your partner and you expect the same in return.

Your kissing style:
You are a very sexy kisser. The opposite sex loves the passion you put in your kisses.

To attract you, the opposite sex must be:
appreciative, independent, sophisticated, humorous, etc.

You are more compatible with - Cancer, Virgo, Taurus, Scorpio
You are less compatible with - Gemini, Aries, Leo

Love Zodiac Profile- Aquarius


If you are Aquarius:
You are an exciting person to fall in love with. Your partner will feel lucky to be in love with you. You have a good sense of humor and your sweetheart will never feel bored with you. You are a very caring person. You like to flirt with the opposite sex. The opposite sex likes you because of your creative and innovative ideas. You are very loyal to your loved one and do not leave their side whatever be the case. At the same time, you are sensitive and emotional. You like to surprise your beloved with something or the other.

Your kissing style:
You are a seductive kisser. Truly enticing.

To attract you, the opposite sex must be:
Imaginative, different, must not be clingy, etc.

You are more compatible with -Aquarius, Gemini, Libra, Leo, Sagittarius
You are less compatible with -Taurus, Virgo, Cancer


Love Zodiac Profile- Pisces


If you are Pisces:

You have loads of sex appeal and are a fabulous lover. You do not approve of casual flings. You prefer to be in serious relationships. You love to lavish attention and affection on your sweetheart. You are very easy to get along with. Your partner is also your best friend. Romantic dates turn you on. You are very passionate and romantic in your relationships. At the same time, you are extremely sensitive. Your partner will love you for your joyful, understanding and free-spirited nature.

Your kissing style:
Your passionate kisses know no bounds.

To attract you, the opposite sex must be:
caring, ambitious, romantic, sensitive, etc.

You are more compatible with - Pisces, Virgo, Cancer, Scorpio, Capricorn
You are less compatible with - Leo, Gemini, Aries, Taurus

Love Zodiac Profile- Aries


If you are Aries:
You are very romantic. You do not hold back your feelings and are very expressive in love and romance. You are very charming and amiable. In any social gathering, the opposite sex is attracted towards you. The opposite sex likes you because of your good looks and sociable nature. Since you attract so much attention from the opposite sex, your steady partner may feel jealous and possessive about you. But you are faithful to your partner. You are a very spontaneous lover. Your partner loves your little ideas of love and romance. You are a dynamic lover and wear the pants in your relationships.

Your kissing style:
You are a fantastic kisser. Your kisses are unforgettable.

To attract you, the opposite sex must be:
passionate, very active, not very sensitive, effervescent, etc.

You are more compatible with - Sagittarius, Leo, Aquarius
You are less compatible with - Cancer, Gemini, Pisces, Virgo

Love Zodiac Profile- Taurus


If you are Taurus:
You are an extremely gentle and caring lover. You are totally loyal in your relationships. You prefer to be in a serious relationship. You are a very understanding lover. You love to be pampered by your loved one. At times, you get very possessive about your partner. Your partner loves you for the intimacy and affection you show. You are a tender lover and do not show too much aggression. You tend to be open in your relationships. You do not hide things from your partner and expect the same in return.

Your kissing style:
Your kisses are very soft and memorable. You love to proceed in a slow manner.

To attract you, the opposite sex must be:
cook great food for you, pamper you, be dependable and honest, etc.

You are more compatible with - Leo, Scorpio, Virgo, Capricorn
You are less compatible with - Sagittarius, Gemini, Aries

Love Zodiac Profile- Gemini


If you are Gemini:
You are born to flirt. You love to indulge in harmless flirting for fun. You love variety in love and life. You are a very passionate and sexy person. You love to try out new things in love and romance. You get bored doing the same thing again and again. You are not possessive. You love to live for the moment. You do not think about long term relationships. You prefer to enjoy your present totally. You love talking to your sweetheart for hours together. You are very thoughtful and caring partner.

Your kissing style:
Your kisses are irresistible and very passionate.

To attract you, the opposite sex must be:
adventurous, attentive, intelligent, independent, etc.

You are more compatible with - Libra, Aquarius, Gemini
You are less compatible with - Pisces, Taurus, Cancer, Virgo


Love Zodiac Profile- Cancer


If you are Cancer:
You crave for more and more love. You are very emotional and very romantic. There are no bounds in love for your partner. You tend to have relationships that do not last for a long time. You are devoted and a gentle-hearted lover. You pour your everything in a relationship. Sentiments are very important for you. You do not go overboard in displaying your romantic feelings but you ensure that the object of your affection knows how much you care for them.

Your kissing style:
Your kisses are sensual and fabulous.

To attract you, the opposite sex must be:
expressive, sensitive, romantic, intimate, etc.

You are more compatible with - Cancer, Capricorn, Scorpio, Pisces
You are less compatible with -Aries, Gemini, Sagittarius

Love Zodiac Profile- Leo


If you are Leo:
You like to have the upper hand in your relationships. You prefer to be chased by the opposite sex and not vice-versa. You are very protective about your beloved. You are totally indulgent and like to woo the opposite sex in style. Candle-lit dinners, flower bouquets, mushy greeting cards, chocolates are your weapons of choice. You are a very passionate lover. Pleasure is foremost on your mind. You know how to make your sweetheart feel special. At times you get jealous in your relationships.

Your kissing style:
You are a superb kisser. Your kisses are remembered forever.

To attract you, the opposite sex must be:
attentive, indulgent, entertaining, respectful, etc.

You are more compatible with - Sagittarius, Aquarius, Aries, Pisces
You are less compatible with - Scorpio, Gemini, Capricorn

Love Zodiac Profile- Virgo


If you are Virgo:
You appreciate honesty in your relationships. You like to dominate your relationships. You take great care of the person you fall in love with. The commitment level you show is very high in your relationships. You tend to be a slow, sweet lover. You know how to make your partner feel very special. Loyalty is extremely important to you in a relationship. You do not like public display of affection. You like to get mushy at times. You are protective about your relationships and do not like taking risks.

Your kissing style:
Your kisses are nice and very sensual.

To attract you, the opposite sex must be:
well dressed, down to earth, trustworthy, appreciative, etc.

You are more compatible with -Pisces, Taurus, Capricorn
You are less compatible with - Aries, Libra, Aquarius

Love Zodiac Profile- Libra


If you are Libra:
You are fantastic and a very sexy lover. You love mush and romance in your relationships. You like to flirt even when you are committed but most of it is harmless fun. You tend to trust anyone very fast. So be careful because you fall in love too fast. You love peaceful dinners and relaxed evening walks with your partner. You are an extremely passionate lover and the opposite sex adores you for that. You express your love whenever and wherever you can. You take great care of your sweetheart and shower all your attention on your sweetheart.

Your kissing style:
Your kisses are wild and amazing.

To attract you, the opposite sex must be:
Stylish, sophisticated, attentive, mysterious, etc.

You are more compatible with - Aries, Aquarius, Gemini
You are less compatible with - Scorpio, Virgo, Capricorn

Love Zodiac Profile- Scorpio


If you are Scorpio:
Scorpio is the most erotic among all zodiac signs. You have a unique but wild sex appeal. You have a magnetic personality that pulls the opposite sex towards you. You are magnanimous but dominating in your relationships. Your skills in love and romance are unmatched. Members of your own sex look at you with jealousy because of the ease at which you woo the opposite sex. You are sensitive inside but you do not show it. Once in a relationship, you are totally faithful. You like your partner to be dynamic and interesting.

Your kissing style:
Your kisses are really hot. You are a fantastic kisser.

To attract you, the opposite sex must be:
passionate, mysterious, confident, talkative, etc.

You are more compatible with - Capricorn, Taurus, Cancer, Virgo, Pisces
You are less compatible with - Sagittarius, Gemini, Aries

Love Zodiac Profile- Sagittarius


If you are Sagittarius:
You are truly romantic. You are very trustworthy. You tend to get sentimental and feel very bad if someone breaks your trust. You enjoy a great rapport with the opposite sex. Acting mushy comes naturally to you. You are very active and adventurous in your romantic quests. Commitment is a feared word for you. You take time to commit. You do not get too possessive. You love fun and excitement in your relationships. You love to flirt with the opposite sex. You like your independence and want space in your relationships.

Your kissing style:
You are an impulsive kisser. Your deeply passionate kisses are remembered forever.

To attract you, the opposite sex must be:
encouraging, adventurous, stylish, witty, romantic, etc.

You are more compatible with - Gemini, Aries, Leo, Aquarius
You are less compatible with -Cancer, Taurus, Virgo, Capricorn

NotakakisikukiriHD : Well, well.. I'm a Taurusean ;)

Info : Rahsia Surah Yassin Ayat ke 58



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~


Sebagai perkongsian kita bersama ..
Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah tersebut "SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM" diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baikmu, Insya Allah dengan izin Yang Maha Esa dan Maha
Kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan.

Jika boleh niatkan sebegini:


1) YA-ALLAH YA-RAHIM,
ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku
2) YA-ALLAH YA-RAHMAN,
kurniakan aku isteri,suami, anak-anak yang soleh dan mencintai islam
3) YA-ALLAH YA-RAZZAK,
kurniakan aku rezeki yang berkat, kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.
4) YA-ALLAH YA-JABBAR,
makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku dapat ini
5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR,
jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin

6) YA-ALLAH YA-WADUUD,
kurniakan aku dan seluruh ummat Islam kebahagiaan yang berkekalan
Sumber : email
NotakakisikukiriHD : Selama ni aku ulang baca 3 kali jer.... :) oOOoo 7 kali lagi afdhal yer

Psstt.. Ni ada info pasal lelaki lagi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~


Actually saya ada baca be-be-berapa artikel berkaitan lelaki dan zodiak, serta sikap dan sifatnya. Nak tau tak..? nak baca tak..? Ok, saya letak dulu la yang ini ye... Artikel yang lain tu lain kali la pulak... Isi lebih kurang sama jer... dah tentu-tentu zodiak yang sama kan :D ;)

Cuma ada la sedikit pertambahan info-infi nya (kata ganda apa-kah ini?: :P ~ kalau DBP dengar harus hangen, hehe..

Ok, sila cek di bawah dan nilaikan sendiri dengan pasangan kami.. atau rakan2 yang berada di sekeliling kamu.. Kalau yang bagus, bagus la kan... kekalkan.. kalau ada yang negatif, mungkin ia membantu kita memahami pasangan masing2 bukan... ;)

LELAKI DAN ZODIAK

CAPRICORN

Keinginan dan niat lelaki lingkungan zodiac Capricorn adalah sukar untuk difahami. Namun mereka boleh menjadi individu yang sangat menyenangkan. Mereka juga dikatakan seorang yang bijak

AQUARIUS

Pemuda Aquarius seorang yang suka berangan. Selalunya tidak member perhatian kepada apa yang sedang berlaku di sekelilingnya. Jangan tertipu, mereka ini sentiasa dipenuhi dengan idea-idea bernas!

PISCES

Pengkhayal yang lebih suka untuk tinggal di dalam mimpi manis. Lelaki Pisces suka merungut tentang hidupnya juga terhadap semua orang di sekelilingnya. Calon baik berpasangan kerana mereka seseorang yang boleh diharapkan

ARIES

Lelaki Aries merupakan seorang yang sentiasa berbakat dan kreatif, tetapi berwaspada kerana mereka biasanya sungguh degil!

TAURUS

Dikenali kerana sikap mereka yang sangat rajin, lelaki Taurus seorang yang mudah terdedah dan sensitive. Jenis yang sangat lambat dan mereka juga tidak suka bergegas ketika melakukan urusan

GEMINI

Sering mendapat tanggapan sebagai seorang yang genius. Meskipun boleh bercakap dengan sempurna tentang pelbagai topi tetapi pendirian lelaki Gemini sentiasa berubah

CANCER

Paling disenangi di antara semua, jejaka Cancer merupakan seorang yang berhati-hati. Sering menghulurkan bantuan dan perlindungan. Sifat baiknya itu sering disalah tafsir sebagai pengecut

LEO

Sang Leo seorang yang sangat megah, kadang-kala mereka kelihatan seolah-olah hampir tidak dapat didekati. Jangan tertipu kerana mereka sebenarnya mempunyai akhlak yang baik

VIRGO

Meskipun lelaki Virgo seorang yang zahirnya baik dan mudah melahirkan simpati, mereka juga boleh menjadi seorang yang terlalu praktikal. Tidak gemar pada ideology romantic

LIBRA

Seorang yang gemar berkomunikasi, banyak cakap dan sentiasa tahu bagaimana untuk menceriakan hati orang lain. Namun, kumpulan lelaki Libra kadangkala takut untuk mengendong tanggungjawab

SCORPIO

Si Arjuna Scorpio adalah individu yang sentiasa tersembunyi, diselubungi oleh sesuatu aura yang memberikan mereka daya penarik dan mengancam tetapi pada masa yang sama dsertai dengan sedikit rasa angkuh

SAGITTARIUS

Selain menggemari pelbagai hobi, lelaki Sagittarius adalah seorang yang sangat menarik dan berkualiti. Juga boleh menjadi begitu naif

NotakakisikukiriHD : Urmmmm... tgh baca dan nilaikan la neh.. :D