Friday, September 16, 2011

20 Amalan Murah Rezeki!



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~



Allah swt memberikan jalan buat setiap hambaNya untuk memperolehi rezeki dalam pelbagai bentuk dan punca demi kebaikan di dunia dan juga akhirat. Selain sifatNya sebagai PEMBERI, kita juga selaku insan perlulah sentiasa berusaha mencari rezeki yang halal mahupun yang diredhai oleh Allah. Kita juga digalakkan untuk selalu berdoa supaya dimurahkan rezeki serta di kasihani. So, kat bawah neh haku tepek la serba sedikit artikel yang aku baca dalam satu majalah neh..

Check it outz ere... ;)

1. Menyempatkan Diri Beribadah
2. Memperbanyakkan istighfar
3. Tinggalkan perbuatan dosa
4. Sentiasa mengingati Allah
5. Berbakti dan mendoakan ibu bapa
6. Berbuat baik dan menolong orang yang lemah
7. Menunaikan hajat orang lain
8. Banyak berselawat
9. Perbanyakkan membuat kebajikan
10. Berpagi-pagi
11. Menjalinkan silaturrahim
12. Melazimi kekal berwuduk
13. Bersedekah
14. Membiasakan diri bersolat malam (Tahajjud)
15. Membiasakan diri solat Dhuha
16. Bersyukur kepada Allah
17. Mengamalkan Zikir dan bacaan ayat Quran tertentu
~Asma al husna
~Dua ayat terakhir Surah At-Taubah (ayat 128-129), jika dibaca secara konsisten
tujuh kali setiap kali lepas solat
~surah Al-Waqiah : jika diamalkan setiap malam, tidak akan ditimpa kepapaan
~etc
18. Berdoa
19. Berikhtiar sehabisnya
20. Bertawakkal

NotakakisikukiriHD: Insya Allah, nak cuba amal2kan jugak lah! Ini asyik out of track je.. sekejap yer, sekejap on track.. hurmm..

No comments: