Sunday, July 22, 2012

Ceritera Lelaki : Kata2 Lelaki dan Maksud disebaliknya (^ - ^ )






Lihatlah sekitar alam...
Duni luas terbentang..

Hahahaa... sebelum ni aku pernah tepekkan ayat2 wanita dan maksud disebaliknya kan, dalam posting2 terdahulu.. So sekarang ni aku nak tepek pulak ayat2 maut dari lelaki dan maksud disebaliknya... jom tengok jom.. hahahaaa...


SATU
Ayat maut lelaki : 
Okeylah wak, kita sembang lain kali yek
Maknanya: memang kami bz pon.takde nk kias ape-ape.

DUA
Ayat maut lelaki Tidak pe, saya tak kisah.
Maknanya: Memang kami tak kesah pon sebenarnye.takde nk perli or sinis-sinis.


TIGA

Ayat maut lelaki Kita kawan saja lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je.
Maknanya: Sebab lame sgt bkawan.dah tbiase.so,x leh nk develope feeling more than a friend.takde sbb lain.mase nak dulu,korg yg jual mahal sape suruh kan.sori la ea.



EMPAT
Ayat maut lelaki : eh….u call ekk?sori. Tertidur tadi.
Maknanya: Ya,memang kami tido pon.



LIMA
Ayat maut lelaki Lain kali je la kita keluar, i bz la sekarang ni…nanti i free i call u, kay?
Maknanya: Kami ada banyak kerja yang tertangguh. Tolong la faham juga jangan fikir -ve sangat. Apa pun yg kami buat, untuk masa depan juga.

ENAM
Ayat maut lelaki Saya sebenarnya tak la memilih sangat.
Maknanya: Memang kami tidak memilih pun. Kami pilih perempuan yg sedap mata kami memandang je. Tidak semestinya kena lawa.



TUJUH
Ayat maut lelaki :Saya tak kisah penampilan u macamana pun.
Maknanya: Jangan la mekap sangat  boleh tak? Penat kami menunggu.



LAPAN
Ayat maut lelaki : Lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik cepat la…ada hal..
Maknanya: Memang lepas ni aku nak lagi keluar dengan kau.



SEMBILAN
Ayat maut lelaki : Saya suka perempuan yg macam ni…macam tu..bla…bla. ..bla..
Maknanya: Saya tipu je. Saya tak kesah pon. Lelaki tak detail nk pilih apa-apa pon. Saja nak bagi awak merajuk sebab awak nampak comel masa merajuk. hihihihii



SEPULUH
Ayat maut lelaki : Awak kerja kat mana? as what?
Maknanya: Mintak-mintak la kerja biasa-biasa sahaja. Kalau kerja besar taste pun besar juga, hantaran pun mestilah besar juga. Nak jaga standard lah tu..

NotakakiHD : Apa macam? ada butut ka? ekekeke

No comments: