Saturday, June 22, 2013

Selingan : Dulu dan Sekarang ^_^


GODZIELA


GOKU



HULK


PLANET OF THE APES


SUPERMAN

2013


Perihal Lelaki : 10 jenis lelaki yang membahayakan perempuan





  • Lelaki yang sering berkata: “Abang memang sayang kat ayang, tapi abang belum bersedia untuk hubungan yang serius”. Amboi dah 3 tahun berkepit sana sini, masih belum bersedia ker? ha..ini lelaki tarak betoi punya. Diorang nak flirt jer, walhal anda belum ada dalam kamus hidup mereka.
  • Lelaki yang call/sms ikut suka hati diorang jer. Eh ikut suka ati diorang ja nak jumpa kita, nak call kita, bila kita perlu kan dia, bayang pun tak nampak.
  • Lelaki yang suka ajak dating, tapi bukan dating pon. Paham tak ayat tu? ala, korang tak pernah ker pergi dinner berdua?, jejalan berdua, tengok sunset berdua? Kalau orang lain tengok sure ingat korang couple & tengah bercengkerama. Padahal si lelaki tak pikir pun tu dating. Kepada wanita, jangan asyik keluar kehulur kehilir dgn lelaki sangat. Jatuh saham nanti babe.
  • Lelaki yang dah ada awek, tapi selalu sms/call n jumpa anda. Ooo ini lelaki paling bahaya, tapi malangnya paling banyak di Malaya. Lelaki jenis ni dah ada awek, tapi wanita lain juga dia nak bermesra. Bila kantoi dengan awek, diorang akan cakap korang kawan jer, takkan nak berkawan tak boleh? Amboi. Kalau setiap malam call, bila awek not around, mula naik tocang. Lelaki jenis ni ternyata buaya tembaga tak laku.
  • Lelaki yang pikir apa diorang buat semua betoi. Aduhai, pandangan kita semua salah, dia jer yang betol, Diorang ni jenis penting diri sendiri dan tak kan pikir perasaan orang sekeliling termasukla korang.
  • Lelaki yang blurrrr sentiasa. Contoh nya, lelaki yang tak paham kehendak wanita, even korang cakap terus terang pun dia ingat itu benda remeh ja. Ambil ringan perasaan kita.
  • Lelaki yang tak tahu kehendak sendiri. Kalau la diorang tak reti nak paham kehendak sendiri, korang ingat diorang boleh paham korang?
  • Lelaki yang selalu kacau korang, walaupun korang tu tengah busy menyelamatkan dunia. Lelaki suka sangat nak berkepit dengan korang, tak kira la korang keja ke apa ker. Sikit2 call, sms, nak jumpa. Mula-mula korang rasa ok. Tak lama kemudian korang sure tak tahan. Rimas dan lemas.
  • Lelaki yang suka kutuk lelaki lain, dengan harapan korang tak dekati lelaki yang dikutuk. Sah-sah lelaki ni kuat jeles, dan jangan terkejut diorang ni jenis ngada-ngada.
  • Lelaki yang tak dapat memberi layanan yang betul untuk seorang wanita. Apa lagi korang harap? buat siksa jiwa jer. nampak sangat lelaki jenis ni sukar nak bahagiakan korang.

Friday, June 21, 2013

Selingan

Beberapa Koleksi Cerita Lawak Jenaka


Haru!

Suami isteri bertengkar. Tiba-tiba isteri terus kemas beg.

Suami: Kenapa?

Isteri: Dah kahwin 10 tahun, rumah ni tak pernah aman. Saya dah tak tahan. Saya nak tinggalkan rumah ni!

Suami kemudian masuk bilik dan keluarkan satu lagi beg.

Suami: Betul jugak cakap awak. Saya pun fed-up dengan rumah ini. Saya ikut sama, b
oleh?





Belum Boleh Mengandung

Ketika sedang belajar dalam sebuah kelas darjah satu, Jenet cuba bertanyakan soalan pada gurunya,

Jenet : "Cikgu, bolehkah ibu saya hamil?"
Cikgu : "Berapa umur ibu Jenet?"
Jenet : "40 tahun, cikgu.."
Cikgu : "Ya, dia masih boleh hamil, Jenet"
Jenet : "Bolehkah kakak perempuan saya hamil?"
Cikgu : "Berapa umur kakak Jenet?"
Jenet : "19 tahun, cikgu.."
Cikgu : "Ya, sudah tentu. Kakak Jenet juga boleh hamil"
Jenet : "Mmm... bolehkah saya hamil, cikgu?"
Cikgu : "Berapa umurmu, Jenet?"
Jenet : "7 tahun, cikgu"
Cikgu : "Oh, Kamu belum cukup umur. Kamu masih belum boleh hamil lagi"

Tiba-tiba, Rizal yang duduk dibelakang jenet, mencelah sambil berbisik sesuatu pada jenet,

"betulkan, apa saya cakap.. tidak ada yang perlu kita takutkan!



Lawak Sosej

Ada sebuah kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk dapatkan ijazah. Akan tetapi selepas 15 tahun, tak pernah lulus, akhirnya bapak dia dah tak sanggup lagi nak menanggung beban wang untuk anaknya itu. Terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia.

Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).

Si anak dah rasa tak selesa dengan keadaan bapaknya yang macam tu. Jadi dia pun cari la idea untuk berbual. Tiba-tiba zasss...satu idea terlintas menyelinap di fikirannya. Dia pun memberitahu pada bapak dia yang dia dah belajar sesuatu kat Amerika tu dengan perkembangan teknologi.

Jadi dia pun cakap la dengan bapak dia:

Anak: Bapak tahu tak, kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler. Sekarang nak buat sosej tak payah nak sembelih lembu, buang kulit tu semua, masuk je lembu dalam mesin, dah jadi sosej…

Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. Aku masa 32 tahun dulu, masukkan "sosej" aje dah keluar "lembu" sekor… menyusahkan pulak tu…huh!