Sunday, December 28, 2008

Kenduri Lagi... Ekekekk...

~Lihatlah sekitar alam... ~
~Dunia luas terbentang...~

Akakaka... aku rasa dua tiga menjak... dua tiga minggu neh, hapdet aku posting aku pun pada kisah kenduri je le nampaknyaa.. huhuuu..... n, yesss.. semalam pun aku berkenduri lagi....... di umah rakan sekolejku sewaktu di U dulussss.... n rakan sekerja osmateku duluss... And memandangkan sewaktu zaman muda remaja dedulu.. sering hang-out berfoya2.. jadik rakan2 se'hang-out' berboling, berwayang, berkenduri n macam2 la la deduluu.... (macam skang dak lagi dak.. kui kui..) Cuma dedulu with few girls group.. -among our same age range- maklum.. fresh graduatee...... pastu.. soranggg soranggg tarik diri.. Maklum.. pas dah tawen.. kena le tarik diri hang out ngan asben n anak lar plak kan..... ngess...

Ok la.. malas citer panjang.. Yang pasti.. aku finat-penat-giler ari neh...... Sebabnya... semalam kita berkenduri di Terong, Taiping.. and yang lagi bestnyaa.... kitowang g balik ari je.. n sapa drivernya..?? Aku lar.. kui kui.. Padahal penganten dah arrange dah kitowang tuk tidor di umah kawan baekk dia which is one of our geng gak.. tapi.. memandangkan masing2 dah lama tak contact tak hang out.. and macam2 jugak hal yang masing2 perlu settlekan di sini.. Macam Mc Ja neh yg perlu kemaskan barang tuk 'naik belon'.. Maklumm.. kena posting pi Sarawak..... huhu.. so kami decide bergerak pagi2.. n agak2 by 12pm dah sampai umah kenduri.. and after that gerak balik...

Konon lar nak gerak kul 730 am.. tap tup.. kul 930am baru real gerak....-hehe- Mc Ja neh gerak dari umah dia ke umah aku dulu.. dari Equine Park ke SK... tgh jalan dalam dekat kul 8, dah separuh perjalanan dia ke umahku, dia call cakap tertinggai kamera.. tanya aku ada dak.. Aku cakap HP berkamera neh je ler.. cam biasyaa... (yg Sony tuh aku dah pulangkan lama dulu-huhuu-walao dia kata tu adiah dia tuk aku-anything happen between us pun tetap hak aku-huhuhu lagi-tapi aku tetap pulangkan..)- so dia patah balik amek... Pas sampai kitowang gerak g amek sorang lagi.... Arni-kami panggey Aat - kat Bdr Tasik Permaisuri... and start gerak dari situ.... exit Tol Subang..

Aku drive along the way alone.. -biasakk- Sepanjang jalan pegi dan balik aku maintain 1st lane je... 130-140-150 km/j.... huhuuu... Aku rasa cam tadak je speed trap tuh... Mudah2an betul la tadap.. Amiinnnn.. huhu...

So, disebabkan jem gilaq.. Almost sejam lebeh terperangkap dalam jam after Tol Ipoh (S) tuh.... jem bermula after Tol sampai la ke Tol Ipoh Utara nun... Mau nya tak... Kete giler punya banyak... Aku pun pelik.. Ramai gak org berkenduri smlm kot eks... Adesss.. adessss lar... Penat tekan clutch ngan brek neh.....

Sampai kenduri dalam kul 130pm... makan2... borak2 bergambo barang sket.. kitowang balik.... Urmm.. tapi lagi satu.. aku agak pelik n nak cakap gak kat sini.... Dulu.. tahun 2005 kot.. aku pernah p kenduri kawen Bedah tuh (kt Taiping gaks)... puunnnn banyak gak lalat.... smlm.. kenduri dak Tina neh plak.. punnnn sama..... Pelik gaks aku... dalam ati aku memula bertanya sendiri.. Mmg kat Taiping neh banyak lalat ka..? Huhuhuuu.... Pendek kata, kitowang makan di hurungi dan sibuk mengibas tangan menghalau lalat durjana.. dahla lapor.. huhu... cammm.. tak bape nak kenyang lar... hihii.. tak kisah lah.. Pastu si Aat neh cakap.. tadi aku ada nampak cam reban/tempat ayam-mana ntah dia cakap- 4 sure aku tak pasan kan.. sibuk drive plus racing-ekekke.... Tetiba ada la satu makcik neh mai kat kitowang n cakap2..... sambil refill air basuh tangan... dia cakap tak jauh kat tempat neh ada tempat bela ayamm... Oooo betul la.. so kitowang pun paham laaa......

So, bertolak balik after sume settle.... Sempat berhenti solat, carik buah tuk org sakit n tukaq baju pada pakaian yg lebih kasual kat RR (Rita Rudaini-hehe) Bkt Gantang (Wahab-haha)... pastu benti lagi makan n solat kat RR Tapah... Huish.. ramai giler org solat kat RR neh... berhimpit2 bersesak2.... tak cukup ruang... Alhamdulillahh....

Ops, lupa nak cakap.. masa aku masih kat tempat kenduri, adik aku Wanie call tanya kat Taiping lagi ke.. aku kata ha-ah, pastu dia cakap 'Kak Nik'-which is Ana, adik aku yg dah tawen tuh.. masuk ward at Lourdes -opposite Balai Polis Sentul-t'gezut gak aku-suara dia lak macam baru pas nangis... serak2 tersekat2 camtu-Aku tanya napa sampai camtu... Dia kata muntah2, cirit birit.. Wisau dah aku, tapi nak wat camane.. Aku cakap lepas balik nnti aku terus pegi sana..... Ok.. kata dia... Tapi, tak sedap ati... aku tepon lagi skali.. kali neh dgr suara cam dah ok n ceria plak... Ok lar.... Dia kat sana teman Ana with Asben Ana n anak Ana.. Ok lar...

Pastu, bila dah sampai area Sg Buloh dalam kul 830pm, aku call Ana sendiri.. -nak pastikan ok ke tidak la kan.. Ekceli aku pun dah penat sangat dah neh... Dah malam lagi, ada lagi ke time melawat, ingat tak dan dah kot...esok je le aku pi... -Tapi tiba2 reject... then aku call plak hp Wanie.. dia angkat.. Aku tanya la camane keadaan adik aku nan sorang tuh... Aku dengar suara Wanie serak2 jawab.. dalam ati aku kata dah tidur gamaknya.. Siann... Pastu tanya la... mana Kak Nik? ujung2 aku dgr ni aku lar.. Ana.. hoh.. Ana sendiri yg menjawab rupanya... So aku tanya la dia kenapa jadik camtu.... dia jawab la so and so... Keracunan makanan rupanya.... Tapi kena tahan sebab low blood pressure dia plak rendah (apa ke bahasa neh? huhu)... Boleh je melawat any time.. Private kan.. tapi aku cakap aku tak larat sangat dah.. esok je le aku pi.. dia kata ok...

So, by 900pm kitowang sampai balik la ke KL... anta dulu Aat ke umah dia, then balik ke umah aku... dalam 930pm sampai umah..... Ija pun amek kereta dia dan balik.... Minah neh plak domam.. Aku pesan la soh mandi makan ubat then soh dia selimut seluruh badan... supaya peluh2 dingin kuar.. pastu ok la sket.... Dia banyak keje nak wat sebelum bertolak awal tahun neh plak tuh... huhu..

Aku pun naik la ataih umah....
dan bukak tv, channel 104 .. tgk ada bacaan al-quran..
Dalam hati tertanya2.. Siapa meninggal..? Bukak lar channel @15.. kot dapat jawapan.. pun tadak pun..... bior je le.... Pastu sempat tgk Sehati Berdansa jap.. Lisda ngan Poji menang.. ok la... lantak hampa la... dapat la KIA Optima sejibik kan... Pastu baru aku tau TDP N.9 yang meninggal... Tuanku Jaafar.. Al-Fatihah...

Pastu aku bukak TV3... tgk la sket2 cerekaramanya...
pastu langsung aku
zzzzzzzzzz.......

Ini le barang sket gambo.. cam biasak ar.. cam tak biasa.. heheh.... *ngess.*Mc Ja n Me sebelum di awal pergerakan kami..

Kami with panten fonfuan... Dia tadap pelamin... Mak dia tak kasik katanya.. so lam bilik yo la.. huhuu
Kami
Biasaaakk..... 'tuan tanah' enterprame.. ekekke..

Last but not least, pasangan Panten...
Tina n Asben
..Semoga berbahagia & berkekalan ke akhir hayat..

3 comments:

LoveHaterZ said...

bestnya tgk org kawin.
paling teruja tgk mawi-ekin kawin, bkn sbb majlis diorg grand, tp sbb diorg sgt secocok n kemeriahan org2 felda berkenduri kawin.. tak sabar nak tunggu turn aku..hehe!

JiaNg said...

wah2 ko dah nak kawin ye emakarri...tahniahhhh

Honeydew said...

emaku..
heheh..
ntah camane la kemeriahan ke..
ketidak meriahan ke.. huhu.. majlis kenduri kita ittew nnti kan.. huhu...
(sungguh cabul mulut aku... huhuu..)

jiang..
hang bila lg...
calon dah ada tu..
amanat ayah hang.. bila nak penuhi..

hehehehhe.... ;)