Sunday, February 20, 2011

Moh kita ber-Chicken Pox.. huhu!

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~


Aiyokkkk!!
Satu family umpama dah kena chicken pox neh..
padahal masing2 dok asing2... Mula2 bermula dgn si Wanie
kami sama2 demam pada Khamis aritu.. Malam Jumaat masing2 berbungkuih.. huhu
pastu bangun pagi Jumaat, seems dah kurang panas.. dia tgk dah tumbuh bintat2..
Kami bersiap dan pi keroje.. tapi dia pi keje half-day, doktor soh balik.. dan bagi MC seminggu.. Gwe dalam tak larat meneruskan jugak la keroje.. Balik umah, aku tgk dia dah bintat satu badan sampai ke muka.. sebelum tuh aku dah singgah beli air kelapa, kunyit dan pau (pakcik yg masuk JJCM Ahad lepas tuu..) maklum takleh makan sebarang kan..

Pagi Sabtu, tetiba bangun pagi aku lak yg tumbuh.. tak banyak sangat la.. dalam 4 5 6 bintat jer.. and increasing sikit2.. tapi tak banyak la.. Rupa-rupanya dekat kg.nun, anak buah aku Amirah yg usia 6 tahun dah 2 hari kena.. satu badan dah.. sampai mata dah merah2.. ciannya kat Miyah... dan adik aku yg bongsu, Ruzifah pun.. dah satu badan jugak.. uish... siannya....

Alih2, arini.. dua lagi adik lakiku kt kg Zaini Azri (18 tahun) & Rizwan (24 years) pun dah naik pagi tadi.... Tat sat tadi, adik aku Raihan (20 years) yg dok praktikal kat Seremban tu pun dah kena jugaakkk.. hambeeekkk....

Tu la padahnya kalo tak kena kekecit dulu... hadoish...
Udah tuo-tuo cam aku ni baru nak merasa...
Tapi.. walau kami jauh.. tetap kena serentak... ish ish ishhhh

harap cepatlah habisnya....
dan idok ler ado parutannya...

huk huk huk....

Oh, ok.. sume benda2 yg rakan2 amnet bitau aku dah carik dan beli dan usahakn sume..
daun semambu, kunyit, aiskrim soda.. 100 plus pun.. tima kasih kawan2 atas do & dont's ini...

NotakakisikukiriHD: seb baik aku masih belum tahap 'banyak' agi.. agaknya mendalah neh pun dogil cam tuan dia jugaak... huah huah huaahhh.. adus ma...

2 comments:

JM said...

uiks..hang baru nk kena ka..hayarkkk... ekekeke...

satu family lak leh kena walau jauh2 kan..heran tol...

ape pon take care ok...jgn mkn sembarangan... mandi pon tok sah dulu...minum ayor kelapa byk2...

Honeydew said...

haa la nyah..
baru kena.. huhuhu..
makasih beb..
stok air nyuk muda dah habis..
karang la pi carik balik... ;)