Sunday, October 23, 2011

Ceritera LELAKI : 10 lelaki patut dijauhi.. eee...


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

~Lihatlah sekitar alam..
Dunia luas terbentang..~




1.complainers

-lelaki jenis ini adalah lelaki yg sentiasa mengharapkan kesempurnaan dari pasangannya dan korang pasti merana kerana korang perlu mematuhi apa saja yg dkehendakinya,so..jauhilah lelaki jenis ni,lau setakat kwn2 takpe tapi lau end up couple..owh..sebab nanti ini akan membuatkan korang sentiasa dikritik dan memberi kesan pada esteem kendiri korang

2."damaged"gays...
-lelaki jenis ini pula boleh di anggap rosak yg mana ibarat dah tak boleh diperbetulkan,first date korang dengan lelaki ini,dimana dia akan beri tahu yg dia telah patah hati dan give up untuk menemui cinta lain,so..tak payah lah korang tergila gilakan lelaki jenis ni sebab mereka tak akan mahu korang lagi,(selalunya lelaki jenis ni kaki setia dan tak akan cari lain..dan ada juga yg dah serik bercinta dan tak akan percya pada wanita lagi)

3.utamakan sukan dari korang
-kebanyakan lelaki meletak kan sukan as priority dalam hidup mereka tapi mereka sentiasa akan bersama dengan korang pabila saat korang memerlukannya,lelaki yg sangat obsess dengan sukan tidak akan mempedulikan hal ehwal rumahtangga lagi,(anak nangis,sakit tau mati sekali pun mereka tak akan peduli yg penting dapat menonton sukan)

4.analyzer
-lelaki jenis ini mungkin perasaan mereka ni freud sebab tu setiap pergerakan korang dianalisis daripada apa yg korang suka makan,perasaan apa saja sehingga musik yg korang dengar,lelaki jenis ni akan duduk dan dengan penuh senyuman spt ilmu penuh didada dan mengetauhi segala sambil melebelkan korang(pa pa yg mereka mahu melebelkan) lepas tu mereka akan cuba untuk memperbetul kan korang dengan teori-teori peliknya,,so..jauhi lelaki ni yer..

5.pretty-pretty boys..
-lelaki jenis selalunya sangat obsess dgn penampilan,over daripada perempuan dan biasanya mereka akan membetulkan rambut dan membelek belekkan wajah sehingga membuatkan mereka lebih cantik daripada korang...jadiii..jauhi lelaki ini kerana korang akan boring bila 3 kali keluar date dengan mereka..percaya lah yer..

6.mr.iam better then everyone
-lelaki ni sntiasa mgatakan mereka lebih bagus dari org lain,mereka tdk akan senyum atau gembira dgn korang dan bila time korang bersama gdn mereka korang akan terasa berada di dalam satu perlawanan...perlawanan saipa yg lebih baik...oleh itu tinggalkan dia dan cari org lain dan juga sentiasa akan mengakui kebolehan orang lain bukan hanya berpusat pada diri sendiri

7.lelaki paranoid
-lelaki jenis ni seharusnya korang perlu elak,wajib elak..korang tak akan gembira dengannya keran lelaki jenis ni sentiasa bersyak wasanka,seharusnya dlm cinta ada kepercayaan lau tak ada cinta akan menjadi hambar,lelaki jenis ni akan sentiasa mengatakan apa yg korang katakan dan sentiasa akan menuduh korang sebagai menggatal(penggatal)..so..elakkan bercinta dengan lelaki ni kalau tak nak merana dalam cinta

8.men who just haven't grown up..
-lelaki jenis ini tidak berkerja dan selalunya menyalahkan org lain atas kemalasan dirinya,lelaki yg selalu menyalahkan orang lain dan keadaan ini adalah lelaki yg mempunyai kecenderungan untuk menjadi org yg tidak bertanggungjawab..pa lagi jauhi lelaki ini nanti korang akan binasa..

9.lelaki penipu
-lelaki jenis penipu sentisa menggunakan alasannya untuk melepaskan diri,dan lebih menguntungkan jika mereka ini pandai bersandiwara,so..berhati hati,tapi jika korang sayangkan lelaki ini korang perlu siasat terlebih dahulu kesahannya,jangan main bantai jer..sebab tiada siapa yg dapat membuktikan bahawa "sekali menipu...selamanya menipu"

10.lelaki kejam
-lelaki yg baik tidak akan menggunakan kuasa mereka untuk membawa korang kemana saja yg dia inginkan,lelaki yg baik tahu akan batasnya perhubungan lebih2 lagi jika belum khawin,sekali tangannya menyentuh korang dgn kasar pasti mereka akan mengulanginya lagi walaupun sudah berjanji tidak akan mengulanginya,jadi.lari lah sejau jauhnya dari lelaki ini

NotakakisikukiriHD : lawrikkkkk

No comments: